Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fitness centrum Starbody Health Spa predbehlo konkurenciu o niekoľko rokov. Prístroje, klíma, zabezpečenie budovy, všetko je tu riadené počítačom, čo privádza do posilňovne húfy zákazníkov vyznávajúcich zdravý životný štýl. Majiteľ Michael (William Bumiller) by mal žiariť šťastím, no realita je trochu iná. Pred rokom prišiel za tragických okolností o manželku Catherine (Shari Shattuck) a aj keď sa pokúša začať odznovu s pôvabnou Lindou (Brenda Bakke), nie sú to len zlé sny, čo mu v tom bráni. Jeho milované fitness centrum postihne rad kurióznych nehôd, ktoré stoja zdravie a dokonca aj život jeho zákazníkov. Ak chce predísť katastrofe, musí čo najskôr zistiť, kto za tým všetkým stojí. Je to David (Merritt Butrick), brat – dvojča jeho zosnulej manželky riadiaci centrálny počítač, alebo dokonca žiarlivý duch jeho manželky? Času je málo, v priestoroch centra sa chystá veľkolepá oslava a navyše, dvojica vyšetrujúcich detektívov má dojem, že za tým všetkým stojí samotný Michal. (beso74)

(více)

Recenze (14)

hladass 

všechny recenze uživatele

Death Spa je klasické osmdesátkové béčko, které nabídne nejen kupu nahých slečen, ale i docela dost slušné a hlavně nápadité vraždy (přesně to, co jsem postrádal u The Lift)... Příběh je sice docela pitomý a chvílemi mi přišel i trochu nepřehledný, ale to bylo na konci osmdesátek celkem zvykem, takže mi to nakonec ani moc nevadilo... Přes občasné záchvěvy nudy jsem se poměrně dobře bavil a vzhledem k závěrečnému velmi výživnému a zábavnému masakru, nemohu dát méně než čtyři... ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Hele, tohle je fakt zvláštní film. Já osobně jsem od něj očekával osmdesátkovou cheesy zábavu plnou nahotinek, cool zařízlých trenek namakaných hezounků, zábavných vražd, wtf momentů a dalších typických propriet filmů z posiloven. A i když tam tohle všechno je, tak jsem dostal něco kapánek jinýho. První, co mě překvapilo, byla nádherná kamera, která vždycky přišla s nějakým zajímavým úhlem, finesou nebo kompozicí. Takové ohořelé kolečkové křeslo na horizontu při západu slunce, ze mě vyloudilo první "wow". Výtvarná stránka filmu je taky na poměry téhle žánrovky perfektně propracovaná. Spousta barev, extravagantních osmdesátkových gym dresů, překrásný luxusní sídla, spousta filtrů, jako valil jsem oči. Až jsem si říkal, že jde o nějakou hříčku studentů vizuálních umění. Přepis do HD je dechberoucí a filmu pomohl hodně zvednout laťku. Jak jsou tyhle filmy opravdu hodně ironický a viditelně pracují s nadsázkou, tak tady se tolik netlačí na pilu, a hraje se celkem vážnější nota i při tak absurdním námětu. Herci jsou velice slušní, legendární Ken Foree má s hlavním hrdinou uvěřitelnou chemii, postarší hláškující detektiv je super figurka, stejně tak paranormální vyšetřovatel. Gore je parádně promakaný, a v pár případech dokonce dechvyrážející svou originalitou. Tenhle film mě velice příjemně překvapil. Je jiný, svůj, má tvář, atmosféru a baví. Víc takových objevů. ()

Reklama

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Podivný snímek,který mě od začátku bavil. Pořád se v něm něco děje,podivné úrazy a zabíjení,najde se tu pár dobrých nápadů a režisér se neopakuje,skvělá hudba. Konec mi trochu přomněl Carrie,ale když to neznamená,že by si film z něj bral inspiraci. Zajimavá scéna je se explodujíc rukou nebo smrt,kdy holka leží na mokré podlaze a její obličej si vychutnávají jiskřící zařízení,nebo oživlá zmrzlá ryba. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Typický osemdesiatkový brak so všetkým, čo k tomu patrí. Dej sa odohráva vo fitnes-centre, kde vrah manipuluje prístrojmi a chystá pre svoje obete smrtiace pasce. Na nejaké podarené mordy si však treba nejakú dobu počkať, pretože prvá polovica toho veľa neponúka. Potom sa to už konečne rozbehne a vraždičky sú originálne, ich prevedenie je však skôr úsmevné. A ten záverečný masaker... tam to teda pekne prepískli, jedna bláznivejšia scéna ako druhá. Aspoň že tu hrali pekné slečinky, ktoré radi ukazujú kozičky, dokonca sa tam mihol aj bobrík, keď som dobre videl. Ako komédia fajn, k solídnemu hororu to má však na míle ďaleko. ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Na první pohled totálně zaměnitelná osmdesátková obskuritka, jenže ve výsledku se jedná o jednu z nejlepších 80s věcí které jsem za poslední dobu viděl. Samozřejmě za to z části asi může i to že se celé dějství odehrává v moderním gymu (jehož fungování je primárně vedeno počítačem). Díky tomu tu na vás vibe té doby dýchá ze všech stran a to i spolu s dost pohodovým humorem. Sám jsem se až divil jak film ve výsledku vtipný je a hlavně i hravý. Celý příběh má totiž i zajímavou mysteriózní linku která -i když je poměrně absurdní- nabízí dost atmosférických momentů, skvělé flashbacky a celkově se vymyká ze zajetých vyvražďovaček té doby. Také se tu najde dost dobrých a zábavných killů, které nabízejí správnou dávku gore a krve. Takže jo, tohle bylo něco co jsem dlouho potřeboval a řadím to do svý osobní topky 80s hororů. Všem co chtějí absurdní ale i něčím zajímavý 80s horor, tak tady chybu neuděláte. ()

Zajímavosti (5)

  • William Bumiller (Michael Evans) pôsobil v minulosti aj ako manažér fitnesss centra, čo mu zabezpečilo ústrednú úlohu v tomto filme. (beso74)
  • Hlas herečky Shari Shattuck (Catherine) vo filme nepočuť, nadabovala ju iná herečka. (beso74)
  • Komparzistky v scéne v sprchách boli do filmu vybraté cez porno kasting agentúru. (beso74)

Reklama

Reklama