Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Drama
  • Fantasy

Recenze (187)

plakát

Chuckyho kult (2017) 

Co si budem, minulý díl s názvem Chuckyho Kletba byl skvělý, ale fungoval spíš jako samostatný horor než pokračování této frančízy. To hlavně z toho důvodu, že Chuckie tam nejenže měl málo prostoru, ale když ho dostal tak jeho charisma a typický humor byli pryč. Přišlo mi jak kdyby jeho hlášky napsali během pár minut jen aby tam byli. Proto jsem až mile překvapen že tady je Chuckie zpátky v naprosto plné síle a já se bavil královsky. Chucky tu opět baví, má skvělé hlášky a přítomnost více Chucky panenek se také stará o dost komických situací. Navíc je tu také poměrně fajn gore (vede vrtačka a rozříznutí břicha) Nesmím také opomenou hlavní postavu Nicy, která mě tu bavila ještě o něco více než minule a větší role Andyho a delší cameo Tiffany také potěšily. Je to prostě fajn a já opravdu nemám co vytknout. Možná jen že je škoda že si to Mancini chce furt režírovat sám. Myslím si že kdyby to dali nějakému zdatnějšímu žánrovému režisérovi, tak vykouzlí větší hrátky. Například i přes to že psychiatrická léčebna má bílé chodby a místy působí chladným dojmem, tak s tím Mancini nepracuje tak jak by si to žádalo. I přes to ale 10/10. Jeden z nejlepších dílů v sérii. PS: Baví mě si tu číst jak vlastně tu sérii většina "fanoušků" nemá vlastně rádo proto čím je. Sorry ale krom prvního dílu byl Chucky fantasmagorie a díl od dílu dávalo smysl že to je více a více absurdní. Já tuhle sérii miluji právě proto že je to campy horor co se nebere vážně.

plakát

One Percenter (2022) 

Pocta akčním filmům a příběh o herci co chce v akčních filmech dodržovat poctivost a autentičnost bojových umění. Tohle je prostě žánrová jednohubka, která nenabízí nic objevného, ale v daném žánru je to poctivá práce. Hlavní hrdina tu používá originální formu bojového umění a vypadá to skvěle (občas připomíná opilého mistra). Škoda jen jak tu píšou uživatelé, ty rány nejdou většinou moc cítit. Což ve výsledku žádný extrémní problém není, jelikož film rychle odsýpá a nabízí i pár dost povedených scén. Jako třeba bitku s baterkou (výborná věc) či finální fight který je jednoduše umění a krása. Také mě potěšilo to, že tu jsou jemné průblesky humoru a i zvrat ke konci filmu. Který i přes to že byl poměrně zbytečný, tak mě docela potěšil. Prostě příjemná akční jednohubka z japonska, kterou by každý fanda žánru měl vidět. 8/10

plakát

The Barn (2016) 

Očividně dementní osazenstvo ČSFD to nepochopilo :D Ano, tento film vzdává poctu 80s filmům, ale ne těm které myslíte. Tady se hlavně tvůrci snažili naladit na vlnu těch odpadních a nízkorozpočtových osmdesátkových bizárů (ano, 80s není jen Freddie Krueger a Chucky). K tomu logicky patří absurdní dialogy, přehrávání a vtipný gore. Celé té atmosféře navíc pomáhá VHS filtr díky které ta absurdní cheesy atmosféra funguje o dost lépe. Stejná pochvala patří i retro barevnému nasvícení, skvělému soundtracku i pokusům o navození atmosféry. Prostě na to že se jedná o velice low budget horor/komedii tak místami musím smeknout. Co mě i překvapilo tak je i kadence góru, kterého je tu hooodně. Jasně často si pomáhají berličkami že nevidíme úplně všechno či nějaký gore je udělaný tak na půl ale i tak výborná práce. Co ale musím zkritizovat je že i když debilní dialogy ve filmu jsou na schvál (od začátku se to nebere vážně), tak někdy to prostě není vtipné a ne vše vás tu dokáže pobavit. Holt jde vidět že na tom dělali jen nadšenci a ne zkušení tvůrci, kteří by to dokázali v jistých místech lépe uchopit. Takhle tu i je pár hluchých míst. I přes to ale se opravdu jedná o fakt skvělou žánrovku a poctu debilním low budget 80s hororům. Těším se na dvojku!

plakát

Yannick (2023) 

Výrazně klidnější a nesurrealistický Dupieux. Ten tu totiž servíruje takovou činohru v činohře která místo snových bizárů nabízí postupnou gradaci příběhu do naprosto absurdních rovin (i když ne tak velkých jak jsme u autora zvyklý). Je to prostě komorní komedie o chlápkovi co přeruší divadelní představení, protože s ním není spokojen. Má to skvělý herce, vtipné dialogy a naprosto adekvátní stopáž, díky které nemáte šanci se nudit. Jen je škoda že bych čekal nějaký větší zvrat či údernější konec. I přes to jsem se u této milé činohry skvěle bavil.

plakát

Hard Rock Zombies (1985) 

Jasný příklad totálního braku se srdíčkem a sebereflexí! Je to prostě skvělá ujetá blbina a o Hard Rockové kapele kterou jejich koncertní šňůra za vede do městečka ve kterém nejsou tak úplně vítáni. Najdete tu jak liliputí obludu, nacisty, Hitlera či Evu Braunovou která je vlkodlak. Toho bizáru je tady opravdu hodně a já se po celou stopáž bavil a to i díky skvělému soundtracku a jedné topové rockové love balladě. Nevím no, je to šílenej film ale to srdce v něm prostě je a byl jsem překvapený jak to celé ve mně dokázalo i vyvolat emoce dojetí či smutku. Což jsem u takovéto blbiny nečekal a hlavně mě i odzbrojilo že ke konci je to i poměrně depresivní. Nemůžu jinak než 10/10, naprosto famózní a nakažlivý béčko.

plakát

Skřítek (1993) 

Miluju! Je to skvělé béčko atmosférou připomínající například Critters 2. Je tu totiž banda sympatických a zábavných postav, mile absurdní humor plus navíc naprosto geniální Warwick Davis který se naprosto převtělil do ústředního leprikóna a bavil celou stopáž. Je to skvěle praštěný, nebere se to vážně a scény jak leprikón nahání hlavní postavy na různých prostředcích mě nepřestalo bavit po celou stopáž filmu.  Je sice pravdou že to lehce před koncem na pár chvil ztratí dech a i na góru mohli přitlačit, ale v rámci komediálních béček se rozhodně jedná o nadprůměr a 5* dávám hlavně proto abych tu zvedl to naprosto tristní hodnocení. 9/10 (na poměry béček tohoto ražení!)

plakát

Páter Thomas (1980) 

Nejslabší z Fulciho trilogie, ale i tak zatraceně dobrý horor. Největší problém jsem tu měl s tím že tu prakticky není hlavní postava/y které by film vedly po mysteriózní zápletce a divnosti se děli kolem jejich linky, jako mu je tomu u dalších dvou filmech. Zde sledujeme různé události v jižanském městě a New Yorku, kdy ke konci se události spojí a tím se utvoří i sestava hlavních postav. V ten moment mě film nejvíce pohltil (posledni půl hodina). I přes to ale mě to bavilo. Atmosféru to mělo výtečnou, několik silných scén taky (vyblití vnitřností, prolézání hrobkou, létající červy), gore peckový. Takže jo, vydařené to je, ale muj problem asi je ten že jsem si tento první film z trilogie pustil jako poslední a jde to cítit. Surrealistická atmosféra tu není tak nosná a ani ta hlavní zápletka, i tak se ale jedná o skvělý film 8/10.

plakát

Machete (2010) 

Na rewatch to obstálo! Když už teď mám nakoukáno, tak to ještě oceňuji více. Skvělej gore, výbornej humor, kjut Jessica Alba, výbornej Trejo a Seagal jehož menší roli jsem ocenil i přes to jakej je to šulin. Prostě poctivej nefalšovanej GRINDHOUSE co se bere s nadhledem. Už se těším na rewatch dvojky!

plakát

Osm hlav v cestovní tašce (1997) 

Kdyby se toho ujal někdo schopný mohla to být fajn hrubší černá komedie. Takhle je to bohužel nedopečená záližitost která baví jen ve scénách kde je Joe Pesci, ktery celý film táhne. Jinak se jedná o slet průměrných gagů a nedorozuměních které přestanou za chvíli bavit. Nastesti poslednich dvacet minut to docela pozvednou, ale nebýt Pesciho tak to dam jeste níže. 4/10 Zpivajici hlavy ale top strop!

plakát

Cid (1961) 

Nejsem divák který by úplně preferoval či s chutí koukal na "historic-epic" dramata (Sword and Sorcery fantasy jsou něco jiného), takže pro mě vidina tří hodin strávených u tohoto filmu byla předzvěst utrpení. Jenže ne! Ty tři hodiny utekly jako voda a já to hltal každým douškem. Ať už nádhernou výpravu, výborný soundtrack, či celkové dobrodružství hlavního hrdiny. Celou dobu mě zajímalo jak to celé dopadne a fandil El Cidovi, jehož výborně stvárňuje Charlton Heston. Jedinou výtku tak třeba mám k rozvleklým pasážím kterých je ale minimum, či tomu že k některým scénám je prakticky přeskočený build up. Například je stmívačka a po ní vidíme jak jednu z postav mučí aniž by bylo ukázano jak k tomu došlo atd. I tak se jedná o ale nádherně epický příběh o jednom statečném hrdinovi. 9/10