Reklama

Reklama

Třetí příběh o spravedlivé odplatě člověka, který musí pomstít svou nespravedlivou smrt. Alex se svou snoubenkou Lauren sní o krásném životě, ale jednoho dne je Lauren nalezena zavražděná a policie ze zločinu obviní Alexe. Tomu se nepodaří dokázat svou nevinu a tak ho odsoudí k trestu smrti a popraví. Skutečná spravedlnost je však dána vyšší mocí a tak mystická vrána opět přivede Alexe z říše mrtvých do světa lidí. Žene jej touha po pomstě a chce zjistit, kdo stál za zákeřným spiknutím. Nebezpečné pátrání a nemilosrdná odplata jej nakonec přivede k zjištění, že musí nejen naplnit vyšší spravedlnost a pomstít mrtvé, ale může zachránit i jednoho živého. V pavučině smrti se totiž ocitla i Laurenina mladší sestra Erin... (Intersonic)

(více)

Recenze (81)

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Primárně jsem to shlédl kvůli písničce Independent Slaves od DOTN (Travis je prostě Maestro). Ve výsledku se ukázalo, že celý soundtrack nebyl úplně špatný. Samozřejmě na ten legendární z jedničky nemá. Film samotný ušel, ale jen to. Dost mě mrzí ústup od budování nějaké temné atmosféry a "špinavého" města. Dvojka byla sice v tomto ohledu marná, ale aspoň se snažila. Tady nevidím ani tu snahu. Nebo hlavní hrdina. On jako vypadá jak Vrána, ale nechová se tak. Prostě je to jen týpek, co obživl a chce pomstu. Jestli to bylo tuctovým hercem nebo špatným scénářem, těžko říct, ale minulý díl se mi zdál tady taky lepší. Žádné tajemno, mystérium, nic takového. Odklon od fiktivnosti k větší realističnosti, Vráně jako celku, vůbec nesedí. 3* ()

Mat21 

všechny recenze uživatele

Alex Corvis je obviněn z brutálního ubití nožem Lauren Randallové a odsouzen k elektrickému křeslu. On ji však hluboce miloval. Láska i hluboká nenávist ke křivdě a jejím skutečným vrahům ho probudí zpět do světa lidí. Nelze ho zabít, nelze ho zastavit. Na jeho cestě ho doprovází vrána coby symbol pomsty. Po síti svědků křivě svědčících u soudu proti němu Alex pomalu rozplétá organizovaný zločin mezi samotnou policií, marně však hledá ústřední postavu zločinu - muže s jizvy na paži. ● Film The Crow: Salvation je více než-li důstojným pokračovatelem pomstychtivé série. V porovnání s prvním dílem, tento je ještě více temný a zasazen do města, ve kterém si prostý občan nemůže být jistý ničím a nikým. A že tvůrci mysleli ztvárnění vážně, o tom svědčí i obsazení Kirsten Dunst do hlavní role. Otázkou ovšem zůstává, zda-li to byla vhodná volba, její pozdější nominace do hvězdné série o Spidermanovi se k ní hodila mnohem více. Předce jen jednu vítku si neodpustím, děj je příliš předvídatelný a Alex nezastavitelný. Proto je-li divákovi dopředu zřejmé, že Alex se vypořádá úplně se všemi, kdo se mu postaví do cesty, vyvolá to despekt k filmu. ║20.6.2010║ ()

Reklama

antragus 

všechny recenze uživatele

No záleží na úhlu pohledu. Když jsem viděl trojku jako svoji první Vránu vůbec, celkem jsem se bavil a říkal si fajn horor tak na 4. Pak jsem jednoho krásného dne objevil jedničku a díky její atmosféře u ní brečel. A taky si uvědomil, že trojka je vlastně takový nepovedený dort pejska s kočičkou. Někdo upekl jeden dokonalý kulatý (jednička) a pak někdo jiný ještě jeden v hranaté formě (trojka). Z toho samého těsta, akorát do druhého upadlo pár skořápek tak to poněkud skřípe. No a jako ozdobu povrchu ukradl pár lentilek z toho prvního dortu. Takže - co je ve trojce nové a původní, to je oproti jedničce trochu o ničem, nepůvodní věci jsou zase naprosto okaté vykrádačky jak přes kopírák. Vše jenom trošičku jinak, ale v podstatě úplně stejně. Na zabití večera celkem ujde, ve srovnání s jedničkou se může zahrabat. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Asi jediné pokračování, které se vydalo trochu jinou cestou a minimálně do poloviny filmu to funguje. Finále mi bohužel přišlo příliš slabé a představitel mstitele je sice fajn v porovnání s Vincentem Perezem i Edwardem Furlongem (ale kdo by nebyl, že?:), v porovnání s Brandonem Lee však pořád silně ztrácí. Nicméně, pokud si potřebujete spravit chuť po nepovedené dvojce, směle do toho. 5/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Příjemně ponurá atmosféra doprovází třetí, relativně povedené pokračování kultovní jedničky. Po hořkém zklamání z dvojky se na režisérském postu zkoušený Bharat Nalluri (stojí mimochodem za oceňovaným televizním dramatem Tsunami) nebál pohrát s osvědčenými prvky a většinou - i přes mírná naivně rušivá škobrtnutí - mu to vychází. Alex se vrací s neokoukanou tváří Erica Mabiuse a jako jeho sestra mu sekunduje překvapivě Kirsten Dunst. Takže tu máme další slušnou jednohubku, která rozhodně není z nejhorších, ale její chuť vám nezůstane na jazyku dlouho. Což o to, nedávno totiž bohužel vznikla i celou sérii definitivně odstřelující čtyřka s do filmového pekla směle našlapující Tarou Reid!! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Tak jako oba předcházející příběhy je i tento volně natočen podle stejnojmenné komiksové předlohy Jamese O´Barryho. (Terva)

Reklama

Reklama