Reklama

Reklama

Třetí příběh o spravedlivé odplatě člověka, který musí pomstít svou nespravedlivou smrt. Alex se svou snoubenkou Lauren sní o krásném životě, ale jednoho dne je Lauren nalezena zavražděná a policie ze zločinu obviní Alexe. Tomu se nepodaří dokázat svou nevinu a tak ho odsoudí k trestu smrti a popraví. Skutečná spravedlnost je však dána vyšší mocí a tak mystická vrána opět přivede Alexe z říše mrtvých do světa lidí. Žene jej touha po pomstě a chce zjistit, kdo stál za zákeřným spiknutím. Nebezpečné pátrání a nemilosrdná odplata jej nakonec přivede k zjištění, že musí nejen naplnit vyšší spravedlnost a pomstít mrtvé, ale může zachránit i jednoho živého. V pavučině smrti se totiž ocitla i Laurenina mladší sestra Erin... (Intersonic)

(více)

Recenze (81)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Klidně mě zlynčujte, ale pro mě je druhé pokračování Vrány zatím nejstravitelnějším dílem. V porovnání s dvojkou se jedná o masterpiece. Minimálně v první polovině film celkem funguje a dokáže diváka udržet. Jenže v poslední půl hodině se to celý rozsype jak domeček z karet a finále je už jeden velký průšvih, který nezachrání ani cukrkandlovej happy end. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Příjemně ponurá atmosféra doprovází třetí, relativně povedené pokračování kultovní jedničky. Po hořkém zklamání z dvojky se na režisérském postu zkoušený Bharat Nalluri (stojí mimochodem za oceňovaným televizním dramatem Tsunami) nebál pohrát s osvědčenými prvky a většinou - i přes mírná naivně rušivá škobrtnutí - mu to vychází. Alex se vrací s neokoukanou tváří Erica Mabiuse a jako jeho sestra mu sekunduje překvapivě Kirsten Dunst. Takže tu máme další slušnou jednohubku, která rozhodně není z nejhorších, ale její chuť vám nezůstane na jazyku dlouho. Což o to, nedávno totiž bohužel vznikla i celou sérii definitivně odstřelující čtyřka s do filmového pekla směle našlapující Tarou Reid!! ()

Reklama

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Falešně obviněný hrdina uškvařený na elektrickém křesle, místo pouličních gangů zkorumpovaní poldové... mohlo to být osvěžující nebýt nudného scénáře a režie, naprosto fádního vizuálu, nevýrazných herců a slabých dialogů a počítačových triků. Myslím, že za vše mluví fakt, že film šel po mizerných testovacích projekcích rovnou na video. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Už základný príbeh Vrany 1 bol natoľko "čiernobiely" že ho mohla zachrániť iba geniálna Proyasova réžia a vizualita. Už na dvojke bolo vidno, že bez dotyku s bohom nadaným režisérom, to celkom nefunguje, no a hoci sa v tomto pokračovaní dočkáme aj istých dejových inovácií, je to veľmi veľmi vyvetrané pivo. Štvorku som sa už ani neodvážil zobrať do ruky. ()

Mat21 

všechny recenze uživatele

Alex Corvis je obviněn z brutálního ubití nožem Lauren Randallové a odsouzen k elektrickému křeslu. On ji však hluboce miloval. Láska i hluboká nenávist ke křivdě a jejím skutečným vrahům ho probudí zpět do světa lidí. Nelze ho zabít, nelze ho zastavit. Na jeho cestě ho doprovází vrána coby symbol pomsty. Po síti svědků křivě svědčících u soudu proti němu Alex pomalu rozplétá organizovaný zločin mezi samotnou policií, marně však hledá ústřední postavu zločinu - muže s jizvy na paži. ● Film The Crow: Salvation je více než-li důstojným pokračovatelem pomstychtivé série. V porovnání s prvním dílem, tento je ještě více temný a zasazen do města, ve kterém si prostý občan nemůže být jistý ničím a nikým. A že tvůrci mysleli ztvárnění vážně, o tom svědčí i obsazení Kirsten Dunst do hlavní role. Otázkou ovšem zůstává, zda-li to byla vhodná volba, její pozdější nominace do hvězdné série o Spidermanovi se k ní hodila mnohem více. Předce jen jednu vítku si neodpustím, děj je příliš předvídatelný a Alex nezastavitelný. Proto je-li divákovi dopředu zřejmé, že Alex se vypořádá úplně se všemi, kdo se mu postaví do cesty, vyvolá to despekt k filmu. ║20.6.2010║ ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Tak jako oba předcházející příběhy je i tento volně natočen podle stejnojmenné komiksové předlohy Jamese O´Barryho. (Terva)

Reklama

Reklama