Reklama

Reklama

Šťastně až do smrti

všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tenká hranice mezi láskou a nenávistí se prolomí, když žena odhalí manželovu nevěru. Oba pak podniknou extrémní kroky, aby získali, co chtějí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Co se ze začátku tváří spíš jako vztahový drámo o nevěře, se postupem času změní v sympatickej krimi thriller s prvakama černý komedie, kde nic neni tak, jak na první pohled vypadá. Různejma twistama pak navíc příběh s blížícim se finále sympaticky graduje. Chtělo by se říct, že neni pořádně komu fandit, nicméně postupem času asi každej vezme toho záletníka na milost a občas ho možná bude někomu i líto. Potěší i závěr, kde je pěkně vypointovaná pozice vypravěče (komu a proč příběh vypráví). Solidní dramaturgii navíc ještě doplňujou fajn herecký výkony, depresivnější atmosféra severskejch bijáků nebo kvalitní filmařina. Očekával jsem spíš lepší průměr, ale nakonec jsem dostal žánrovej nadprůměr, takže ve výsledku milý překvapení za čtyři jistý hvězdy. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Netflix překvapil slušným Dánským Thrillerem o nevěře. Film začíná jako klasický Drama/Thriller o manželském páru, kde vše zdá se být v pořádku, dokud manželka nezačne manžela podezírat z nevěry a samozřejmě manžel milenku má. Líbí se mi, že se to nechová jako klasický Thriller o nevěře, ale rozplétá daleko větší a zajímavější mysterium, díky kterému je film patřičně dost nepředvídatelný. Je zajímavé jakým směrem se film nakonec začne ubírat a ten vyloženě první zvrat dokáže správně šokovat ( ty nadcházející potěší taktéž). Dá se říct, že funguje i atmosféra a napětí, dojde i na menší krimi vyšetřování a docela inteligentní rozhodnutí manželky. Díky hravému scénaři, slušným hercům a fajn atmosféře je z toho poctivá žánrovka, která by neměla nikoho urazit, naopak většinu dokáže potěšit. I přes pomalejší tempo mě to velmi bavilo. 7/10. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Když se z mámy časem stane stará, škaredá, studená, zapšklá a frigidní mužena, nemá holt obvykle táta jinou možnost, než si uhnat tenisový loket nebo řešit přetlaky v chámovodech nějakou tou mladou, píchatelnou, vřelou, zábavnou a lačnou stážistkou. Avšak pokud se táta, samozřejmě jak jinak než nesprávně, rozhodne vycákávat se, namísto daleko bezpečnějším orthopatologickým způsobem, cestou nežluklých vagín, přináší tato volba mnohdy celou řadu marginálních úskalí. Zejména, je-li táta plešatý, krpatý slizák v krizi středního věku, může snadno podlehnout sebeklamu, že ta čerstvá lascivní barakunda nejmíň o dvě ligy nad tou jeho miluje jeho postavení (občasné seksuální), zatímco ona ve skutečnosti miluje jeho postavení (permanentní pracovní)! Načež jí zcela propadne v domnění, že se jej snaží samou láskou k němu vyšťavit (seksuálně), ačkoliv ona se jej ve skutečnosti snaží samou láskou k penězům vyšťavit (finančně), a fickaně přemotivováván tím, že nová figurantka vždycky zamkne kundu, pokud není po jejím, začne zaslepeně pálit mosty. Ovšem když na to přijde, i ta stará hydra, co ji má táta doma, jej stále ještě umí pořádně chytit za koule (aseksuálně), nepustit a dostat našeho Donchujána pěkně pod tlak … A jakmile k tomu v Dánsku někdo postaví kameru, je z toho taková docela originální, svižná, zábavná, řádně vychlazená a vcelku napínavá Válka Kopenhágenových. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

No, co k tomu říct? Mě to bavilo. Hodně mě to bavilo. Snímek začal stejně jako spousta jiných záležitostí s manželským trojúhelníkem, ale s tím, jak šel děj kupředu, se měnil v něco úplně jiného. Postupně vycházelo najevo, že se mnou měli tvůrci úplně jiné plány; vzali mě na exkurzi do temných zákoutí manželského a milostného života. Na to, že nešlo o žádný typický, drsný thriller, obsahoval film několik opravdu mrazivých momentů a musel jsem ocenit i ten fakt, že byl pro mě děj nepředvídatelný. Tedy, v hrubých obrysech bych to trefil, ale s detaily si tvůrci moc hezky pohráli. Taky mě mocně pobavilo, kdo, komu, a za jakých okolností tento příběh vyprávěl. Abych to zkrátil; film se mi líbil, bavil mě a vyloženě se mi trefil do chuti i nálady. / Poučení: Vytočíš houslistku a šmytec. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Šťastně až do smrti je taková vzdálená dánská variace na Válku Roseových, samozřejmě jen v krapet víc ostřejším podání, kde navíc není ani příliš místo na nějaké to odlehčení, tohle je totiž čistý, přímočarý thriller, který každopádně funguje opravdu skvěle a já mu vlastně nemám ani příliš co vytknout. Zápletka je zajímavá, nápaditá, skutečně nepředvídatelná, a párkrát mě dokázala dokonce i svými zvraty zatraceně překvapit a hlavně žánrově pobavit, prostě skvělá věc, jíž nechybí ani spád, tvůrci na nic moc dlouho nečekají, jdou přímo k věci a je to fakt jízda. Na celou nastalou situaci ve filmu jsem pak přesvědčený, že navíc budou mít rozdílné názory i obě pohlaví ve skutečnosti, já jsem samozřejmě na straně chlapíka a upřímně z té ženské, v podání zatraceně přesvědčivé Sonji Richter, mi běhal až mráz po zádech, ty vole, tohle mít doma, tak se tam normálně bojím chodit 8D. Herecky fajn byli jinak ale samozřejmě i všichni ostatní, takže i po castingové stránce se zadařilo na výbornou. Dále se tu povedla i poměrně syrovější atmosféra, momentů napětí se zde též pár vyskytne a i emoce lze považovat za funkční, prostě v pozici toho chlápka bych fakt nechtěl být. No a jelikož i samotný závěr nepovažuji za vůbec marný, spíš naopak, musím tuto podívanou vážně pochválit a upřímně doporučit. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • První originální film Netflixu z Dánska. (Axarus)

Reklama

Reklama