Reklama

Reklama

65

Trailer 1

Obsahy(1)

Po nouzovém přistání na neznámé planetě pilot Mills (Adam Driver) rychle zjistí, že se nachází na Zemi... před 65 miliony let. Jelikož Mills a další přeživší, Koa (Ariana Greenblatt) mají na záchranu jediný pokus, musí se při svém epickém boji o přežití vydat napříč neznámou krajinou plnou nebezpečných prehistorických tvorů. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (369)

kingik 

všechny recenze uživatele

Adam Driver se po havárii vesmírné lodi ocitá na planetě Zemi, kdy na ní pobíhali dinosauři. Záda mu kryje Karel Zeman, genitálie Steven Spielberg. A diváci mají pomyslný odborný dohled nad tím, jestli se tomuto chlapíkovi, který v tomto filmu užívá zarostlou image Keanu Reevese, definitivně podaří přestoupit do první herecké ligy. Zvěsti o tom, jak je film otřesně nepovedený, se tedy u mě vůbec nepotvrdily. Je sice evidentní, že o své ambice film přišel, působí hlavně coby óda na přežití jedince v neznámém a potenciálně nebezpečném prostředí, což není něco scenáristicky objevného, je cítit i střihačský zásah do výsledného celku (k dispozici je jen standardní délka 90 minut, což je na očekávaný snímek nezvyklé), i tak se jedná o dynamickou jízdu, co má daleko větší odpich, než přebujele popisně naučná Cesta do pravěku a kreativně stagnující Jurské parky. Sam Raimi z pozice producenta film svěřil režisérské dvojce Scott Beck a Bryan Woods, která se paradoxně proslavila scénářem k Tichému místu. Dosavadně ale na svém kontě nemají zrežírovaný áčkový film, který by se dal srovnat s tímto počinem. To představovalo určité riziko pro konečný výsledek. A pokud studio s výslednou podobou filmu nebylo stoprocentně spokojené, tak je to jeho problém a může si za to v podstatě samo. Mně se ten nápad o ztroskotaném chlapíkovi a přeživší holčičce z posádky lodě zamlouval. Moje největší výtka směřuje k pestrosti zobrazené říše prehistorických zvířat. Mohlo se více zapracovat na prezentaci fauny, kdy byl velký prostor obdivovat zvířecí monstra, kterých je tady takový drobný nedostatek. Jinak nevyvstal větší problém. Driver to pojal herecky velmi solidně. Období těsně před srážkou obřího asteroidu s planetou Země má svůj punc osudovosti a neúprosnosti přírodního koloběhu života. Technické zázemí filmu je na úrovni. A díky kratší stopáži nedochází k prolukám a propadům v tempu, které je nastaveno zdárně. Kdo věří, že má Adam Driver recept, jak zastavit krvežíznivé potvory, tak s ním jeho dobrodružnou cestu napříč pravěkem může podstoupit společně. 8/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $45miliónov║ Tržby USA $32,062,904║ Tržby Celosvetovo $60,711,628▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Príbeh nie je moc prešpikovaný, nijak prevratný ani poriadne vysvetlený prečo sa nachádzajú v danom období, čo by bola asi taká jediná väčšia výčitka.  Ináč ma to v celku bavilo, toto dino-thriler dobrodružstvo, ktoré mi miestami prišlo lepšie zdramatizované, vyhrotené než posledný Jurský Svet: Dominion. Herci v pohode, ich boj o život má dobrý spád, nenudil som sa, trikovo v norme, netrpel som. V pohode priemer, ktorý si ešte rád pozriem.  /60%/ ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Kylo Ren v napínavém mixu Dino Crysis a Jurského Parku. Přiznám se, že napínavější a zábavnější film s dinosaury jsem dlouho neviděl. Samotný snímek měl rozhodně větší potenciál a je škoda, že tvůrci vsadili spíše na jistotu. I přesto se jim povedlo na plátna kin přinést napínavý biják, u kterého slabší povahy mohou měnit trenýrky. Jako Survival totiž film funguje skvěle a scén, ve kterých by se napětí dalo krájet je bohudík požehnaně. Ať už je to souboj v jeskyních, kde si s Vámi celkem solidně hraje kamera nebo první střetnutí s T-Rexem. Několik pasáží má pak až hororový nádech a překvapivě film obsahuje i několik povedených jumpscarů, které, zaprvé fungují na výbornou a hodně hororů by za tohle vraždilo. Zadruhé, v kombinaci s dinosaury se jedná o svěží změnu. Mimo to funguje i kooperace hlavního hrdiny s malou pomocnicí. Občas máte o ně strach, jindy zas na tváří kouzlí úsměv díky vtipným scénám. I když jsou oba charaktery napsané opravdu základní formou, devízou jsou herci, jenž těmto postavám dodávají šmrnc. Ať už je to sympaťák Adam Driver, o jehož kvalitách není pochyb a je fajn ho vidět i v jiném žánru, kde nedrží světelný meč nebo se nerozvádí se Scarlett Johansson. Také Ariana Greenblatt solidně herecký přihrává a její kariéra určitě časem nabere vyšších obrátek. Už ve filmu Love and Monsters (silně doporučuji) dokázala, že hrát umí. Co není vyloženě chybou, ale spíše na škodu, je, že film sleduje jen dvě postavy. Tón filmu je totiž mířen na dospělejší publikum a kdyby na plátně pobíhalo víc potravy, navrch bychom dostali krvavou jízdu, která se nebojí násilí a odpravovaní hlavních postav, což mě iritovalo v posledním Family-Friendly Jurském Světe. Jedinou výtkou tak zůstává nenaplněný potenciál, který film má. Jede se podle té nejzákladnější šablony, kde se postavy musí dostat z bodu A do bodu B a přitom je čeká několik hladových překážek. Je to předvídatelné, nepřekvapující a skončí to přesně tak, jak čekáte.   Verdikt: Solidní řemeslo, jenž exceluje na poli napětí, CGI zvířat a lekaček. Postavy jsou sympatické a není problém si k nim najít cestu. Otrlejší verze Jurského Světa, která se nebojí ukázat víc drsnější pojetí a kdyby to nebyl příběh dvou postav, na poli filmů s dinosaury by neměl konkurenta. Je proto až ostudou, že film provází šablonovitá cestička bez nějakých inovací. I s tímto ale nemám problém nadhodnotit, jelikož film rychle odsýpal a já si ho užil. Kino doporučuji. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Geniální námět! Něco takového jsem chtěl vidět... jako děcko... tak před pětadvaceti lety. 65 mělo navíc. Taková spousta skvěle naťuknutých směrů. Mohlo to být solidní survival drama, horor, akční výplach pro bezmozky, ale je to všechno a zároveň nic. Není to špatné, ale ani nijak skvělé. Dinošů je málo a mimozemšťani se občas chovají jako pěkně hloupí pozemšťané. Driver hraje dobře, ale k čemu to když nemá moc co hrát. Beck s Woodsem promarnili příležitost a dlouho něco podobného v kinech neuvidíme. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mohlo to byť lepšie a čakal som to lepšie (keď je to s produkcie Sama Raimiho), no keď vidím ten maličký rozpočet, tak som vlastne aj spokojný s tým čo sme dostali. Je to krátke, dizajnovo pekne spravené, príbeh je šikovne vymyslený a dinosaurov mám rád od čias Jurského parku. Je to akčné, krátke, Adam Driver je sýmpaťak a ja som sa vlastne ani moc za tu hodinku a pol moc nenudil. Fajn jednohúbka. 75% - 4* ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • "Koa" v havajskom jazyku znamená "bojovník". (Muel)
  • Natáčení začalo 16. listopadu 2020 v New Orleans. V lednu 2021 se natáčelo také v Národním lese Kisatchie ve Vernon Parish v Louisianě a v jižním Oregonu, včetně lokací v Gold Beach a Powers. (LukasFilm)
  • V čase 21:48, kdy prochází Mills (Adam Driver) lesem, můžeme zahlédnout červeně označený strom. Tyto značky, jak můžeme vidět v 1. traileru k filmu, vytvořil sám Mills. Jde o scénu, která ve filmu nakonec nebyla vůbec použita. Stejný prášek, kterými označuje stromy, můžeme vidět pouze v části, kdy kreslí mapu. (DJMaroko)

Související novinky

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno