Reklama

Reklama

Zkratky ke štěstí

  • USA Shortcut to Happiness (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hrdinou této modernizované verze klasické povídky Stephena Vincenta Beneta "Ďábel a Daniel Webster" je neúspěšný spisovatel Jabez Stone (Alec Baldwin), který kvůli literární kariéře upíše svou duši ďáblu (Jennifer Love Hewitt). Když se ale ukáže, že obchod není zdaleka tak úžasný, jak se zpočátku zdálo, obrátí se Jabez na slavného právníka Daniela Webstera (Anthony Hopkins) a požádá ho, aby mu pomohl se ze smlouvy vyvázat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

berusche 

všechny recenze uživatele

Zkratky ke štěstí byly decentně nápadně podobné Smlouvě s ďáblem. Ačkoli se tenhle snímek snažil o něco hlubší pojetí úspěchu a z něj pramenících důsledků (rozuměj na vážnosti chtěl přidat), nepřišlo mi, že by to bylo o řád lepší. Tím pádem zůstávám na svých. A to i ve světle o dost lepších hvězd, které tomu značně pomohly. Ani to ale nezvedá tenhle film do nějakých lepších rovin. Zábavy se moc nedočkáte, smutek to zas tak nevyvolá, scénář nenadchne a režie rozhodně nepřekvapí. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Zajímyvý počin. Sice nikterak originální námět, ale pointa vydařená. ObzvlášT, když člověk pochopí, že hlavním hrdinou ve skutečnosti je původně vedlejší postava...i když z orig. názvu je to jasné. Alec Baldwin snad porpvé hraje, Jennifer Love Hewitt sice nehraje, ale do jejích výrazů si člověk může doplnit různé významy a Hopkins je standartně dobrý. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle se opravdu nepovedlo. Jak vidno i ze zajímavého námětu a s teamem dobrých herců se dá udělat zoufalost. Přitom by to tak nemuselo být. Americká variace na Fausta o upsání duše ďáblu a její snaha o její získání zpět tu už byla vícekrát. I když na toto pojetí budu nahlížet jako komediální, nemohu se ubránit pocitu zmaru a to zejména díky účasti A.Hopkinse. Prakticky jediná věc za kterou bych dal palec nahoru je nápad se sexy čerticí a modernizované verzi upsání duše... :-). Kdo chce ve filmu s podobným námětem vidět opravdického Ďábla ať se podívá na Ďáblova advokáta (1997) s Al Pacinem. Osobně jsem ještě nic lepšího neviděl. --- Pane Baldwine, sorry, mou duši jste si tímto dílkem nezískal. * ()

Empire odpad!

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se podíval jen kvůli Anthony Hopkinsovi. Nečekal jsem nijak zvlášť úžasný film, četl jsem pár recenzí a konečně režie se ujal Alec Baldwin, ale víte, jak to je...dokud jsi člověk něco neověří...Tenhle film předčil všechna moje očekávání a to v tom negativním smyslu. Zhruba po sedmdesáti minutách jsem měl nutkání film zastavit a vyhodit z přehravače. Nakonec jsem to vydržel, ale jen silou vůle. Příběh vypráví o zaprodání duše alá Faust, přenesen do dnešní doby. V totmo případě zaprodal svoji duši neúspěšný spisovatel (Baldwin), který chtěl úspěch.Jennifer Love Hewitt zde vystupuje jako ďábel, její herectví, pokud se vůbec v jejím případě dá mluvit o herectví, je zde hodně zoufalé. Konečně Hopkins, nakladatel, kterého Baldwin požádá o pomoc, nakonec uspořádá proces na záchranu jeho duše. Přičemž v porotě zasedali slavní spisovatelé jako Mario Puzo, Oscar Wilde atd. Baldwin proces vyhrál, vrátil se v čase zpátky a všichni se měli dobře - zlo prohrálo. Dlouho, už jsem takovou imbecilitu neviděl. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Další verze příběhu o upsání k ďáblu, tentokrát v romantickém stylu, kde oním pekelníkem je pro změnu krásná a sebevědomá sexy ďáblice. Kdo by s podpisem odolával, že? Tentokrát to udělá neúspěšný spisovatel, ale když si však jednou uvědomí že je smlouva nevýhodná, dojde k soudu aby se jí zbavil. A tady nastává zajímavá soudní pře, která se svou fantazií a absurdnem jen tak nevidí. Snímek je ve své podstatě pohádkový, skromný, milý, upřímný a ve svém jádru velice fantazijní. A funguje to. Děj má svoji hloubku, kde se střídá komedie s dramatem využívající veškeré atributy charakterů všech postav příběhu, které jejich herečtí představitelé pochopili a náležitě zvýraznili. Trhák tohle samozřejmě nikdy být nemůže, ale k mírnému pobavení a odpočinku postačí bohatě. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Poté, co Bob Yari zakoupil práva na film, změnil se název The Devil & Daniel Webster na Shortcut to Happiness. (HappySmile)
  • Alec Baldwin prohlásil, že potom co film odkoupila společnost Boba Yariho, byl značně sestříhán a úplně se odklonil od původní formy a od té doby, co se změnil název, nemá už více nic společného s Benetovou povídkou. Baldwin následně požadoval, aby bylo ze závěrečných titulků odstraněno jeho jméno jako producenta i režiséra. (HappySmile)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno