Reklama

Reklama

Moje první láska

Trailer

Obsahy(1)

Vada (Anna Chlumsky) je hypochondrické děvčátko žijící v excentrické domácnosti, v jejimž čele stojí její ovdovělý otec Harry (Dan Aykroyd) - zaměstnanec pohřební služby. Její svět se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy se otec zamiluje do Shelly De Voto (Jamie Lee Curtis), která začala pracovat ve stejném podniku jako kosmetička. Stydlivý kluk ze sousedství - Thomas J. (Macaulay Culkin - Sám doma) Vadě jediný rozumí - sdílí s ní závist, první lásku, strach a pomůže jí vyrovnat se s její nejbolestnější ztrátou... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

pepo 

všechny recenze uživatele

Prvá láska je len jedna. Jedenásťročná Vada (Anna Chlumsky) a jej kamarát Thomas (Macaulay Culkin) ju zažijú počas letných prázdnin začiatkom 70. rokov. Do rozprávkovej a bezstarostnej atmosféry dospievania však zasiahne drsná realita skutočného života. Rodinné retro Howarda Zieffa (Vojak Benjaminová) je filmom, ktorý dokáže byť rovnako milý, zábavný a vtipný ako aj realistický, smutný a krutý. Prechod medzi týmito dvomi rovinami síce nie je úplne najhladší, ale aj napriek tomu na konci neostane ani jedno oko suché. nádherný film o tom čo sme si všetci prežili.krutý ale výborný záver.skvelá chémia medzi rodičovským aj detským párom.culkinov najlepší herecký výkon 9/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo zaujímavé a originálne. Americký režisér Howard Zieff (VOJAK BENJAMINOVÁ) nakrútil takmer magický mix neškodnej rodinnej snímky a krutého príbehu s truhlami a s alergiou na včely. Kvalitné herecké obsadenie detských i dospelých úloh (Aykroyd, Curtisová, Culkin, Chlumskyová) a príjemná atmosféra, to sú hlavné devízy nenápadnej tragikomédie MOJA PRVÁ LÁSKA. Príjemný film, ktorý ale dokázal, že recept 80. rokov pomaly odchádza do zabudnutia. P.S. O tri roky neskôr pribudla (samozrejme úplne zbytočná a ukážkovo "nastavovaná") MOJA DRUHÁ LÁSKA. ()

Reklama

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Asi jsem tak trochu masochista, protože na tenhle film se vždycky dívám, i když je to pro mě citově docela rozporuplná záležitost a vlastně ani nevím, co se mi na něm líbí. Nejspíš to bude atmosféra americkýho předměstí 70' let, herci jsou taky bez problémů, ale sotva se film rozjede, už začínám bejt v nějakým takovým zvláštním napětí, protože vím jak to skončí a čekání na to smutný finále ve mně vzbuzuje zvláštní neklid. Ale objektivně vzato, je to milý a citlivý film. 70%. ()

Theraphosa 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů,který vám připadá zábavný a "kouzelý" pouze pokud jste mladí a víte,o čem děj na plátně vlastně je.V té době jsem to věděl moc dobře a proto si myslím,že by byla veliká škoda měnit svůj názor na něco,co se mi líbilo tím,že bych se v tom začal šťourat.Kdo si ho nestihl shlédnout do 14 let,teď už je to zbytečný. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Rodinný snímek o děvčeti a jejím kamarádovi, dalo by se říct klasický příběh z amerického maloměsta o dětském přátelství a prvním polibku. Ale pár netradičních prvků by se našlo: Vadin otec je majitelem pohřebního ústavu - morbidní a netypické místo pro výchovu dítěte. Druhá věc vybočující z obvyklosti je tragédie, u amerických filmů vídaná jen málokdy. A právě absence happyendu je pro mě zdrojem častého dilematu: 3* nebo 4*? Nakonec nezbývá než připustit, že chvilkama je to nuda a Vada je fracek na pár facek:-). Tedy 3* a hezkých 69% pro příjemný film na nedělní odpoledne. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Scenáristka filmu Laurice Elehwany sa vyjadrila, že príbeh filmu je inšpirovaný jej kamarátkou z detstva, ktorá žila v pohrebníctve. (dwdb)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno