Reklama

Reklama

Moje první láska

Trailer

Obsahy(1)

Vada (Anna Chlumsky) je hypochondrické děvčátko žijící v excentrické domácnosti, v jejimž čele stojí její ovdovělý otec Harry (Dan Aykroyd) - zaměstnanec pohřební služby. Její svět se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy se otec zamiluje do Shelly De Voto (Jamie Lee Curtis), která začala pracovat ve stejném podniku jako kosmetička. Stydlivý kluk ze sousedství - Thomas J. (Macaulay Culkin - Sám doma) Vadě jediný rozumí - sdílí s ní závist, první lásku, strach a pomůže jí vyrovnat se s její nejbolestnější ztrátou... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

daEmoNickY

všechny recenze uživatele

22 vterin Credence Clearwater Revival "Run Trough the Jungle" //// 50 vterin CCR "Bad Moon Rising" //// Buh jednou rekla "Sont les choses incoherent et douces" a tento film je toho dukazem ////// Rekla to Buh? Ne, byl to jeden francouzskej basnik, a prestoze spolu spali tak se to nepocita jako jeji vyrok. A je tento film dukazem teto francouzske vety? Odkdy potrebuje kecani dukazy? ////// Tato komedie je "vykonstruovana" vic nez pripad porucika Kolumba. ///// V tomdle filmu je vic smrti nez v mym nedelnim obede. //////// Dokonce se snazi i zmarit snahu o resurekci. Zabili totiz rybu - symbol krestanstvi. Je tu vysoka hladina kontrastu s pozdejsim transversalni atrakci vodni hladiny, symbolem pariace. Jeste jedno latinsky slovo a utrhnuti ti su7ina a narvu ti ho do nosu - pak budes smrkat podobojim. Sem si myslel ze mi odpustis to jak se snazim bejt chytrej. Hochu, to sis vybral spatnou vec na odpousteni. ////// Tento film je podobny a vtipnejsi. Bohuzel v nem neni tolik morbidniho humoru. Tim myslis tech pet minut na ktery sem te musel zbutit?. Zbuchtit? Whatever. ///////// Protrel si oci a zamyslel se. Co se vsema tema symbolama? Jen tak vesele probzukuji hlavou. "Kdyby tam bylo aspon neco, co by to vse, ten zmatek, spojilo. Lepidlo? Vceli kasicka? Med?". Med lepi. To vedel taky. "Nebo?". Prepnul kanal. Bzzzzzz.t. ()

Pokryvac 

všechny recenze uživatele

Rodinný film, ktorého ústrednou témou je konfrontácia detstva so smrťou. Pre monoho detí to bude zrejme príliš pochmúrna záležitosť, avšak staršie obecenstvo azda ocení fakt, že film neignoruje občasnú trpkú príchuť života. Veľkým pozitívom filmu sú veľmi schopní herci ako Dan Aykroyd vo vážnejšej úlohe funebráka či Jamie Lee Curtis ako láskavá maskérka mŕtvol (aspoň minimálne spojenie s jej obľúbeným hororovým žánrom), Nezaostávajú ani detskí herci a Anne Chlumsky výborne konkuruje už vtedy slávnemu Macualayovi Culkinovi. Dobre zahraný a dobre napísaný príbeh s istou hĺbkou, ktorý má potenciál zaujať aj staršie publikum. ()

Reklama

Theraphosa 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů,který vám připadá zábavný a "kouzelý" pouze pokud jste mladí a víte,o čem děj na plátně vlastně je.V té době jsem to věděl moc dobře a proto si myslím,že by byla veliká škoda měnit svůj názor na něco,co se mi líbilo tím,že bych se v tom začal šťourat.Kdo si ho nestihl shlédnout do 14 let,teď už je to zbytečný. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Mladá dívka na prahu dospívání má jako každá jiná své představy o životě. Jenomže jedna věc je představa a druhá život skutečný. Zajímavý rodinný film se shakespeareovským motivem, kde po herecké stránce excelují Anna Chlumsky a Macaulay Culkin. Rok 1972 a v něm obyčejné letní dobrodružství Vandy, která začíná, jednoduše řečeno, rozumovat, a Thomase, který je ještě pořád takový obyčejný klučina. Příběh ukazuje strasti a radosti života jak u dětí, tak i u dospělých. Mnohé situace mírně pobaví, jiné vedou k zamyšlení. Snad i některé dospělé diváky přivede ke vzpomínce na dětství své. Jedná se o nádherný příběh, který diváka dokonce dokáže na samém konci přivést k ohromné emoci. Vanda poznává, že život jako takový není jednoduchý. Že určité sny a přání se jí prostě nemohou vyplnit a že dokonce může přijít i krutá rána. Jaký jiný film to tak významně umí podat. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Poslední dvacetiminutovka velmi dobrá, takřka perfektně odrážející náročná témata smrtelnosti a skutečné lásky v rámci dětské perspektivy (obzvlášť kouzelná je sekvence od prvního polibku až ke včelímu hnízdu). Ale zbytek mě úplně neuhranul - jsou tam sice moc příjemní herci a občas zdařilý humor, ale velká část příběhu je vnímavému divákovi jaksi zapečetěna po emoční i čistě realistické stránce. Vše se děje nějak moc rychle a bez pořádného psychologického podkladu. Námět ale fakt hezký, a kdyby to natočil takový Rob Reiner, je na světě o poznání magičtější a návykovější klasika. 70% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Vada (Anna Chlumsky) vlastní takzvaný prstýnek nálady. Ovšem, děj se odehrává v roce 1972 a tyto prstýnky se začaly vyrábět až o tři roky později. (Kacitr)

Reklama

Reklama