Reklama

Reklama

Moje první láska

Trailer

Obsahy(1)

Vada (Anna Chlumsky) je hypochondrické děvčátko žijící v excentrické domácnosti, v jejimž čele stojí její ovdovělý otec Harry (Dan Aykroyd) - zaměstnanec pohřební služby. Její svět se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy se otec zamiluje do Shelly De Voto (Jamie Lee Curtis), která začala pracovat ve stejném podniku jako kosmetička. Stydlivý kluk ze sousedství - Thomas J. (Macaulay Culkin - Sám doma) Vadě jediný rozumí - sdílí s ní závist, první lásku, strach a pomůže jí vyrovnat se s její nejbolestnější ztrátou... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Rodinný snímek o děvčeti a jejím kamarádovi, dalo by se říct klasický příběh z amerického maloměsta o dětském přátelství a prvním polibku. Ale pár netradičních prvků by se našlo: Vadin otec je majitelem pohřebního ústavu - morbidní a netypické místo pro výchovu dítěte. Druhá věc vybočující z obvyklosti je tragédie, u amerických filmů vídaná jen málokdy. A právě absence happyendu je pro mě zdrojem častého dilematu: 3* nebo 4*? Nakonec nezbývá než připustit, že chvilkama je to nuda a Vada je fracek na pár facek:-). Tedy 3* a hezkých 69% pro příjemný film na nedělní odpoledne. ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Předpokládal jsem, že půjde o rodinný film točící se okolo dvou dětí a jak český název napovídá, o jejich "lásce". Dostal jsem rodinný film, kde jediná láska je otcova nová přítelkyně a hlavní dětská hrdinka s ní má problém, protože se cítí odsunuta na druhou kolej. Jak originální, což? Ne. Ale budiž.... problém je, že se tam hodinu nic neděje, film tak nějak plyne, nenudí, ale ani nepobaví a v závěru pak příjde laciná ždímačka, která dle mě nefunguje, protože je špatně vygradovaná, uspěchaná a typicky americká. Ale jde o děti! Hrůza! Není to špatný film, ale ve všech svých žánrech funguje polovičatě nebo vůbec. ()

Reklama

Kacitr 

všechny recenze uživatele

Nádherný film, který jsem poprvé viděla asi v roce 2006. Byla jsem tenkrát vě věku jako hlavní hrdinka Vada a její kamarád Thomas J. podívala jsem se na to, jen že prostě podívala. Teprve teď po znovushlédnutí mi došlo jak je tohle nádherný film. Jak nádherný vztah si k sobě děti dokázaly vytvořit. Dnes, když jich většina prosedí u PC her a konzolí to nejde tak lehce. Anna Chlumsky ve své roli nenahraditelná ( jestli její slzy byly pravé, zhluboka se klaním ) a stejně tak tomu je i u Macaulaye Culkina - v nynější době pohaslé dětské hvězdičky. Příběh je jednoduchý, přesto každého se špetkou citu musí zasáhnout ten konec. I já brečela a nestydím se to přiznat. Nezapomenutelný okamžik: Thomas: "Vado, budeš o mě přemýšlet?" Vada: "Jako proč?" Thomas: "No, kdyby sis nevzala pana učitele." Vada: "Určitě." Jen co film skončil, litovala jsem, že sem ho vůbec zapínala, ale proč litovala? Vždyť tohle je ten nekrásnější film o první lásce, který vůbec někdo dokázal natočit. Dát do jednoho snímku tolik emocí, vtipu i věci z opravdového života, se opravdu podaří jen málokomu. Druhý díl už je jen zbytečný, vcelku o ničem a ztráta času. ()

lucinkapes 

všechny recenze uživatele

FIlm jsem videl jako malý kluk a do Anny jsem se hned zamiloval. Film byl a stále je pro mne jedním z nejdojemějších kousků. Teď jsem si ho pustil po několika letech a opět jsem v poslední třetině neudržel slzu. Ovšem nevím, zda bych dal 5 hvězdiček kdybych ho teď viděl poprvé. Jak tu někdo psal, tak ideální je to tak do 13 - 14 let. V té době bych však 5 hvězdiček rozhodně dal. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dojemný príbeh inteligentnej dievčiny trochu okorenený humorom a končiaci veľmi smutne. Celkom gýčovité zameranie na vnímanie citlivého diváka použitím detí a ich smutného osudu. Musím vyzdvihnúť skvelý výkon Macaulayho Culkina. Veľká škoda, že sa z neho stalo to, čo sa stalo a tiež škoda, že aspoň v detstve nenatočil viac filmov. Tento film som videl veľa krát v detstve a vždy ma film dostal. Film sa nehrá s divákom a doslova mu napľuje emócie do tváre. Asi jeden z najobľúbenejších rodinných filmov. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Anna Chlumsky a Macaulay Culkin byli v roce 1992 nominovaní na MTV Movie Awards za nejlepší filmový polibek. (Kacitr)

Reklama

Reklama