Reklama

Reklama

Moje první láska

Trailer

Obsahy(1)

Vada (Anna Chlumsky) je hypochondrické děvčátko žijící v excentrické domácnosti, v jejimž čele stojí její ovdovělý otec Harry (Dan Aykroyd) - zaměstnanec pohřební služby. Její svět se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy se otec zamiluje do Shelly De Voto (Jamie Lee Curtis), která začala pracovat ve stejném podniku jako kosmetička. Stydlivý kluk ze sousedství - Thomas J. (Macaulay Culkin - Sám doma) Vadě jediný rozumí - sdílí s ní závist, první lásku, strach a pomůže jí vyrovnat se s její nejbolestnější ztrátou... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná komedie, která svou nejtěžší munici vyplýtvá hned v začátku a poté nenápadně sklouzne do vyježděných kolejí sice úsměvné, ale fádní až nudné romantiky. Leč ve finále si usmyslí, že je třeba divákovi důrazně připomenout, že život není peříčko, a tak se rozhodne zvolit úplně jiný žánr a zkusí vás šokovat a dojmout - nejlépe až k slzám. Sladkobolný závěr je sice trochu vyděračský, ale dá se překousnout. ()

Pokryvac 

všechny recenze uživatele

Rodinný film, ktorého ústrednou témou je konfrontácia detstva so smrťou. Pre monoho detí to bude zrejme príliš pochmúrna záležitosť, avšak staršie obecenstvo azda ocení fakt, že film neignoruje občasnú trpkú príchuť života. Veľkým pozitívom filmu sú veľmi schopní herci ako Dan Aykroyd vo vážnejšej úlohe funebráka či Jamie Lee Curtis ako láskavá maskérka mŕtvol (aspoň minimálne spojenie s jej obľúbeným hororovým žánrom), Nezaostávajú ani detskí herci a Anne Chlumsky výborne konkuruje už vtedy slávnemu Macualayovi Culkinovi. Dobre zahraný a dobre napísaný príbeh s istou hĺbkou, ktorý má potenciál zaujať aj staršie publikum. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo zaujímavé a originálne. Americký režisér Howard Zieff (VOJAK BENJAMINOVÁ) nakrútil takmer magický mix neškodnej rodinnej snímky a krutého príbehu s truhlami a s alergiou na včely. Kvalitné herecké obsadenie detských i dospelých úloh (Aykroyd, Curtisová, Culkin, Chlumskyová) a príjemná atmosféra, to sú hlavné devízy nenápadnej tragikomédie MOJA PRVÁ LÁSKA. Príjemný film, ktorý ale dokázal, že recept 80. rokov pomaly odchádza do zabudnutia. P.S. O tri roky neskôr pribudla (samozrejme úplne zbytočná a ukážkovo "nastavovaná") MOJA DRUHÁ LÁSKA. ()

lucinkapes 

všechny recenze uživatele

FIlm jsem videl jako malý kluk a do Anny jsem se hned zamiloval. Film byl a stále je pro mne jedním z nejdojemějších kousků. Teď jsem si ho pustil po několika letech a opět jsem v poslední třetině neudržel slzu. Ovšem nevím, zda bych dal 5 hvězdiček kdybych ho teď viděl poprvé. Jak tu někdo psal, tak ideální je to tak do 13 - 14 let. V té době bych však 5 hvězdiček rozhodně dal. ()

Pennyzka 

všechny recenze uživatele

Mně se zdá, že na jedenáct teda nevypadala, ale fakt jedenáct měla:D docela mě to bavilo i když v mých 13 letech jsem z toho skoro nic nezažila. Bylo to zábavný a hlavní hrdinka mi byla sympatická :) taky mi upadlo pár slziček, když Vada stála u hrobu kamaráda Thomase a nadávala, že mu vzali brýle. Bylo to prostě dobrý, takže k tomu už nemám co říct... :P ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

Reklama

Reklama