Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Okouzlující bahrainská princezna Meriam Al-Khalifa bez ohledu na svůj vznešený původ se stejně jako ostatní ženy musí podřizovat zvyklostem muslimských zemí. Krátí si čas vytáčením náhodných telefonních čísel a rozprávěním s každým, kdo zvedne sluchátko. Jednoho dne se však náhoda promění v osud. Dívka se totiž dovolá sympatickému americkému námořníkovi Jasonu Johnsonovi. Následuje tajná schůzka, která v mladé dvojici probudí lásku. Provází ji však neustálé nebezpečí a protože Jasonova vojenská služba končí, dvojice se musí rozhodnout co dál. Námořník připraví dívčin útěk z paláce, jenže ani odjezd do USA jejich situaci nevyřeší. Tam je totiž Meriam zatčena coby ilegální přistěhovalec. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Naivní romantická pohádka, která se tváří až moc realisticky, ale většinou jde o hodně velkou nudu s typickým happy endem na konec. Jednu hvězdu dávám za Mark-Paul Gosselaar, kterej byl výbornej v seriálu Policie New York a druhou za tu princeznu, která byla opravdu hezká a docela to této dvojici slušelo, ale jinak je to blbost. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Princezna ve skutečnosti nebyla princezna, ale členka širší vládnoucí rodiny, námořník nebyl námořník ale mariňák. Smutné je, když se na to člověk dívá a ví, že to vyvzdorované manželství nevydrželo dlouho. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Dosti tuhé drama, žádná lehká romantika, o střetu dvou kultur, o lásce a všemu, co způsobí, pro ženy ideální filmeček.. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Námet nie je zlý, stret dvoch úplne odlišných kultúr obyčajne prináša veľa problémov a nepochopenie. Scenár, dialógy a samotné filmové remeslo však boli hrozné. Nuda až k odkúsnutiu palca na ruke, pričom záver neponúkol nič, iba očakávaný presladený happy end. Jednoducho, strašne nudná, presladená a dialógovo tupá vtákovina. 30/100 ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Pekný príbeh,až na skutočnosť, že v tom cítiť trošku propagandu. Klasický príbeh s pekným koncom, ale pre mňa s dlhým trvaním, pretože niektoré scény boli zdĺhavé a nepotrebné. Asi 55% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Bože princezna a vojáček chtějí být spolu ale bohužel nemůžou, tak si prostě hledají cestu necestu k sobě no příběh není špatný ale herecky se nevybral dobře protože dané osoby se do něho nehodily. Film působí velmi normálně a dvakrát nezaujal je to prostě jejich kultura a snaží se být dramaticky a romantický a hodně což pravdou není. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Chtěla jsem ti dát aspoň trochu svobody.. Chápeš, jak moc jsi mě zklamala ??" - "Ale mě nestačí jen trochu.." - "Pak měli moji bratři pravdu.. Všechny ženy by měly nosit závoje a měly by být pod zámkem, protože jsou slabé.." ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Je to tak niekde na hranici 2 a pol. Istým zaužívaným fenoménom proti strachu z diferentnej kultúry, do ktorej sú relatívne svojprávne osoby zatiahnuté, sú spoločenské pomery na hrane globálnej politiky. Po druhej svetovej vojne, bol každý Japonec v očiach domáceho obyvateľstva nemenovanej veľmoci militantný, dnes je každý Arab terorista a moslim symbolom náboženskej paranoje. Ale tento naivný prístup dokáže miestami odzrkadliť v akomsi banálnom príklade partnerského vzťahu viac, než dokumentárne filmy a prednášky o občiansko-právnych zápisníc v praxi. Škoda, že daný štrukturálny prístup metodiky v hĺbke prepracovanosti scenára a zložitosti postáv je na slabej (výstižnejšie povedané - gýčovej) úrovni, čo je na televízny formát absolútnou zvyklosťou. Čiže ľahko predvídateľné. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

"Narodila jsem se na špatném místě." Začátek vypadal, že by mohlo jít o pornofilm, ale pak - ó ta romantika. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Zajímavé romantické drama podle skutečné události. Určitě stojí za zamyšlení muslimská komunita a to jak to u nich chodí, jak jsou u nich tvrdé tresty (postihy) za to, když si muslimka něco začne s někým jiným - nevyjímaje amerického vojáka. ()

lilina133 

všechny recenze uživatele

Vcelku pekný námet, ktorý je aj obstojne spracovaný a taktiež sympaticky obsadené hlavné úlohy...Mne sa to páčilo:-)) ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to príjemná romanca z sčasti založená na skutočnom príbehu o zakázanej láske medzi americkým námorníkom a bahrajnskou princeznou. 6/10 ()

Pajkenzi 

všechny recenze uživatele

Krásný film se zajímavým příběhem.Krásná Meriam která pochází z muslimské rodiny , která má svůj původ a svoje práva a svoje pravidla a odlišnou kulturu. Všechny dívky tohle musí respektovat musí chodit zahalené nesmí se stýkat s chlapci a další věci. Jenže Meriam takhle žít nechce do doby než se zamiluje do mariňáka Námořníka spojených států. Kam až láska dokáže dojít a co všechno musí oba dva podstoupit aby mohli být spolu. Hodně zajímavý příběh, který ukazuje jak dvě odlišné kultury bojují o vzájemnou lásku a co všechno je čeká. Moc krásný film. ()

Bouřňák 

všechny recenze uživatele

Ani pohled na hlavní hrdinku (opravdu překrásná dívka) nepomohl tomu, abych tento film hodnotil nějak příznivě. Je tu sice řešena důležitá otázka situace žen v muslimských zemích, ale bohužel výsledkem je pouze romantická sračka - omlouvám se za ten výraz, ale je přesný. ()

Pampa 

všechny recenze uživatele

Dnes už se mi tento film nelíbí jako kdysi ale pořád se dá. Mezi děvčaty to patří mezi doporučované romanťárny, protože je to podle skutečné události. ()

Havala 

všechny recenze uživatele

Patriotismus, patetismus a romantika. Dotýká se ožehavého tématu arabské kultury. Žádný odvaz nečekejte. ()

Stejšn odpad!

všechny recenze uživatele

Už dlouho mi z něčeho nebylo tak na blití jako z týhle muslimský sračky. Todle už nova fakt přehání, napřed to zkouší přes tureckou telenovelu, teď todle. Co to je kurva za zasranou islámskou propagandu! ()

Reklama

Reklama