Reklama

Reklama

Přání smrti 3

  • Česko Touha smrti III (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Paul Kersey (Charles Bronson) se vrátil do New Yorku na pozvání spolubojovníka z dob korejské války, jehož okolí je terorizováno bandou surových mladých gangsterů. Svého starého přítele však nachází zavražděného. Kersey se rozhoduje zastavit chuligánskou vlnu násilí a vrátit klid do ulic pro lidi, kteří zde žijí. Po zuby ozbrojen vyráží do městské bitevní zóny se vzkazem pro každého výrostka kolem: Pojďte a dostaňte mne. Nebo to aspoň zkuste! Převaha proti Kerseymu je obrovská. Ale s nadšenou podporou souseda zavražděného přítele (držitel Oscara Martin Balsam), se zaníceným zájmem iluzí zbavené obhájkyně (Deborah Raffinová) a s tichou podporou šéfa policie (Ed Lauter) Kersey bere spravedlnost do svých rukou. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už je skutečně hóóódně přemrštěná akce - Bronson se svým arzenálem vykosí uprostřed velkoměsta tolik zločinců, až divákovi tečou slzy od smíchu. Ale jako člověk, co žije ve městě a má příležitost denně sledovat bandy chuligánů, otravné opilce, nepředvídatelné narkomany a vůbec úchyly všeho druhu, tak nějak nemohu tenhle film úplně zatratit. Prostě to závěrečné krvavé běsnění utlačovaných obyvatel chápu. Kolikrát mi blesklo hlavou "Kerseyho na vás, hovada", kolikrát jsem ve svém bývalém zaměstnání u ostrahy měla chuť některé "takyobčany" odstřelit jako škodnou, protože policie s nimi zkrátka nic nedělá (to by byl rasismus, zavřít např. gang feťaček a jejich pasáků, kteří přepadají a okrádají hloupé, opilé dělníky z ubytoven). V reálném světě bohužel člověk nesmí vzít zákon do vlastních rukou, proč si tedy psychicky neulevit alespoň u téhle nechtěně parodicky natočené vraždírny. Vždyť je to jen zábava, nikdo to nebere vážně - proč se pohoršovat? 55% ()

Pekisan 

všechny recenze uživatele

Proste akcnak z 80. rokov. Bud to beries s nadhladom a bavis sa alebo vidis aka je to uberblbost. Bronson je asi najmenej sympaticky antihrdina vsetkych cias aj kvoli tomu, ze vlastne nic nehovori, takze na koolove hlaskovanie mozme zabudnut. Pokial ide o celu seriu, tak opat nastal posun niekam inam. Neviem ci k lepsiemu, ale zmena byva vzdy prislubom novych napadov (protitankova pest?:))). ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

No, já sice nechápu komentář woodyho, ale docela sympatizuji s jeho hodnocením. Musím přiznat, že snímek také považuji za nepodařený akční odpad, ... sice se stárnoucím, ale pořád dobrým Bronsonem. V tomto případě nehodnotím film z hlediska uměleckého, ale jen a jen obsah, který možná dává návod, jak nakládat s dnešními zrůdami v lidské podobě. Právě to je mi na tom filmu velmi sympatické. Z hloubky své duše nenávidím jakékoliv násilí páchané na slušných a dokonce fyzicky slabých a starých lidech, žijících spořádaný život. Kde nestačí (nebo nechce stačit) oficiální ruka zákona, tam musí nastoupit jiný způsob. Na organizované násilnické gangy platí pouze a jen zase to násilí. Jsem přesvědčen, že charakterově pokřivené zrůdy jsou nepřevychovatelné a pokud slušné společnosti škodí, zaslouží smrt. Vězení je nenapraví, spíše jim poskytne ještě "vyšší" vzdělání na poli kriminality. Proč je tedy živit na úkor společnosti ve vězeních? Za šíření poselství tohoto škváru dávám čtyři hvězdy a hleď si na mě čtenáři jak chceš. :-) ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Tento díl se mi líbil nejvíc, protože je ryze 80tkový, hl hrdina sejme víc jak 60 lidí možná jich bylo víc, hlavně tu je plno výbuchů, spousta násilností, člověk by se divil, že Američani ještě vůbec existují, protože v tomto filmu ač je to extrém a je to hodně nadnesené, al věřím, že to tu bylo, je a bude. Bronson si na pomoc vzal kulomet a pěknou protipancéřovku, hajzlové padají k zemi jak hrušky a na pomoc mu přicházejí i civilisté. Těším se na další díl. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přání smrti 3 : Kersey se vrací. A návrat je to vskutku stylový. Pokud by v dnešní době vzikl v nějaké nezvladatelné městské čtvrti problém, není nic snadnějšího než tam poslat našeho hrdinu. Ve 3. díle si už tvůrci vůbec nedělají hlavu s tím aby jeho řádění nějakým způsobem kryli, ale rovnou rozpoutají občanskou válku. Chvílemi závěr připomíná koncovky Policejních akademií. Počet sejmutých lumpů spočítat opravdu nešel, protože jsou zde scény kdy jsou gangsteři pokropeni kulometem. 30% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (24)

  • Vo Švédsku bol film v 80. rokoch zakázaný, pretože miestnym autoritám sa zdal byť až príliš násilnícky. (m.a.t.o.)
  • Charles Bronson působí unaveným dojmem a moc toho nenamluví. Jeden z amerických kritiků dokonce napsal, že pravděpodobně řekl méně slov než kterákoli jiná hlavní postava od dob zavedení zvuku ve filmu. (hippyman)
  • Charles Bronson málokedy poskytoval rozhovory alebo komentoval svoje vlastné filmy. No pri tomto filme viackrát otvorene prejavil svoju nespokojnosť. Zvlášť ho rozhnevalo, keď zistil, že režisér v jeho neprítomnosti nakrútil extrémne krvavé zábery s komparzistami ako anonymnými násilníkmi. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama