Reklama

Reklama

Přání smrti 3

  • Česko Touha smrti III (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Paul Kersey (Charles Bronson) se vrátil do New Yorku na pozvání spolubojovníka z dob korejské války, jehož okolí je terorizováno bandou surových mladých gangsterů. Svého starého přítele však nachází zavražděného. Kersey se rozhoduje zastavit chuligánskou vlnu násilí a vrátit klid do ulic pro lidi, kteří zde žijí. Po zuby ozbrojen vyráží do městské bitevní zóny se vzkazem pro každého výrostka kolem: Pojďte a dostaňte mne. Nebo to aspoň zkuste! Převaha proti Kerseymu je obrovská. Ale s nadšenou podporou souseda zavražděného přítele (držitel Oscara Martin Balsam), se zaníceným zájmem iluzí zbavené obhájkyně (Deborah Raffinová) a s tichou podporou šéfa policie (Ed Lauter) Kersey bere spravedlnost do svých rukou. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Ano, uznávám, žádné veledílo světové kinematografie to není. Ovšem tento film patří mezi kulty mého dětství a i dnes mě neskutečně baví. Sledovat bandu důchodců, jak bojují s pouličním gangem, je ohromná zábava. Navíc naprosto rozumím poselství filmu, které je v dnešní době muslimských no-go zón, které v Evropě rostou jako houby po dešti, opět velice aktuální. Jak s touto rostoucí kriminalitou bojuje EU ? Odzbrojuje občany a kecá něco o toleranci. Tento film je zkrátka nadčasový... Dále oceňuji hudbu, kterou složil Jimmy Page, legendární kytarista Led Zeppelin. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Rok 1985 byl rokem reaganovského akčního filmu - premiéru měly KOMANDO, RAMBO 2, ROCKY IV, AMERICKÝ NINJA a INVASION U.S.A. A nezadržitelně stárnoucí Bronson s PŘÁNÍM SMRTI 3 si v téhle společnosti rozhodně neutrhl ostudu, protože se v ní přizpůsobil osmdesátkám lépe než konkurenční DRSNÝ HARRY. Paul Kersey se tu vrací do New Yorku a potřetí se pouští do čištění špinavých ulic, které ale - jak diktuje doba - tentokrát nabývá rozměrů války, ať už použitými zbraněmi (těžký kulomet, bazuka), mnoha oběťmi na obou stranách, nebo prostředím upadající čtvrti, která už před příchodem Kerseyho vypadá jako po bombardování. Nejjednodušší možné řešení - že Kersey hned zkraje odkrouhne pomstychtivého šéfa gangu a bude klid (tak na pět vteřin, než ho nahradí někdo jiný) - se scenáristovi nehodilo do krámu a tak Kersey střílí jednoho pěšáka za druhým a za každého padlého gang zavraždí jednu ženu z obležené komunity. To celé za tiché podpory policejního kapitána z prvního dílu přeobsazeného Ed Lauterem, který Bronsona suverénně přehrává, jako ostatně snad kdokoli (a pochvalu zaslouží i správně hnusný záporák). Bronson vypadá v třiašedesáti zachovale a párkrát si tu i opatrně zaběhá. Jednoduchý děj svižně odsýpá a násilí vyeskaluje do pro dobové akčňáky opět příznačného, v téhle sérii ale nečekaně masivního akčního finále, které podle mě sérii krásně béčkově uzavírá, bohužel tvůrci museli přitočit ještě dvě již vysloveně mizerná pokračování. Jinak třetí PŘÁNÍ je poslední (sedmou) spoluprácí Bronsona a Winnera, kterého už mezitím začal nahrazovat na místě Bronsonova dvorního režiséra Jake Lee Thompson (natočili spolu osm filmů, mj. i čtvrté PŘÁNÍ SMRTI). Všem odpůrcům i fanouškům reaganovského akčního filmu vřele doporučuji navštívit - http://www.ruthlessreviews.com/the-ruthless-guide-to-80s-action/ ()

Reklama

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem poprvé viděl v necelých deseti letech a měl jsem z toho velký šok. Takto násilný film není přece určen dětem na pionýrském táboře (ano, tam nám tento film v létě 1989 pustili "vychovatelky" a "učitelky"). To ale neznamená, že se mně film nelíbil. Naopak! Zřejmě vzhledem k této nostalgické vzpomínce a prvnímu dojmu z filmu dávám plný počet hvězdiček, byť se určitě nejedná o kinematografické veledílo. Bronsonovi a jeho přátelům v jejich boji proti pouličním a všeho schopným grázlům však přeji dodnes. Tvrdit, že jde v případě chování Paula Kerseyho ve filmu o silně nepřirozenou reakci, považuji za dost podivné. Pokud policie není schopná nic udělat a pomoci takřka bezbranným civilistům proti zfetovaným zabijákům a násilníkům, nelze jinak než se přece jen postavit zlu na odpor. Tak to vidím já a minimálně to tak vidí určitě lidé, kteří se stali oběťmi podobného násilí a přežili to. Howgh! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Architekt Paul Kersey po trpkom zistení, že new yorkská polícia nedokáže vypátrať vrahov jeho manželky, sa v roku 1974 prvýkrát vydal na svoju vlastnú trestnú výpravu. Mal právo na pomstu a naplno ho využil. Zlikvidoval zopár arogantných zločincov, na ktorých bola ruka zákona krátka. Po týchto udalostiach sa presťahoval do Los Angeles. Tam si viac menej spokojne nažíval pokiaľ jeho dcéru v roku 1982 znásilnila a zavraždila banda kriminálnikov. To v ňom opäť prebudilo zabijácky inštinkt. Chopil sa zbrane a znova sa vydal na cestu pomsty. Vrahov postupne vypátral a postrieľal ako besných psov. Ani to však nie je jeho posledné trápenie. Píše sa rok 1985 a po návrate do New Yorku sa dozvie, že jeho kamaráta zavraždili členovia pouličného gangu. Nedá sa nič robiť, Paul zasa bude musieť zjednať spravodlivosť a zlikvidovať vrahov svojho priateľa. ** ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Z relativně solidně rozjetého thrilleru, si to těsně před závěrem podrazilo nohy těžkým kulometem a režisér se rovnou pokusil o parodii sebesama. Bronson perfektní. Přece jenom, na film jsem se díval hlavně kvůli němu. Na výplach film stačí, ale nejedná se o nic pamětihodného, jak v případě jeho Mechanika. 50% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (24)

  • Charles Bronson působí unaveným dojmem a moc toho nenamluví. Jeden z amerických kritiků dokonce napsal, že pravděpodobně řekl méně slov než kterákoli jiná hlavní postava od dob zavedení zvuku ve filmu. (hippyman)
  • Film sa natáčal iba štyri mesiace po neslávne známej streľbe Bernharda Goetza, ktorý New Yorku v decembri 1984 strieľal na štyroch čiernych mužov, keď sa ho v metre snažili okradnúť. Dvaja zomreli, jeden ochrnul a jeden mal ľahké zranenia. Po tejto udalosti Charles Bronson verejne prehlásil, že neodporúča ľuďom napodobňovať jeho postavu. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama