Reklama

Reklama

Strážci vesmíru

(seriál)
  • USA Mighty Morphin' Power Rangers (více)
Akční / Rodinný / Komedie / Fantasy
USA / Francie / Japonsko, (1993–1995), 48 h 22 min (Minutáž: 19–21 min)

Kamera:

Ilan Rosenberg

Hrají:

Richard Steven Horvitz, David Yost, Ed Neil, Paul Schrier, Jason Narvy, Barbara Goodson, Amy Jo Johnson, Robert Axelrod, Johnny Yong Bosch, Tom Wyner (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(145)

Pět normálních teenagerů je vybráno intergalaktickým čarodějem, aby se z nich stali Strážci vesmíru a pomocí svých nových schopností bojovali proti zlé Ritě Repulsa. (Netflix)

Recenze (498)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem to neskutečně žral. Jako dospělý jsem se skoro posral smíchy, protože takovou debilitu svět neviděl. Moje hodnocení je absolutně irelevantní, protože bych si nejspíš obhájil jakékoli, takže tohle brát s rezervou. Každopádně pětice (občas šestice) šašků, kteří chodí na vejšku občas zlikvidují bandu karatistů v šedivých oblecích, aby na ně následně zlá Rita poslala nějaké gumové monstrum, které samozřejmě také zničí (v prvním díle dokonce kečupem - no fucking way!), které se pak přemění na obrovské hovado mezi krabicemi od bot namalovaných na domy. Power Rangers v tu chvíli zavolají obří dinosauří roboty, ti se složí dohromady a spolu s půlkou města roztřískají velkou příšeru. Následně jsou zase všichni spokojení na vejšce a půlky města v plamenech si nikdo nevšiml. A takhle každý díl dokola a dokola. No není to k posrání parádní seriál? 100% ()

Thorn 

všechny recenze uživatele

Velmi dlouho jsem se snažil najít na tomto seriálu něco pozitivního, ale bohužel se mi to ani při velké snaze nepodařilo. Je to opravdu tak špatné až je to smutné. Těch negativ je tu prostě tolik, že ani sám nevím, čím začít. Každý díl je v podstatě úplně stejný. Hrdinové řeší nějaký banální problém. V tom zaútočí padouši, kteří na Zem pošlou monstrum. Toto monstrum často souvisí s problémem, který hrdinové řeší. Hrdinové s ním chvíli bojují, monstrum se pak zvětší, poté si hrdinové povolají na pomoc své zordy a monstrum zničí. Přesně takhle vypadá každý jeden díl. Tvůrci zašli dokonce tak daleko, že značnou část každé epizody tvoří ty samé, neustále se opakující záběry, takže originálního materiálu je tady velmi málo. Tohle je prostě něco, co člověka nemůže bavit víc než pár dílů. Hlavní hrdinové se chovají tak nereálně, že se s nimi divák nedokáže nijak ztotožnit. Hlavní zloduchové jsou zase natolik komičtí, že je nelze brát ani trochu vážně. Zdůrazňuji, že seriál jsem viděl kdysi dávno ve svých deseti letech a už tehdy jsem na něj měl stejný názor jako dnes. Jediný, kdo seriál trochu zachraňuje, je charismatický Jason David Frank, který by si určitě zasloužil něco lepšího. Kromě něj je to však opravdu bída s nouzí. Na seriálu je zajímavá snad jen choreografie bojových scén a samozřejmě také nápadité kostýmy hlavních hrdinů a padouchů. Efekty asi nemá cenu řešit. Jedná se o nízkorozpočtový seriál z počátku devadesátých let, takže samozřejmě nelze očekávat zázraky. I za málo peněz se ale dá zahrát spousta muziky. Ten základní námět o boji středoškoláků proti silám zla není vůbec špatný. Pokud by se toho chopil například Joss Whedon a udělal z toho něco na způsob Buffy, mohli jsem tu mít celkem zajímavou podívanou. Takhle tu však máme jen opravdu špatný pokus o zkombinování Želv Ninja a Transformers. ()

Reklama

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Ono jak se to vezme, když jsem byl malý, žral jsem to stejně jako třeba pokémony, digimony a podobné dětské seriálovky. Byl jsem kvůli tomu schopný vstávat v 6 ráno a budit celou rodinu. Teď s odstupem 20 let to samozřejmě asi nebude taková sláva, ale nostalgie je nostalgie. Malej Filip dává 5*, velkej Filip by dal tak 1-2*. Sumasumárum - lepší 3*. ()

Tommy987 odpad!

všechny recenze uživatele

Najhoršie je, že si ešte spomínam na časy, keď sa mi to parádne páčilo (to som mal síce nejakých 8-9 rokov, ale aj tak...). Potom som si to pozrel s časovým odstupom, skamenený som sedel na sedačke a hovoril si: "Čo je toto za sr**ku?! Ako som mohol byť taký d**il, že som to pozerával?!" Teraz si prajem vymazať si to nielen z pamäte, ale zo všetkých televíznych archívov, z každého miesta, kde by sa to mohlo nachádzať. Pfuj, roztrhať, zničiť, spáliť a to, čo zostalo, zakopať hlboko pod zem, aby to už nikto nemohol objaviť. Pri tomto otrasnom paskvile je aj "odpad!" málo. -1000000% - výgrc tej najamtérskejšej televíznej tvorby!!! ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • V japonské verzi ztvárnil žlutého strážce chlapec. V americké verzi dívka. (cinemag)
  • Seriál byl v některých zemích zakázán kvůli přílišné brutalitě akčních scén. (cinemag)

Související novinky

Strážce vesmíru čeká další reboot

Strážce vesmíru čeká další reboot

25.10.2020

Připraveni na nové Strážce vesmíru? Tvůrce seriálu The End of the F***ing World Jonathan Entwistle byl najat, aby vytvořil nové filmové univerzum založené na slavných postavách pro filmovou… (více)

Strážci vesmíru to nevzdávají

Strážci vesmíru to nevzdávají

03.06.2018

Zatímco nedávný pokus o přenesení populární televizní série Power Rangers: Strážci vesmíru na velká plátna nedopadl nijak slavně, společnost Hasbro je zdá se připravena dát Strážcům vesmíru druhou… (více)

Fincher a zombíci?

Fincher a zombíci?

12.08.2016

Kdybyste nechali filmové fandy hlasovat o tom, zda by chtěli vidět blockbuster od Davida Finchera, dopadlo by to celkem jednoznačně. Režisér Sedmi nebo Klubu rváčů patři mezi filmařskou elitu, která… (více)

Strážci vesmíru v celovečerním filmu

Strážci vesmíru v celovečerním filmu

08.05.2014

Pokud je vám pod 30 let, těžko jste vyrůstali bez Strážců vesmíru. Původní seriál z roku 1993 se za poslední dvě dekády dočkal obřího množství bláznivých inkarnací, jeho celosvětový úspěch jej… (více)

Reklama

Reklama