Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1993. Obávaný bodyguard je zastřelen v tiché ulici. Další nájemná vražda, kterou musí vyřešit pražské 1. oddělení. Vyřizují si tu účty vládci podsvětí? Zločinů přibývá, každý týden další mrtví, mafiáni mají pocit, že tahají za delší konec provazu, a mnohý z policistů přemýšlí, jestli nemá přejít na druhou stranu zákona. (Česká televize)

(více)

Recenze (147)

GeminiK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Josefe Mareši, umíte to líp. Pěkně se nám to rozjelo, správná atmosféra, hnusné účesy, všichni všude hulí až mě z toho plíce bolí, známé figury z devadesátých let a najednou - tu máš Káčo lívanec. Jak dopadl Mrázek a Běla jsme se dozvěděli ze dvou vět před závěrečnými titulky. Mladý Kozák měl jinou barvu očí než Kozák v podání Vetchého. Vím je to detail, ale bylo to takové nedotažené. Jo a jak dopadl Mrázek jsem si nestihla přečíst. ()

Jozka7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nádhera. Kila vykouřených cigaret, litry turka z otřískaného hrnku, ručně kreslená tabulka s podezřelými. Včerejší svoloč je dnešní honorací, ale stále bez vkusu, bez zábran a bez morálky. Vyobrazení ikon pražského/českého podsvětí je dokonalé. Takový František Mrázek (Albert Čuba) pronese jen několik vět, ale garantuji vám, že na ně jen tak nezapomenete. Zkrátka další brilantní kousek, kde se TV zábava překlápí do vzdělávání. A potěšilo, kolik je nasazeno skvělých herců z Moravy a Slezska. Hned napoprvé za pět ran ráže 7,65. ()

Reklama

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto neskutečně parádní retro. Stylizace do divokých devadesátých let se povedla na výbornou. Vyšetřovatelé ok a gauneři naprosto dokonalý. Běla, Mrázek, Jonák. Tohle se prostě povedlo a exkurze do divokých devadesátek má sakra koule a opravdu se na to super kouká. Pro mě osobně hodně velké prekvapení a opravdu spokojenost. Plíšek je vážně zabiják. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Úžasné retro a fajn vidět zfilmované to, co má člověk ještě v paměti nebo načtené z knížek pana Kmenty. Vadil mi necitlivě uzavřený konec...Mrázek a Běla by vystačili sami o sobě na celý seriál či film...a určitá neukončenost vyšetřování...přeci jen mi víc sedí systém jeden díl - jeden případ - jedno vyšetření a dopadení pachatele... ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No a je to jasný. Jak jsem prorokoval u "Muldera a Scullyové" alias Malé a Černého, Devadesátky přišly a tak jako v reálu převálcovaly zbytek. Reálie a dobová výprava perfektní, s hláškami se nešetří. Kdo tu dobu zažil na vlastní kůži, jen žasne. Možná na jeden díl až trochu moc jmen najednou, ale sotva jsme začali. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (19)

  • Premiéru úvodního dílu sledovalo 1,9 milionu diváků starších 15 let (podíl 43 %), což byl nejlepší výsledek nedělního večera a také celého dne. (rublik05)
  • Na konci epizody říká postava majora Pauříka (Vasil Fridrich), že jeden z policejních kolegů dělá na Roubalovi. Ve stejném roce, kdy se seriál odehrává, totiž řádil sériový vrah Ivan Roubal. (Punisher)
  • V devatesátých letech měl Jonákův Discoland Sylvie červenou fasádu, kterou filmaři z dnešní bílé pochopitelně nemohli tak snadno přemalovat. (Brain)

Reklama

Reklama