Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zastřelená manželka mafiána, majitele diskotéky, kde se scházejí popové celebrity. Policisté, kteří slouží na pražských obvodech, se už naučili jít vládcům podsvětí na ruku. Proto musí lidé z pražského oddělení vražd jednat na vlastní pěst... Na začátku devadesátých let hrálo každé policejní oddělení a každý policista sám za sebe. O to víc se cenili parťáci, na které bylo spolehnutí. (Česká televize)

(více)

Recenze (96)

Big Bear 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl se mi líbil o poznání více než první. Už to nebylo pro diváka takové zmatené, nové tváře, skoky v čase... Tady užvíme kdo je kdo navíc Michal Novotný dostal více prostoru pro svého Jonáka což rozhodně nebylo na škodu. Musela to beht šílená doba. Uvědomil jsem si to, když Mikluš říká Fingerovi.. víš já mám k tomuhle ještě toho Roubala! Přičemž sám Roubal byl sousto nevídané. Zatímco já se v té době probíjel školou zažívajíc úspěchy i neúspěchy a nasával zkušenosti, to samé v podstatě zažívali kriminalisté co šli tehdy po vraždách... Jo, jestli se to takto ponese dál, bude to fajn seroš. * * * * ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na české poměry seriálů, zejména pak na české poměry kriminálek, je tohle prostě povedené. Vždyť na ten ostatní odpad je nemožné se dívat. Jinak mě velmi zaskočilo, že se najdou o pár let mladší lidé než já, kteří netuší, že nějaký Jonák vůbec existoval, natož pak kým byl. Velmi milá epizoda točící se kolem těžké práce ve shromažďování důkazů. [75 %] ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začínám si říkat, že je skoro škoda, že díly nejsou ještě tak o 10 minut delší, protože některé věci jsou tu moc zkratkovitě a trochu víc bych je rozpitval. Ale jinak samozřejmě velmi solidní práce. Slyšel jsem i rozhovor s Michalem Novotným v rozhlase, jak se mu hrála epizodní role Jonáka a jakou na to dostal zpětnou vazbu od přímých pamětníků. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl byl jako nepříliš ukázkový rozjezd trochu zklamáním, ale navnadil. Jenže tam, kde první díl nudně (i když říct nutně) dávkoval expozici, tam ji druhý díl perfektně zužitkovává, od první minuty vhazuje diváka do centra dění, nenechává ho vydechnout a nepustí ho do závěrečných titulků. Případ totiž konečně dostal dynamiku a hlavně řešení, které natolik chybělo případu prvnímu. Lze chápat ukázku chaosu devadesátých let, ale divákům případy nepolíbenými se nevyřešením a nadměrným počtem postav seriál zbytečně vzdaluje. Proto se nelze ubránit srovnání s Případy 1. oddělení, které však přeci jen díky své jednoduchosti a separaci zločinů byly divácky o něco víc přívětivější. Zda to je výtka, či ne, se musí rozhodnout každý sám. ()

EllienPM 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ke spokojenosti chci víc, než kudrnatou paruku na něčí hlavě. Katastrofální kamera, zbytečná a velmi rušící datace přes celou obrazovku, zbytečné rádobyvtípky na nevhodných místech, přespříliš výrazná hudební vsuvka rádoby evokující 90. léta a stále příliš mnoho postav - jak policejních, tak vyšetřovaných. Zatím zklamání. Pro vyznění jednotlivých epizod by bylo žádoucí, kdyby se scénárista rozhodl, zda píše detektivku nebo dokument. Obsah měli tvůrci upravit alespoň do osmi epizod. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (17)

  • Ve 46. minutě před zlatnictvím si npor. Tůma (Ondřej Sokol) „zesiluje“ hlášení o odvolání pátrací akce Marcel na ovladači majákové rampy Tesla AZD 530. Toto ovládání nemá s radiostanicí nic společného. Paradoxně tento „tajný“ Forman ani není majákovou rampou vybaven a není vybaven ani RDST, protože mu chybí na střeše metrový stříbrný prut antény od radiostanice. (mikulin)
  • Jeřábkův taxík Audi 100 má poznávací značku AEV 40-54. Tato série byla ale přidělována až v polovině roku 1995, zatímco děj se odehrává o zhruba rok dříve. Tabulka SPZ by také počínaje sérií AES měla být větší, reflexní a se silnějším tahem písmen a číslic. (Martin_L)
  • Zmiňovaný Leo Lehoveci byl ve skutečnosti Leorent Lipoveci, zastřelený orlickým vrahem Ludvíkem Černým a první oběť, která byla vytažena v sudu s louhem z Orlické přehrady. (Frontier)

Reklama

Reklama