Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do nepřehledných vztahů pražského podsvětí přicházejí noví lidé, kteří si chtějí urvat kus města pro sebe. Číňané si vyřizují spory mačetou, Albánci a Arméni po sobě střílí kvůli malicherným hádkám, čeští kriminálníci si posílají poštou výbušná zařízení... Má policie spolupracovat s podsvětím, které nabízí informace vedoucí k odhalení zločinů? (Česká televize)

(více)

Recenze (79)

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdybych se v devadesátých letech méně starala o rodinu a o svou práci a zajímala se o pražské podsvětí, možná bych si to užila. O orlických vraždách slyšel každý, ale řešili je jiní. Pro mě příliš mnoho postav, ujížděl mi vlak, a když už jsem ho doháněla, zase se objevil někdo jiný, o kom jsem netušila, kdo to vůbec je. Druhá polovina této epizody byla lepší, tam už jsem tolik netápala. Herecké výkony nejsou špatné, sama jsem překvapena, jak se mi líbí Ondřej Sokol, který dobře doplňuje nemluvného Martina Fingera. I mladý se zlepšuje. Jen tu Pagáčovou měli nechat doma. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak už je asi jasné, jakým směrem se bude ubírat zbytek dílů, a že si asi v závěru seriálu půjdem zaplavat do Orlíku. Vedlejší příběh okolo Arménců (Albánců) působil vcelku nedůležitě, až v závěru naznačil mojí prvotní myšlenku, že Sokol bude hrát zkorumpovaného policajta, tak uvidíme, jestli to ustojí. Zatim nejlepší díl. ()

Reklama

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečných 20 minut byla pecka kdy jsem si vážně říkal, kurva proč už to končí, jak to mám týden vydržet? Slezáček jako východojazyčný boss je taky super castingová perla a Sokol se také postupně zlepšuje. Jsme v půlce a začínám věřit, že ta druhá půlka bude velice zajímavá. Snad dojde i na trochu delší záblesky z minulosti kolem tria Orlických vrahů, Rumla jako Černého bych si celkem rád vychutnal v jeho temné roli naplno. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět jsem se poněkud ztrácel v množství postav a zločinů, trochu mi chybí přímější dějová linka. Byť se tedy ustálila na Orlíku, ale kolem je na mě až moc jiného dění. Každopádně ve druhé půli jsem občas ani nedýchal a mrazilo mě z toho, co vše se skutečně dělo. Škoda jen, že dnes chyběl nějaký pořádný známý kápo. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Během tohoto dílu jsem konečně pochopil, na co zde hořekuje a nadává spousta méně zdatných hodnotitelů než jsem já. Já jsem na této databázi největší odborník všech žánrů, přesto musím uznat, že každý mezi jehož koníčky vyloženě nepatří zkoumání devadesátých mafiánských let v našich luzích a hájích, ta jméně zkrátka dávat nebude. Za minutu se zde objeví 50 jmen. 50 jmen postav, které jste v životě neviděli, kterým nedokážete přiřadit ksicht ani přesnější roli v celém případu. Znát všechna tato jména není sice nezbytně nutné k pochopení případu. Nicméně, jednou to je podle pravdy, člověk si sledováním doplňuje mezírky ve vzdělání a chtěl by si odnést co nejvíc. Ani po třetím dílu si nemohu zvyknout na vyšetřovatele Sokola. Jedná se však o svěží a milý závan detektivního větru. [75 %] ()

Galerie (22)

Zajímavosti (14)

  • Střelba v klubu Kleopatra se ve skutečnosti udála v říjnu 1998, tedy již poté, co byli orličtí vrazi dopadeni a odsouzeni. (Brain)
  • Na konci epizody zazní skladba „Líbám tě černou“ od skupiny BSP. (Punisher)
  • Pan Opavan zmiňuje člověka, který mu přivezl Škodu Favorit „Zkuherského“ k odvozu do Německa. Popisuje ho jako přibližně padesátiletého člověka otylejší postavy s pleší. Šlo o jiného sériového vraha devadesátých let – Ivana Roubala, který byl jakousi spojkou mezi Orlickými vrahy. Tento fakt byl zmíněn v pořadu Polosvět nájemných vrahů (2022). (Apollo_8)

Reklama

Reklama