Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je odklízení nepohodlných mrtvol nová forma podnikání podobně jako střelba na objednávku? Do jaké hloubky se dokážou ponořit policejní potápěči a co nakonec pachatele usvědčí? A podaří se policejní akci utajit, než ji média prozradí pachatelům? (Česká televize)

Recenze (69)

Gig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pobavil Bartoš ala Kozák ala mladý Vetchý. “Měl jsem jít dnes do kina na Vetchého.” Jinak opět parádní díl. A napětí nejen ohledně připadu, který je znám a přece vám nenechá vydechnout, tak hlavně to napětí A nervozita mezi policisty. Výborný není jen Plíšek, ale to dusno mezi Tůmou a Kozákem. Na jednu stranu Tůma odvádí výbornou práci, ale je v zajetí mafie. Těším se na poslední díl a vyjednávání s Kopáčem. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slušná práce na tomto seriálu, a klobouk dolů policistům. Škoda že všude jsou krtci. Jako večeřet při tom louhovým těle, no teda to byla síla. Celej seriál je hodně uvěřitelnej a to je vidět i na zbytcích těla. Krásně zahraný psychouš Černý, určité herce má člověk zaškatulkované do jiného žándru, např. komedie a potom perfektně zahrajou vážnou roli. Jsem ráda, tento seriál ukazuje že máme spoustu /i mladších,/ kvalitních herců. Jde vidět, že tu Sokol září a sedí mu role. Prostě samá pozitiva. Několik dějových linek, které nebrzdí celý příběh. Doporučuji každému. A hlavně u tohohle dílu nejíst. XD ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá epizoda byla takovou lahůdkou. Zatímco v její první části gradoval předchozí děj, druhá polovina fungovala jako příprava na finále celého seriálu. Dohromady to pro mě byla napínavá záležitost s parádní atmosférou. Zvláštní pro mě bylo hlavně to, že jsem cítil napětí, přestože jsem pochopitelně dopředu věděl, jak to dopadne. A to je jasný bod pro tvůrce; pokud zvládnou tak poutavým způsobem natočit seriál o velmi známém případu, nemusím nad českou filmovou a seriálovou tvorbou lámat hůl. / Poučení: Neber úplatky, nebo se z toho zblázníš. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady už se jede přímo k cíli. Žádné odbočky, nebo vsuvky. Sokolova linka výborně reflektuje policejní poměry té doby, a už je definitivně jasné, že nedospěje k dobrému konci (Pokud se teda neukáže, že je nějak tajně nasazenej, ale to nepředpokládám...). Orlické vraždy mi tady příjdou mnohem lépe a divácky atraktivněji ztvárněné, než v Sametových vrazích. Hlavně ta detailní práce policie, všechny ty procedury (technik chce podepsaný rozkaz) co museli všichni absolvovat, a co se tu tvůrcům podařilo dostat do děje. Jen škoda nevyužitého Korejse, který tu působí jako postava z donucení v návaznosti na Případy, jelikož do děje moc nezasahuje. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozvolněná a divoká devadesátá léta vybízela lidi ke zločinecké činnosti. Jak to asi dopadne s Frantou hraným Ondřejem Sokolem, který dle svého reálného předobrazu určitě nebyl zkorumpovaný polda, který se nechal koupit ruskojazyčnou mafií. Ale my jsme přeci jenom na seriálovém poli, u kterého divák v případě s vyšším počtem vražd očekává kromě napětí a náboje právě i případné další kudrlinky. Každopádně kalným dnem Orlíku to minule neskončilo, celá kauza je solidně vystupňovaná, napínavá a bez zbytečných odboček. Seriál nevykresluje pouze důslednou policejní práci, ale i dopad na soukromí některých postav (viz bažant Tomáš Kozák). Celkově ono uštěpačné pojetí tvůrců nutí o porevolučním přechodu (a s tím spojenou neomaleností a neobratností) a o starých „dobrých“ časech docela přemýšlet. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Premiéru epizody sledovalo v průměru 2,29 milionu diváků starších 15 let (podíl 50,65 %). Epizoda se stala jedničkou nedělního vysílání. (rublik05)
  • Před vytažením druhého sudu Kozák skočí po hlavě do vody. V zápětí, po epizodě s novináři, stojí na palubě člunu a má suché vlasy i plavky, což lze poznat, když má na sobě tričko, jelikož to je suché, přitom když měl mokré plavky, tak by mělo být tričko také mokré. (Brain)
  • Při lovení sudu z Orlíku pronese kapitán Plíšek (Martin Finger): „Doufám, že do toho ňákej zemědělec nenarval prase s červenkou.“ Je to odkaz na Případy 1. oddělení (od r. 2014), konkrétně na epizodu Olizovač (2016), kde kapitán Anděl (Petr Stach) v zoufalé snaze najít tělo zavražděné Martínkové bez povolení vypustil rybník nedaleko Orlíku a na dně našel nikoli mrtvoly, ale prasata uhynulá na červenku. (melica)

Reklama

Reklama