Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jan, moravský markrabě, se zamiluje do prosté dívky Maríny, kterou si vezme za ženu. Ale už na jejich bohaté svatbě se věci začnou komplikovat. Zlá víla Plevelice v podobě krásné komtesy (v podání Lindy Rybové) dělá vše pro to, aby Jana podřídila své moci. Jeho láska k Maríně bledne, všechno navíc komplikuje válka. Maríně, která před narůstající zlobou svého manžela utíká ze zámku, se narodí chlapec Ječmínek (Radim Drexler). Čím víc se s ním pak ukrývá, tím hlasitěji se ke slovu dostávají báchorky o dobrotě malého následníka a o jeho nadpřirozených schopnostech. Ve chvíli, kdy se otec Jan setká se svým synkem, všechna zlá kouzla pominou a do kraje zlatavých polí přijde znovu dobrá vůle a láska. (Česká televize)

(více)

Recenze (38)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Jsem holt na ty veselé pohádky. Upřímně, kdyby zde nehrál titulní roli kolega spoluhodnoticí a kamarád, pan Radim Drexler, asi bych tuto pohádku, vycházející z staré moravské legendy, ani nedokoukal. Hvězdičky za docela pěknou výpravu a docela sympatické herce (samozřejmě, že v čele s Radimem, u něho si umažte slůvko docela). 35% ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

To je snad nejnudnější pohádka, kterou jsem kdy viděl. Téměř nic se tam neděje a když už ano, tak až po dlouhých hluchých místech, v nichž se jen kecá. A ten scénář je doslova katastrofa. Herci hrají toporně až zoufale. Barvy jsou příšerné, kamera otřesná. Ostuda České televizi, že dovolila natočit takovou hrůzu. Ječmínek šel rozhodně natočit lépe. [1295. hodnocení, 34. komentář, 52%] ()

Reklama

 

všechny recenze uživatele

Zpracování Ječmínka je dobrý nápad, tenhle styl a nepromyšlenost špatný nápad, obsazení hlavní (dětské) role dobrý nápad, zbylé obsazení (skoro celé) špatný nápad, dobrý nápad: a kuš! Vůbec, do celé té veselosti a spokojenosti by se nádherně hodil kontrast s tím, jak pitomý a krutý král byl, ale ten byl tady mimořádně zmrven. Opravdu máme lepší pohádky i televizní filmy. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Jako pohádka nic moc, jako film s puncem historie taky nic moc. Kromě hezkých záběrů krásné země Moravské vlastně film nic nenabídnul. Vondráček se snažil seč mu ječmen rostl, ale to samo o sobě nestačilo. Hlavní představitelka se dle mého pro roli moc nehodila, ty víly byly jak pěst na oko a celková atmosféra byla dosti zavádějící. Od chudého dvora, až po prokreslení postav. Dialogy kožené, hudba také nic moc. za mne tak, tak 50%. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No fuj! Jsem známý tím, že se české/československé produkce zastávám, ale v tomhle případě musím udělat vyjímku. Film bych si netroufl zařadit mezi pohádky (snad nějaká televizní inscenace), vyjma fantastických motivů postrádá snad všechny znaky pohádky. Herecké výkony podprůměrné (ostatně o tom svědčí už jen Vondráček v roli prince). Dávám 1* a sám pořádně nevím za co. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo na státním zámku Milotice a státním zámku Velké Losiny. (otík)
  • Kvůli výraznému slovenskému akcentu Kamily Magálové namluvila při postsynchronech postavu Dobré víly polí Ilona Svobodová. Dále pak ještě Ječmínka (Radim Drexler) namluvil Marek Cieslar a vílu Chrpku (Ivana Stejskalová) namluvila Jana Štvrtecká. (funhouse)

Reklama

Reklama