Reklama

Reklama

Predátor: Kořist

Trailer 1

VOD (1)

Predátor: Kořist se odehrává ve světě národa Komančů na počátku 18. století a je příběhem mladé ženy, vysoce schopné bojovnice, která se zoufale snaží ochránit svůj lid před hrozícím nebezpečím. Pronásleduje svou kořist, a nakonec se jí postaví. Ukáže se, že její kořist je vysoce vyvinutý mimozemský predátor s technicky vyspělým arzenálem, což vyústí v krutý a děsivý souboj mezi oběma protivníky. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (997)

Botič 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejsilnějších filmů, které kdy stream nabídl. Škoda, že si ty scenérie, pomalu vystřižené jak z dokumentu od National Geographic a monstr akci nešlo užít v kině. Každý záběr i ten hudební podkres si plátno a dolby digital sound zatraceně zaslouží. Dan Trachtenberg má zřejmě velkou kliku na scénáře. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

PREDÁTOR: KOŘIST (2022) je nebývale opojný akční film i western zároveň. Skvěle budovaný sourozenecký vztah, hrdinka hledající vlastní přístup k lovu a hned dva padouši - predátor i vetřelci (bílí lovci). Každý další hrdinčin fyzický, taktický i psychologický krok je precizně motivován nějakým předchozím. Dravou energií i přímočarostí mi to připomnělo Friedkinova ŠTVANCE (2003). Radost a nadšení! ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

"Myslíš, že nejsem lovec jako ty. Že nejsem hrozba. A proto jsem nebezpečná." Sympaticky snaživé, ale stejně jako Antalovi Predators oproti prvním dvěma dílům producentsky podvyživené. Místo dusné džungle nebo rozhicovaného velkoměsta dostáváme obyčejně působící lesík, místo barvité party vojáků/poldů nastupuje parta zaměnitelných indiánů a místo nadčlověka Arnolda drobná outsiderská Amber - což je zajímavé se vymezení/změna vůči originálu a funguje díky citovanému vysvětlení výše. Zasadit Predátora mezi indiány sice dává výborný smysl z hlediska zde dobře tématizovaného lovu, ale osobně by mě mnohem víc bavil jiný setting, od pirátů (mezi které chtěl kdysi poslat Predátora Rodriguez), přes kovboje, až po nácky. Budování tajemného a až hororového napětí tu zdaleka nefunguje tak, jako v originálu a hodně jsem postrádal původní hudbu, která originál strašně nakopávala. Takže i když je to pečlivě odvyprávěné, nápadité a o krev tu není nouze, vnímám to spíš jako decentní rehabilitaci série, než pořádnou palbu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Koncept nového Predátora se mi líbil, přenesení do začátku 18. století! (září 1719) bylo chytré. Je zde velká inspirace původním Predátorem, což mi vůbec nevadilo, občas si tedy filmaři s divákem zašpásovali... Když se Naru vydrápe z bažiny obalená bahnem a opře se o shluk větví, tak jsem úplně viděl tu scénu se Schwarzeneggerem. Tedy Naru...paličatá, umíněná, nepříliš sympatická a tak trochu (hodně) feministická hrdinka - připomene Alexu Woodsovou z Vetřelec vs. Predátor. Ale rozhodně si nemyslím, že by byla pouze odrazem dnešní doby. Ostatně nejen u indiánů musely často bojovat či lovit i ženy. Jen je prostě ve stínu mužských lovců. Francouzští kolonizátoři jsou zde v horším světle než Predátor, což jistě odpovídá skutečnosti, páč ještě v minulém století se v Kanadě s indiány vůbec nemazali. Krásná příroda je přidanou hodnotou - lesy, pláně, řeka. Dal bych plný počet, ale - rozjezd byl až příliš dlouhý, některá zvířata (medvěd, puma, vlk) až neumětelsky digitální a Predátorova držka se mi moc nezamlouvala, preferuji původní. Kvituji masomlejn, na který nakonec došlo v plné parádě. Velmi dobré a v kině bych to býval rozhodně uvítal. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Přímočarý čirý komorní dobový survival "z bláta do louže a zase do bláta", který by obstál i sám o sobě. A tuplem pak když je funkčně, a nikoli pouze pro pozlátko, zasazen do predátořího universa. Není to bez mnohých "ale" (atmosféra měla být hutnější, sneslo by to ještě větší opření se o praktické triky místo digitálu, místy to působí jak adaptace restartovaného Tomb Raidera a angličtina se nemusela tak nadužívat), ale kdo by to řešil, když zrovna drží Lař... Ehm, Naře palce co to jde. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (31)

  • Jedná se o první film s Predátorem, ve kterém je hlavní postavou žena. (NiWi)
  • První film z predátorské série, který neobsahuje slovo „predátor“ v originálním názvu filmu. Také se jedná o první prequel. (spacemaster)
  • Predátor, kterého sledujeme, je úplně první Yautja, který loví na Zemi. (Takeshi666)

Související novinky

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Nový Vetřelec má název i datum natáčení

Nový Vetřelec má název i datum natáčení

22.12.2022

Vesmírný teror se vrací. Po několika nezdarech týkajících se projektů navazujících na svět klasického hororového sci-fi Vetřelec z roku 1979 se nyní zdá, že nového snímku se už s 99 %… (více)

Pokračování Planety opic má název i obsazení

Pokračování Planety opic má název i obsazení

29.09.2022

Pokračování Planety opic ponese oficiální název Kingdom of the Planet of the Apes, tedy Království Planety opic, přičemž studio 20th Century oznámilo, že začátek natáčení vypukne už za měsíc. V… (více)

Reklama

Reklama