Reklama

Reklama

Odpočítávání smrti

  • Česko Dvě minuty varování (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dvě herecké legendy CHARLTON HESTON a JOHN CASSAVATES se představují v nervydrásajícím thrilleru, který byl nominován na Oscara za nejlepší střih. Skupina zlodějů právě připravuje odvážnou loupež. Pomocí profesionálních odstřelovačů chtějí způsobit paniku v průběhu utkání mistrovství světa ve fotbale a následně vykrást muzeum, které stojí v blízkosti stadionu. Do akce jsou povoláni ti nejlepší z jednotky rychlého nasazení. Ale budou jejich schopnosti stačit na zastavení cynických sniperů předtím, než se jim podaří vyvolat masovou paniku? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Moja prva skusenost s Larry Peerce-om ako reziserom a hned vyborny film. Trochu tomu ublizuje to, ze sa aj europsky divak musi pozerat na americky fotbal, ktory tuna dostal neprimerane vela priestoru. Da sa to vsak prezit, a najma posledna polhodina je doslova vyborna, divak je v neustalom napati. Film sa oplati pozriet a ma t vo filmoteke najma kvoli hereckym legendam ako je Charlton Heston /Planet of the Apes, Ben Hur/, John Cassavetes /Edge of the City, Dirty Dozen, Rosemary ma detatko/ a Martin Balsam /legendarny Arbogast z filmu Psycho/. Maximum vsak nedam, kvoli castemu rusivemu US fotbalu, ktory dostal prilis vela priestoru. 85 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Menej typický zástupca žánru katastrofický triler, ktorému 70. roky veľmi priali. Menej typický aj svojím pomalším tempom a až príliš dlhým predstavovacím úvodom, kde sa prvých 50 minút viacmenej nič nedeje. Po objavení strelca som očakával, že sa to konečne rozbehne naplno, ale nestalo sa. Na 'rozbehnutie' sa čaká prakticky až do záverečných pár minút. Panika na obrom futbalovom štadióne Los Angeles Memorial Coliseum je síce pekne spracovaná a pôsobí vierohodne, je tu aj dobre ukázaná práca polície pracujúca s viacerými alternatívami ohrozenia, to mi však na lepší filmový zážitok príliš nestačí. Ani herci nepredvádzajú nič, čo by stálo za povšimnutie, a pritom o známe herecké tváre nie je núdza. Hlavne preto, že je tu veľa postáv a režisér skáče neustále z jednej na druhú. A čo sa týka fanúškovania, ani jedna z nich mi neprišla dôveryhodná. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Psychopat ohrožuje odstřelovačkou diváky na fotbalovém stadionu. Typ thrileru, kde lupič/psychopat/terorista drží rukojmí či ohrožuje lidi a kolem probíhají policejní manévry, případně nějaké vyjednávání mám asi nejradši a jsem mu schopen hodně odpustit i brutálně nadhodnotit, pokud je to napínavé. Odpočítávání smrti toho ale kromě slušného řemesla moc nenabízí. Psychopat o němž se nic nedovíme 95% filmu sedí a nic nedělá. Je tu pár známých herců v čele s Hestonem, ale ti nemají vesměs co hrát. A režisér po vzoru 70s katastrofáků natahuje úvod dlouhým seznamováním s nezajímavými postavami a pak natahuje zbytek filmu dlouhým a zcela zbytečným taktizováním. Je to blbost že by na něj vlítli až na konci a navíc je to nuda. Finále se střelbou a panikou je samozřejmě super, ale na víc jak 3* to nevytáhne. ()

Homer Simpson 

všechny recenze uživatele

Jelikož distributor viděl asi úplně jiný film, tak stručný obsah: Finále Super Bowlu s návštěvou 91 000 diváků mezi domácím týmem LA a Baltimorem si vybere jako svůj cíl odstřelovač. Brzy si ho všimne televizní vzducholoď a zalarmuje místní policii vedenou kapitánem Charltonem Hestonem. Ten po zralé úvaze a s vědomím, že utkání má navštívit i prezident, povolá oddíl SWAT, vedený seržantem Johnem Cassavetesem. Podaří se snipera zneškodnit dřív než začne hromadně zabíjet? ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Natočeno Panavisionem na Technicolor. Jenže co z toho, když to Řiťka Video převede na DVD z TV-ripu. Kdyby byl autorem předlohy Arthur Hailey, mohlo se to jmenovat Stadion. A možná by to nebylo tak zlé. Mnohohlavý hrdina románu a filmu - policisté, kapsáři, televizáci, diváci, politici, rodinka, flanďák, zadlužený sázkař a další, prožívají zápas amerického fotbalu LA vs Baltimor a zároveň ohrožení šíleným střelcem. Těžko posoudit, kdo to zvoral víc, zda mentální retardací stižené bezpečnostní složky, sestávající především s Hestona, Cassavetese a Balsama, nebo režie, která spáchala na potenciálním nerváku dramaturgický zločin. Odpočítávání smrtelné nudy probíhalo před obrazovkou plných 110 minut. Zakázal jsem si domýšlet, jak vypadala tříhodinová televizní verze. Bavit a poučit se lze jen četnými chybami, klišé hodnými The Naked Gun, jejíž první díl tomuto skvostu možná něco dluží, a ironickými momenty, jako když tvrdý, ale se umírněný policista (a později prezident National Rifle Association) Heston hrozí představou, co by se na stadionu dalo vše podnikat s pořádnou bouchačkou: Imagine if that bastard opens up in this crowd with an automatic weapon? ()

Galerie (78)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama