Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snaze skoncovat s válkami a nastolit mír se lidstvo rozhodlo zakázat vše, co vyvolává emoce – literaturu, hudbu i umění. Dohledem nad dodržováním zákona je pověřena zvláštní policejní jednotka, která likviduje všechny provinilce, kteří jej poruší. Když však jeden z nejvyšších ochránců pořádku vynechá pravidelnou dávku drogy potlačující emoce, začne si uvědomovat, že nic není tak, jak se zdá. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 191)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nadprumerny akcni film skombinovany s temnou vizi budoucnosti. Bale je hodne dobrej a je to jedna z jeho nejlepsich roli. Obleky kleriku trosku pripominaj oblek Nea a celkove mi to trosku pripomnelo Matrix. Taky tu je neco jako vyvoleny, ktery musi zmenit svet. Wimmer natocil inteligentni sci-fi s vybornou hudbou, spoustou emotivnich scen, nekolika klise a ne moc propracovanymi dialogy ve kterych se skoro furt probira "cítění". Mozna bych dal i 5*, ale precejen na to to nema hlavne proto, ze je to takovy cely dost roztahany a taky mi prislo divny, ze nejlepsi klerik se jen tak bez nejakyho vetsiho duvodu rozhodne prestat brat drogu a zacne pomahat povstalcum. Celkem bych byl rad kdyby nekdo natocil druhej dil, kterej by byl urcite zajimavej. A gun kata ma neco do sebe. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Lidské city jako nemoc a strážci zákona, jejichž posláním je vymýtit tento zdroj krutosti…. Film, jenž silou dialogů (chvíli filozofickými, jindy drsně realistickými) nutí přemýšlet, jak bych se zachoval JÁ! Ch.Bale (jehož klerik si nezadá s elegancí netopýra) mne vtáhl do svého vnitřního boje s cestou k citům, tedy s cestou do zatracení. Samozřejmě, odkazy na jiné ,,legendy“ jsou více než patrné, ale 96 minut věnovaných zajímavému tématu s výtečnou hudbou (K.Bedert), proložených akčními střeleckými katy nepovažuji za zbytečných. Vždyť kolik jste v poslední době viděli sci-fi s myšlenkou? PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ *** Co uvidíme (možná) příště? Viděli jsme. K.Wimmer vyslyšel uživatele ,,Lima“. BOHUŽEL. Tady nepomůže ani PROZIUM! ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Kultovní status Equilibria mi popravdě poněkud zůstal záhadou, neboť svou béčkovost tenhle film nedokáže popřít ani chudou vizuální stránkou, která zejména v některých pasážích doslova smrdí laciným akčňákem, ani scénářem, který sice rozvíjí velice zajímavou totalitní orwellovsko-bradburyovskou zápletku, ale za cenu laciných zvratů a nepříliš přesvědčivých replik. Ani choreografická stránka Equilibira se nemůže rovnat brilanci Matrixu, futuristické bojové umění vypadá dobře pouze v některých momentech, občas vyhlíží jako přehnaně zrychlená hospodská fackovaná. Kurt Wimmer opravdu není žádný režisérský lumen a zaškrcený budget mu rozhodně nešel na ruku, takže jeho film působí nevyrovnaným dojmem, laciné momenty střídají vydařené, dobré obrazové kompozice střídají vyložené zmetky. Nejvíce se mi tak zamlouval Christina Bale v hlavní roli, který sice nijak neoslňuje, ale svou partituru hraje s přehledem (byť bez reevesovského charismatu). Celkově mi Equilibrium připadalo jako nadějná skica, kterou zazdily až příliš křiklavé béčkové pastelky. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

O Matrixu se říkalo, že je nejlepší a že jeho "hlubší" významy jsou úžasné.... u jedničky pravda u pokračování... diskuze na dlouhé večerní noci u počítače... a tak se z jedničky se stalo nepřekonatelné dílo pro jeho pokračování. Tenhle film je jinou variantou Matrixu, která nepotřebuje hromadu peněz a efektů. Jde o geniální film bez pokračování a fakt, že většina lidí tento film přehlíží a podceňuje jej, je pouze smutnou pravdou... Není se čemu divït, třeba za pár let se z tento film docení. Režie je jednoduchá a kamera je krásná. Bojové scény mě naprosto dostaly a je mi jedno, že nějací zastánci Matrixu budou mít mnoho argumentů proti. Hlavní role je skvělá,bezchybně chladně zahraná. Klasická hudba je perfektní a hodí se k celkovému vyznění filmu. Demagogie ala Hitler aspol. je skvěle ukázána v osobě otce. Myšlenka, že city jsou důvod všeho špatného, je podle mě dost zajímavá a originální. Prozium, sérum proti citům, které má ochránit svět před možností cítit a všechny následky této přirozené schopnosti využívají vůdci k ovládnutí masy lidí. Tento film je hlubší než se zdá. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Docela milé překvapení. Béčko, který se inspirovalo Matrixem, ale i přes to má šmrnc a dobře se na to dívá. Akce je svižná a nabitá různými efekty, kterým dopomáhá rychlý střih a Christian Bale, který je zde vynikající. Sice je ve filmu mnoho nedostatků, které mě z obrazovky hned praštili po tváři, ale i tak to má zajímavý příběh a ze závěru jsem byl lehce překvapen. Ode mne Equilibrium dostává 4 hvězdičky... ()

Galerie (79)

Zajímavosti (45)

  • O špeciálne efekty sa starali spoločnosti Custom Film Effects, Digital Firepower, FB-FX a Pacific Title and Art Studio. (Greenpeacak)
  • Klerik John Preston (Christian Bale) přinese k výslechu Mary (Emily Watson) fotografii, která je viditelně pomačkaná. Když odchází z místnosti, fotografii nechá ležet na stole. V další scéně ve své kanceláři tentokrát neporušenou fotografii s naprosto hladkým povrchem opět drží v ruce. (Platom)
  • Budovy, ktoré máme možnosť vidieť vo filme, sú napr. Hitlerov Olympijský štadión, letisko Berlin Tempelhof, ktoré bolo dostavané po druhej svetovej vojne, a takisto moderné tunely berlinského U-bahnu. (Greenpeacak)

Související novinky

Všichni chtějí Arnolda

Všichni chtějí Arnolda

05.06.2009

Někteří přímo, druzí ho touží pouze remakovat. K těm prvním patří Robert Rodriguez, který prý předělávky nesnáší ještě víc než... než všichni ostatní, a jeho Predators pro studio 20th Century Fox by… (více)

Jolie na útěku

Jolie na útěku

14.08.2008

Angelina Jolie patří mezi nejvíce vytížené herečky v Hollywoodu a jak to tak vypadá, po pauze netouží. Na plátna kin se totiž začínají vracet vládní agenti, kteří dokáží člověka zabít během dvou… (více)

Ultranásilná Milla

Ultranásilná Milla

28.11.2005

Režisér Kurt Wimmer už jednou na plátně ukázal, jak vypadá nelichotivá budoucnost, filmem Equilibrium. Nyní se do budoucnosti opět vydá s filmem Ultraviolett a krom Milli Jovovich s sebou bere také… (více)

Reklama

Reklama