Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studená válka je možná u svého konce, ale nové světové pořádky dávají vzniknout skupině tajných nájemných žoldáků zaměstnaných lákavou nabídkou. Tito lidé, známí jako Ronin, se setkávají ve Francii u tajemného klienta kvůli zdánlivě rutinní práci - krádeži aktovky. Jednoduchá mise se ale stane velmi nebezpečnou, když i ostatní organizace z podsvětí začnou usilovat o stejný cíl..., a aby skupina Ronin mohla zdárně dokončit svou práci, musí udělat něco, co dosud bylo jejím členům cizí...začít si důvěřovat! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (497)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Už jsem operoval apendix čajovou lžičkou." Tak s tím nemám zkušenosti, ale auto už jsem řídil, občas si zastřílím a záda si taky celkem umím krýt. Jen to neumím udělat všechno najednou a v tak zběsilým tempu jako roninové Sam s Vincentem. Mě to s nimi vždycky bavilo, protože tady jde o přátelství, princip a adrenalin, což jsou ingredience, který mi vždycky chutnaly. Jen už jsem zapomněl, co jsem to vlastně strčil do toho kufru, že se o něj všichni tak perou. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V roce 1971 vznikl film Francouzská spojka s pravděpodobně nejlepší automobilovou honičkou všech dob. Druhý díl dostal v roce 1975 na starosti jistý John Frankenheimer. Nevím co jej vedlo k tomu, že o nějakých 23 let později natočil snímek Ronin, ale opatřil jej hned dvěma skvělými honičkami, o kterých se vyučuje dodnes :) Jakoby ten člověk cítil nějaký dávný dluh a chtěl se Friedkinovi něčím vyrovat. Nevím. Každopádně De Niro podle mě od té doby nehrál v lepším filmu. 80% ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Na to aby ste sa dozvedeli čo je v kufríku ho treba najskôr získať a potom ... zabudnúť (pravidlo číslo 2) Ronin ma veľmi potešil a to v tom, že niekto ešte skutočne vie natočiť inteligentný "pure" akčný film. Tento mal k dobru aj de Nira, Rena, Skarsgarda, Nataschu McElhone(nejen na koukání) a čerešňou na torte bola pre mňa Kati Witt v miniroli krasokorčuliarky Natasche. Ako tu už bolo spomenuté v tomto filme sú excelentné nedigitálne automobilové naháňačky, na ktoré sa nahypovaná nuda z Reloaded nechytá (a na konci žiadny lietajúci strýko Fedor). Dobrá oddychová jazda. 8/10 ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jak má vypadat dobrý akční krimi film, to opakovaně předvádí John Frankenheimer. Přesně ve stylu vynikající Francouzské spojky situuje děj svého filmu znovu do Francie, kam přivádí několik figur bez minulosti (respektive s hodně tajemnou a temnou minulostí) a reinkarnuje osu transatlantického propojení, tentokráte jako expozici nutnou k fabulaci o světě internovaném studenou válkou. Žádné patetické slintání nad americkou vlajkou, žádné zbytečné kaskády efektů pro efekt, ale stará dobrá drsná škola s ryze patriarchálním světem (až na jednu čestnou výjimku), v němž společnost ovládají muži pokročilého středního věku, kteří moc dobře znají cenu svého života i smrti. Když se dívám na tenhle film, příliš silně si uvědomuji, že bych nikdy nechtěl skutečnému novodobému roninovi zkřížit cestu... Frankenheimerův Ronin je ozvěnou drsných kriminálek 70. let, krimi thrillerů odehrávajících se v období studené války let 80. a starého dobrého (evropského) filmu noir, kterého je tu ovšem nejméně... Strhující film, jemuž by prospěla kratší stopáž... Podobné filmy: Leon, Nelítostný souboj, Collateral, Dějiny násilí, Francouzská spojka, Francouzská spojka 2 ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Ronin je film s perfektní atmosférou starých kriminálních filmů, který by neměl uniknout žádnému fandovi filmu. Herecké obsazení je jedno z nejkvalitnějších vůbec. Navíc zde hraje jeden z nejlepších herců vůbec - Robert De Niro. Automobilové honičky, jako by ani nebyly z tohoto světa (během natáčení bylo zničeno 80 automobilů), vždyť na nich spolupracoval i někdejší pilot Formule 1, Jean-Pierre Jarier. Hodně mi to připomnělo starší film, Francouzskou spojku. Jestliže milujete akční snímky, budete v extázi. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (29)

  • Specializací filmové postavy Vincenta (Jean Reno) jsou kontakty mezi bývalými příslušníky tajných služeb a možnost obstarat veškeré potřebné zařízení. Avšak ani on se během úvodní schůzky nedokázal zorientovat v základních vojenských termínech, které by jako jejich bývalý člen měl bezpečně ovládat. (Conspi)
  • 80 automobilů bylo zničeno během natáčení. (Chatterer)
  • Automobil, v němž titulní hrdinové absolvují divokou honičku, je Audi S8. (rainman93)

Související novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Samuraj Keanu

Samuraj Keanu

10.12.2008

Marketingová kampaň k remaku scifárny Den, kdy se zastavila Země stojí především na konceptu „zdůrazněme divákům, že hlavní roli hraje kdysi tak hvězdný a milovaný Keanu Reeves“. Na internetu to… (více)

Reklama

Reklama