Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studená válka je možná u svého konce, ale nové světové pořádky dávají vzniknout skupině tajných nájemných žoldáků zaměstnaných lákavou nabídkou. Tito lidé, známí jako Ronin, se setkávají ve Francii u tajemného klienta kvůli zdánlivě rutinní práci - krádeži aktovky. Jednoduchá mise se ale stane velmi nebezpečnou, když i ostatní organizace z podsvětí začnou usilovat o stejný cíl..., a aby skupina Ronin mohla zdárně dokončit svou práci, musí udělat něco, co dosud bylo jejím členům cizí...začít si důvěřovat! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (497)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Výborný, i keď premisou nie práve najoriginálnejší kriminálny thriller (povedzme si to na rovinu, schéma "zbaľ kufrík a vypadni" nie je nič objavné), ale so solídnou technickou formou, veľkodušným obsadením a skvelými akčnými scénami. De Niro ako vždy vynikajúci, Reno vo svojej pravdepodobne najvážnejšej roli a aj zvyšok obsadenia (McElhone, Skarsgard, Bean a Pryce) triafa do čierneho. 80% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veteráni akčných scén vytvorili silnú koalíciu akčnej jazdy a napätia, ktorá slabšiu scenárovú opozíciu schováva hravo do vrecka. Základ pointy je síce originálny, no nastávajúce klišé je cítiť. Chvíľkové striedanie záporakov vyšlo nazmar na úkor miernej nepriehľadnosti a prekombinovanosti. Je však cítiť aj ohromnú dávku adrenalínu, prepracovanosti, technickej zdatnosti a to ma položilo. Na takéto sa bude vždy spomínať. 85%. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Skvělá kriminálka s prvky klasických noir thrillerů, která kromě hereckých výkonů těží především z technicky obrovsky podmanivého příběhu. Prvních 15 minut se všechno chystá a představují se nám hlavní protagonisté, aby následně mohla vypuknout neutuchající akční jízda, u níž není třeba moc přemýšlet, a přesto dokáže uchvátit svým dokonale propracovaným a dravě pojatým námětem. Hlavně automobilové honičky mají neskutečný spád a právem se řadí k těm nejlepším, jaké kdy byly natočeny. Frankenheimer to má ale celkově jasně v malíčku, zkušeně diktuje odpovídající tempo a vynikající scénář vyšperkovává trefnou atmosférou napětí a zrady, která číhá doslova na každém kroku. Pomyslná koruna v podobě herectví De Nira a Rena a také menší roličky Jana Třísky mě nenechává na pochybách, že Ronin si plné hodnocení jednoznačně zaslouží.. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Poctivý akční snímek, ze kterého přímo čiší atmosféra starých dobrých kriminálek. Vidět v akci hvězdnou partičku Roberta De Nira, Jeana Rena, Stellana Skarsgårda a Seana Beana je opravdu vynikající zážitek. Skvěle je doplňuje krásná Natascha McElhone, která v současnosti září v seriálu Californication. Jako valná většina zde musím vyzdvihnout vynikající automobilové honičky, které jsou natočeny skutečně ve velkém stylu. Jeden z posledních a zároveň nejlepších snímků režiséra Johna Frankenheimera. Škoda, že scénář nebyl lépe propracován, jinak by to byla naprostá bomba, takhle "jen" čtyři hvězdičky....... ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Vyzerám ako Terminátor?“ Napriek tomu, že má RONIN niekoľko slabých miest (nezaujímaví nepriatelia, zbytočne dlhá minutáž, vyzradenie nezaujímavého obsahu mcguffinského kufríka, zbytočný ženský element), nakrútil veterán Frankenheimer (FRANCÚZSKA SPOJKA II) na staré kolená film zo starej, noblesnej školy. Projektily bolia a autá jazdia málokedy pomaly. Snímke dozaista pomáha výborné herecké obsadenie antagonistov: De Niro a Reno sú pár, ktorý prekvapivo dobre funguje. Bravo, šéfovi kastingu! Mne by nikdy nenapadlo urobiť buddy pár z týchto pánov. Nedoceneným je príjemne realistický (a teda uveriteľný) Sean Bean. Snímke v konečnom dôsledku dominuje smutná osudová atmosféra starých vlkov, noriacich sa samotársky do tmy zabudnutia záverečných titulkov po tom, čo úspešne dokončili ďalšiu krvavú fušku v poradí. Potešia tiež vydarené hlášky a dialógy ("Už si niekoho zabil?" - "Pár ľudí som urazil."). Rozpočet 55, celosvetová tržba len o 20 miliónov viac. Škoda. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (29)

  • Když Sam (Robert De Niro) léčí svého kolegu, tak láhev s alkoholem odhodí na postel dvakrát za sebou. (SONY_)
  • Při automobilové honičce mezi BMW a Peugeotem je Peugeotu ustřelené zrcátko. V dalších záběrech však je na svém místě. (Mol)
  • Ve verzi, vydané na VHS v USA, datují titulky rok vzniku filmu do 1997. (Caaslav)

Související novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Samuraj Keanu

Samuraj Keanu

10.12.2008

Marketingová kampaň k remaku scifárny Den, kdy se zastavila Země stojí především na konceptu „zdůrazněme divákům, že hlavní roli hraje kdysi tak hvězdný a milovaný Keanu Reeves“. Na internetu to… (více)

Reklama

Reklama