Reklama

Reklama

Na vrchol

  • USA The Climb
všechny plakáty
Trailer

Derrick Williams (Jason George) je horolezec, odhodlaný dokázat sobě i celému světu, že nepotřebuje nikoho a vystačí si sám. Neváhá kvůli tomu riskovat. Vytáhni se, nebo táhni – to je jeho heslo. A vytahovat se umí. Protože táhnout domů pro něj nepadá v úvahu. Je tak trochu pravým opakem Michaela Harrise (Ned Vaughn), jiného horolezce, s nímž Derricka chtěj nechtěj spojí cesta za uskutečněním jejich životního snu, výstupu na velmi nebezpečnou andskou velehoru. Michael neriskuje víc, než musí, a dobře ví, že v životě jsou i důležitější věci než lezení po horách. Ale právě v horách se život odhaluje až na dřeň. O tom, co má v životě opravdu cenu, je tento film. A také o cestě k otci. A o tom, že ztratit někdy znamená nalézt (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

vodnarik 

všechny recenze uživatele

Presne takéto filmy sa naozaj oplatí vidieť. Tento je o horolezectve, ktoré dá dokopy dvoch odlišných ľudí s opačným pohľadom na svet. Ale tiež o priateľstve, ktoré obom zmení život. O láske, ktorá nepozná hraníc. O viere, ktorá pretvára ľudské srdce. Nie je to akčňák s nadupanými digitálnymi, či inými wow efektami, ale snímok s jasným posolstvom. Po druhom zhliadnutí nemôžem inak, ako dať tomuto dielu najvyššie hodnotenie a posielam ho do svojej Top 10. ()

štísko 

všechny recenze uživatele

Film Na vrchol, není žádným velkofilmem. Křesťanské filmy většinou dost bojují s rozpočtem a je to znát i zde. Záchraná akce téměř hned na počátku, ale diváka šikovně zaháčkuje a ten následující hodinu a půl sleduje sice jednoduchý, ale přesto dramatický snímek s pěknýmy záběry z hor a skalních stěn. Příběh rychle a v mnoha ohledech předvídatelně směřuje k cíli. Já sem ho shlédnul s chutí a nejen proto, že jsem sám po skalách kdysi také lezl. Jak už ale bývá zvykem, filmy, kde se vytáhne bible i jen na malou chvilinku, mají dost rozporuplné hodnocení. Je to ale logické. Vždyť i víra v Boha nevyvolává často u ostatních lidí nijak kladné emoce. Dal bych za tři hvězdičky. Ale za dobře podané poselství jednu přidávám. ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Mám fobii z výšek a mrazivé počasí mi taky nedělá dobře, proto mě horolezecký sport naplňuje obdivem a sleduji ho nejraději doma v teple u televize. Tento snímek, charakterizovaný jako akční, po dramatické a sportovní stránce nepatří k nejoriginálnějším, co jsem viděla. Pokud ho budu hodnotit jako psychologické drama, tak to je jiná. Film vyzdvihující morálku, dodržování daných slibů, zásadovost, odpovědnost k rodině, kamarádství a obětavost i za cenu života, není zase tak častý. Příběh je zvolna plynoucí, natáčený v krásném horském prostředí a dost se zabývá otázkou víry. Tady bych vypustila úplný závěr, nebylo ho třeba. Stačilo jen zaklepat na dveře, protože někdy méně, znamená více. ()

Marina111 

všechny recenze uživatele

Z morálneho hľadiska celkom fajn, pre katolíkov možno dokonca inšpirujúce, ale inak ... Symbolika diela sa obmedzuje na vrcholy a ich zdolávanie, objavuje sa tu mnoho odkazov na Biliu, pár pekných myšlienok možno v danej chvíli pohladí, ale život zrejme nezmení a herci v hlavných úlohach sú sympatickí, no nijako mimoriadne presvedčiví ... Skrátka, tento film ani zďaleka nedosiahol VRCHOL svojich vlastných možností ... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $2,5milióna║ Film o horolezcoch, čo si chcú niečo dokázať už tu zopár bolo a v omnoho lepšom prevedení, táto televízna produkcia až na zopár stráviteľných záberov natočených na horách, nemá absolútne čo ponúknuť, príbeh je tak otravný že po 5 minútach vám bude už prerastať cez hlavu tým ako kopíruje šablónkovo iné podobné filmové príbehy ... ale aj tak som zabojoval a vydržal som to dopozerať až do samotného konca ale kde nič tu nič, všetko proste robené v takom jednoduchom štýle, až je z toho doslova filmová katastrofa na pohladenie a nie dobrodružný film ako sa píše v žánrovom zameraní. Najhoršie vyznie na filme tlačenie na emócie. /15%/ ...moc nechýbalo aby sa neudelil až odpad a to mi kamarátka vravela že má pre mňa super film, ach jaj ()

Reklama

Reklama