Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tak je to on, nebo není? Ani francouzský komik Fernandel v titulní dvojroli komediálního westernu si nemůže být jistý!
Dobrosrdečný Francouz Antoine Espérandieu přijíždí na Divoký západ, aby tu podobně jako jeho přítel Jules Lavisse zbohatl. Jules je zatím ve skutečnosti bohatší jen o jeden nápis – na svém náhrobku. „Zabit Dynamit Jackem“, stojí na hrobě, ostatně jako na všech dalších hrobech místního hřbitova. Dynamit Jack, postrach okolí, vrah a zloděj, na jehož hlavu byla vypsána odměna 10 tisíc dolarů a po jehož řádění zůstávají všude jen vdovy. První setkání pana Espérandieu s obávaným zlosynem je spíše věcí omylu, ačkoliv Francouz poker mistrně ovládá. Když pak ve strachu nejen před karetní odvetou oholí svůj mohutný knír, začne si být s Dynamit Jackem k nerozeznání podobný. A kdo má teď poznat, který je ten pravý? (dopitak)

(více)

Recenze (4)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních eurowesternů vůbec. Pojetí komediální, založeno na záměně postav bandity a francouzského měšťáka, který přijel na Divoký západ s vidinou zbohatnutí. Jako jedinou kvalitu vidím nádherné krajinné scenérie, naopak nedostatky převládají: málo vtipu, romantiky i dobrodružství. A nezastírám, že Fernandela nemusím. Slabé tři hvězdičky. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

První hodnocení a komentář tohoto filmu! Důkaz, že i Francouzi uměli natočit western. I když Fernandelův "Pekařův císař a Císařův pekař" je spíše povedenou westernovou taškařicí, u které nelze nevzpomenout na českou parodii Koňské opery. Přesto nechybí napětí ani krásné ženy (Eleonora Vargas byla kus), a původní zvuková stopa vás opravdu bude bavit! ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Neškodná westernová bohužiaľ komédia, niekde na pomedzí grotesky, s pre mňa neznámym Fernandelom. Westernové mestečko i skalisté scenérie sú veľmi fajn, aj niektoré devuchy. Čo sa týka humoru, ten je síce milý, ale nevtipný, neškodný. Ale aspoň nenudí. Pri filme by však nemal chýbať žáner komédia, nech je každému jasné, že sa nejedná o bežný western. ()

Reklama

Reklama