Reklama

Reklama

Čtyři z tanku a pes

(seriál)
  • Polsko Czterej pancerni i pies (více)
Polsko, (1966–1970), 18 h 58 min (Minutáž: 42–66 min)

Předloha:

Janusz Przymanowski (kniha)

Hrají:

Włodzimierz Press, Tadeusz Fijewski, Janusz Gajos, Wiesław Gołas, Franciszek Pieczka, Malgorzata Niemirska, Pola Raksa, Roman Wilhelmi, Szarik (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Polský televizní seriál Čtyři z tanku a pes překonal všechny rekordy ve sledovanosti. Humorným způsobem přibližuje příběhy čtyř vojáků a psa Šarika. Při své dlouhé cestě za osvobozením Polska se dostanou až do Berlína. Nastávají situace plné bojových scén, ale i humorných příběhů. Jako vítězové se varcejí do hlavního města Slezska - Katovic. Seriál ukazuje kontrasty mezi romantikou a skutečností, nebezpečím vojenského života, a proto je stále tak oblíbeným. (Řitka video)

(více)

Recenze (126)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Dva Poláci, jeden Rus, jeden Gruzínec a jeden vlčák naskakují v průběhu druhé světové války někde uprostřed Ruska do tanku číslo 102 a v první linii (občas i daleko před ní) dorážejí vítězně do Berlína. Často se přitom dostávají do potíží, ale nikdy pro ně není problém se z čehokoliv vystřílet případně proštěkat. Bylo to zábavné, často gerojské a svého času to nemělo ani na jednom z obou občas fungujících programů ČST výraznější konkurenci. ()

`barocco 

všechny recenze uživatele

Tankisti a pes Sarik bol veleuspesny serial ktory zaciatkom sedemdesiatych rokov bezal v nasej telke. Pamatam sa ze som sa musel ponahlat zo skoly pretoze siel nieco medzi druhou a tretou poobede. Dodnes si pamatam niektore sceny ktore boli skutocne originalne, napriklad kotulajuce sa platne nemeckych slagrov dolu ulicou v istom dobytom nemeckom meste ci zatieranie spar vazelinou aby do taknku nenatiekla voda Gustikom ked sa v brodili po zatopenom Berlinskom metre.Par DVD sa mi podarilo si zohnat a bol som prekvapeny ako sviezo este stale aj napriek ciernobielemu obrazu na mna zaposobil. Bojove sceny su samozrejme tocene nizkorozpoctovo ale duch serialu je niekde inde, v medziludskych vztahoch a hlavne o priatelstve a dobrodruzstve. A tieto veliciny su proste nadcasove.... Serial ako stvoreny na lenive nedelne dopoludnie. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Je jistě fascinující sledovat, co všechno přejede tank - bez problémů přejede vzrostlý strom, německý kanón, projede skrz zeď, přebrodí řeku... Tank fakticky jezdí skvěle... Tak mne napadá, že tenhle seriál je určen výhradně klukům, kdo jiný by se díval na to, jak pěkně jezdí tank... Pro ty odrostlejší kluky je do seriálu implantováno trochu erotického jiskření navázaného vždy na blonďatého tankistu a jeho kontakty se zrzavou příslušnicí Rudé armády či polskou radiografistkou. A pro veškeré diváctvo je tu trochu východní propagandy, trocha humoru, trocha nepřesvědčivé akce (frontový souboj muže proti muži mi vystačil téměř na pět minut smíchu...), poznání, že válka byla vlastně legrace a v neposlední řadě také ten pes... Šarik se jmenuje... Inu, není toho věru málo. Tak hoši, do tanku... (místní nadhodnocení dobře ukazuje, jak nás ovlivňuje pokřivený rastr nostalgie...) ()

gstudio 

všechny recenze uživatele

Dal bych čtyři, ale dám pět hvězdiček už jenom za tu spoustu stupidních komentářů dole. Jasně že je to těžká propaganda - narozdíl od vysoce ceněného "vojína Ryana", i s všudepřítomnou vlající americkou vlajkou, zachraňováním francouzských dětiček a patetickým umíráním na konci:) Jasně, že je to nereálný pohled na válku - narozdíl od vysoce ceněného Vinetoua, který nám přináší skutečný pohled na osídlování západu a vyvražďování indiánských kmenů:) Tady na fóru prostě stačí, aby se v příběhu objevil Rus (nedejpříroda v kladné roli) a řeklo se "soudruhu" a většina místních hodnotitelů má o kvalitě filmu jasno. No tak já zase radši vysmáté špinavé polské tankisty, než americké hrdiny z válečných filmů ze stejné doby, kteří pobíhají v nažehlených maskáčích, se žvýkačkou v hubě a tváří se, že 2.světová válka je vlastně americký western, který se jen náhodou zatoulal na jiný kontinent. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jedna smutná historka: Když jsem jako absolvent VŠ sloužil na vojně, byl jsem určen do funkce velitele čety školáků týlového vojenského učiliště, budoucích výkonných praporčíků. Když jsem si s nimi individuálně povídal na téma, proč šli (proboha) studovat na vojenské učiliště, cca 70% z nich mi odpovědělo, že kvůli seriálu Čtyři z tanku a pes. Moc se jim líbilo to dobrodružství Janka se psem Šarikem, Gustlíka, Grigorije a poručíka Semena (- a k tankům je nakonec nevzali kvůli oční vadě, nebo plochým nohám, tak skončili tady...). Jo, jo... Moc dobrý seriál pro děti. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (45)

  • V čase 31:31 útočí německá jednotka na propust, kde se opevnila posádka tanku 102. Místo německého tanku byl ve filmu použit ruský T34. (pjotri)
  • V důsledku protestů Jerzyho Bukowského, místopředsedy Aliance veteránů a nezávislých organizací z Krakova, v červenci 2006 Polská televize stáhla seriál z podzimního programu s tím, že seriál narušuje historickou minulost Polska. (sator)
  • Meno psa Šarik je ruský preklad slova guľôčka. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama