Reklama

Reklama

Pojďte pane, budeme si hrát

(seriál)
  • Česko Kdo to hodil, pánové (více)

Série(2) / Epizody(11)

Jeden je malý a hloupoučký. Druhý protáhlý a vychytralý s mlsným jazýčkem. Jednoho dne se potkali u Kolína a dali se do řeči. Po dlouhém klábosení o tom, jak měli geniální předky a příbuzné zjistí, že jsou bráchové a začnou si spolu hrát. Prožívají spolu mnohá dobrodružství a hry, které však nejsou ze strany toho většího zrovna čestnou zábavou. Ale malý medvídek to snáší vcelku dobře a tak oba navozují řadu úsměvných situací. (stub)

(více)

Recenze uživatele the_weaver k tomuto seriálu (14)

Pojďte pane, budeme si hrát (1965) 

Jde o mimořádně přeceňovaný seriál "večerníčků", reálné hodnocení by mělo být o desítky proc. bodů nižší. Třeba uznat, že autoři experimentují s náročnými osvětovými a na svou dobu pokrokovými tématy jako šikana, manipulace, individuální automobilizmus, doping či svazky partnerů stejného pohlaví, a někdy se jim skutečně zadaří (Nazdar, kedlubny!) ale občas se dost hledají (vtipná kaše) anebo opakují zdlouhavé gagy (jeli k vodě). Nejsilnější stránkou tak je nepochybně hudba a také intelektuální nenáročnost, jelikož se to dá pochopit i když má člověk příznaky CoViD-19, tudíž je to skutečně vhodné i pro nejmenší.↵ Pro srovnání uvedu, že v 60. letech vznikaly ohromně zábavné díly série Road Runner, Bugs Bunny či Tom a Jerry z tužky Chucka Jonesa. Rád bych proto viděl jakéhokoliv svéprávného člověka, který by byl schopen mi upřímně tvrdit, že hodnocení Pojďte pane na ČSFD je zaslouženě vyšší než hodnocení zmíněných sérií. A pokud bychom měli zůstat v Československu, tak hledám odvážlivce, který obhájí vyšší hodnocení Pojďte pane než má třeba seriál Pat a Mat či Mach a Šebestová. ()

Série 1 (1965) (S01) 

Jde o mimořádně přeceňovaný seriál "večerníčků", reálné hodnocení by mělo být o desítky proc. bodů nižší. Třeba uznat, že autoři experimentují s náročnými osvětovými a na svou dobu pokrokovými tématy jako šikana, manipulace, individuální automobilizmus, doping či svazky partnerů stejného pohlaví, ale občas se dost hledají (vtipná kaše) anebo opakují zdlouhavé gagy (jeli k vodě). Nejsilnější stránkou tak asi je intelektuální nenáročnost, jelikož se to dá pochopit i když má člověk příznaky CoViD-19, tudíž je to skutečně vhodné i pro nejmenší. ()

Potkali se u Kolína (1965) (S01E01) 

Úvodná lekcia genealógie pre najmenších nasledovaná kurzom manipulácie pre každého. ()

Jak jeli k vodě (1965) (S01E02) 

Pozrime sa. ako sa hneď v druhej epizóde navážajú medvedi do individuálneho automobilového turizmu! To byla krásná hra! ()

K princeznám se nečuchá (1965) (S01E03) 

Škoda, že tupovoliči tohle podobenství o nenažraném populistovi a jeho naivním elektorátu nepochopí ani kdyby velkého medvěda daboval sám Babiš či Fico. Navíc oba medvědi jsou tak fejkoví hrdinové jako Fico s Dankom důstojníci nebo Miloš Zeman nositelem ceny za občanskou odvahu. ()

Jak jedli vtipnou kaši (1966) (S01E04) 

Rýžová kaše na slano? To bude asi zlý vtip. Ale absolventu vysoké školy života lze i to prodat jako zázračný přípravek na zvýšení IQ. Škoda, že autori nezvládli dokončit díl a lépe ukázat, jak si poradit se šikanou malého větším. ()

Držte si klobouk (1966) (S01E05) 

spíše Výchova klobouků v Čechách ()

Jak šli spát (1967) (S01E06) 

Tak som opäť raz podcenil záver 60. rokov v ČSSR. Lebo detskú verziu Mejdanu v Las Vegas, akurát so svatbou páru rovnakého pohlavia, som vážne nečakal. ()

Série 2 (1970) (S02) 

Právě tehdy, když jsem porozuměl záměru autorů (hravým způsobem varovat děti před společenskými neduhy) a konečně nabyl pocit, že se jim v tom začalo dařit a našli správný recept, tak přišel konec seriálu. Buď tedy chtěli přestat v nejlepším nebo doplatili na to, že odradili publikum nepovedenými experimenty v prvních dvou dílech. ()

Co to bouchlo? (1970) (S02E01) 

"Pojďte, pane, budeme hulit a vymýšlet u toho nový díl plyšáků." To je patrně jediná situace, kdy bych tento díl považoval za zábavný, a ne otravný. A nezachránila to ani narážka na okupanta či (protirežimní) dehonestace příslušníků SNB. ()

Psí kusy (1971) (S02E02) 

Pozoruhodné, jak ve srovnání s dílem Co to bouchlo? tvůrci politicky otočili a vytvořili díl, ve kterém plyšáci v duchu nejhorších tradic StB unesou a vyslýchají hudebníka, který si dovolil zdravit jinak než by se od něj očekávalo. A pro politicky nezorientované diváky z toho vyšla přízemnost ve stylu "Pojďte, pane, budeme se prát a chcát a podezírat cizí psy, že nejsou tím, co o sobě tvrdí, jenom abychom jim nemuseli vrátit kalafunu." ()

O pardálu, který voněl (1971) (S02E03) 

Jak kočka udělala z medvěda troubu Konečně jedna poučná epizoda ze života. A to rovnou o alfa kočkách, ale stále přístupná pro děti. Vrcholem manipulátorského umění kočky je věta, kterou o sobě řekne velký medvěd: "Takový trouby v Africe nemáte, že jo?" ()

A neříkej mi Vašíku (1972) (S02E04) 

Medvědi od (b)obřího splachovače Využití odpadu na stavbu minigolfu následované zpívanou lekcí o vykynožení živočišního druhu kvůli lidské nenasytnosti podanou v tajemné atmosféře - tak to jsem vážně od toho přihlouplého normalizačního seriálu nečekal. ()

Nazdar, kedlubny! (1973) (S02E05) 

Povedená osvěta o zjevně věčném problému nepoctivých obchodníků (šmejdů), kterou by však raději měli řadit do odpoledního vysílání pro důchodce místo ranního bloku pro děti. A pokud by se uzákonila povinnost promítat tento díl na předváděcích akcích, tak by se šmejdům definitivně zatnul tipec. Chvályhodný je i důraz na recyklaci stavebního materiálu ze skládky. Jen se divím, proč autoři přestali s tvorbou seriálu právě tehdy, když po dlouhém tápání konečně našli fungující recept. ()

Reklama

Reklama