Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný hollywoodský režisér Tim Burton (Batman, Beetlejuice, Střihoruký Edward) natočil neotřelý, skutečný příběh o nejhorším režisérovi na světě jménem Ed Wood! Herecká hvězda Johnny Depp ztvárňuje výstředního filmaře, který odmítá dopustit, aby mu zpackané scény a příšerné recenze zavřely dveře do světa šoubyznysu. Společně se svým bizarním hereckým týmem – královnou televizních hororů, obřím švédským zápasníkem a polozapomenutou hollywoodskou legendou Belou Lugosim (Martin Landau ve své oscarové® roli) – Ed posouvá umění pokleslé filmové tvorby na historicky nejnižší úroveň. Fascinující a k popukání vtipný snímek Ed Wood přináší nepřetržitý proud zábavy. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (713)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Co na tom, že Ed neměl ani špetku filmařského talentu - pokud byl ve skutečnosti jenom z poloviny takový nadšenec a dobrák jak ho zahrál Johnny Depp, musí mu prostě každý fandit. Asi tak, jak mu fandil i Tim Burton, protože jinak by o něm nemohl natočit dílo tak kouzelně nadšené (Woodův entuziasmus do natáčení a hledání financí nezná mezí), dekadentní, hrůzostrašné (mechanická chobotnice požírající Bélu Lugosiho, ovšem za absence motoru k pohybu chapadly), ale i romantické ("Víš, ještě jsem to žádné dívce na první schůzce neřekl, ale nechci, abys mě kvůli tomu opustila později - rád nosím ženské šaty" "Jsi teplej?" "Ne" "OK" "OK?" "OK" ":-)"). Popravdě řečeno - docela jsem dostala chuť si některý z Woodových filmů opatřit a podívat se, jaké vlastně jsou Glen or Glenda nebo Plan 9 From Outer Space ve skutečnosti. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Film, který ukázal jak nádherná je filmařina a jak ji miluju. Hlavní postavy byli výborně sehrané a Burton vše prošpikoval do detailu s geniálním výkonem Martinem Landauem (mimořádný výkon, servíroval herectví minutu po minutě a na scénu s chobotnicí nikdy nezapomenu) a s Johny Deppem všechno klapalo jako hodinky. Srdcovka ED WOOD se bude ve vašich myšlenkách postupně rozkládat a stane se pro vás stále důležitější, uchvacující a ohromující v plném rozsahu. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepsich Burtonovo filmu je zaroven muj oblibenej film a je to fakt dokonala zalezitost. Uz jenom obsazeni je lahudkovy. Depp je tady naprosto dokonalej a za chvilku vas tim svym nadsenim "nakazi" taky. Landau je fakt genialni a pravem dostal oskara. Potesi Bill Murray, kterej tu jeste hraje, misto aby se jen tvaril smutne, velmi slusne hrajici Jessica Parker a D'Onofrio v roli Orsona Wellese. Film je v podstate takovej zivotopis, kterej hlavne sleduje tvorbu tri asi nejslavnejsich Woodovo filmu. K tomu skvela hudba, misty neskutecne vtipny sceny, misty dojemny a misty skoro az hororovy. Proste naprosto dokonalej snimek, kde si clovek vychutna kazdou minutu, bude nadsene sledovat nejhorsiho rezisera vsech dob, jeho problemy, nadseni pro film a styl nataceni a bude mu fandit. Kdekdo tu tvrdi, ze si film vic uzije clovek, kdo zna Woodovo filmy. Ja nevidel ani jeden, ale po skouknuti Burtonova snimku mam jasnou predstavu a uzil jsem si tenhle film maximalne. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Filmy sa majú točiť hlavne s láskou. Občas to však nestačí a niektorí filmári sa stávajú kvôli svojím počinom vysmievanými a nenávidenými. No občas sa stanú aj kultom, podobne ako Edward D. Wood Jr. Pocta Béčkovej legende, ktorá si vyslúžila titul „najhorší režisér všetkých čias" je najlepším dielom Tima Burtona. Čiernobiela trefa do čiern... do čierneho je takisto paradoxne jeho komerčne najmenej úspešným filmom, no srdce filmového fanúšika pri ňom zaplesá. Ponúka nahláškovanú („Is there a script?" „Fuck no. But, there's a poster."), dojímavú a elegantne natočenú zábavu okorenenú jednou z najlepších úloh Johnnyho Deppa. Hereckého Oscara sa však dočkal Martin Landau ako umierajúca bývalá hviezda Bela Lugosi. Druhá soška putovala do rúk maskérov. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Nepředstavitelné spojení Johnnyho Deppa a S.J. Parker se stalo skutečným(pro mne teprve v roce 2012)a přestože pod velením Burtona, tak to dopadlo všelijak. Možná, že byl Ed Wood opravdu nejhorším filmovým režisérem, ale ten můj nejoblíbenější jej vylíčil jako dobráka od kosti a přestože to není tak špatné, vůbec mi to nesedlo. S Burtonovým stylem to nemá moc společného, humor je na bodě mrazu a celé to působí lacině. Staré černobílé filmy až na výjimky nemusím a tak pravděpodobně v tom tkví ten (můj) problém Včetně toho, že pro mne "Ed Wood" představuje vleklou nudu v hlavní roli s Johhnym,který do toho nedal srdce. Na druhou stranu pěkná atmosféra filmu (taková správně béčková) a skvělí Martin Landau a Parker. Přesto.. Ed Wood je možná do roku 1994 pro někoho nejlepším Burtonovým filmem, ale celkově zatím tím nejhorším (pro mě určitě). ()

Galerie (68)

Zajímavosti (32)

  • Raná verze scénáře (tzv. treatment) byla hotová za šest dní. (don corleone)
  • Nie je pravda, že by Bela Lugosi pohŕdal svojim hereckým kolegom Borisom Karloffom, v skutočnosti boli veľkí priatelia. Karloff sa po Belovej smrti samozrejme zúčastnil aj na jeho pohrebe. (BlackTom)

Související novinky

Burton a Waltz mají „velké oči“

Burton a Waltz mají „velké oči“

04.04.2013

A scénář poskytnou Scott Alexander a Larry Karaszewski, kteří stáli za Edem Woodem, objektivně asi nejlepším (a určitě nejuznávanějším) Burtonovým filmem. To je bezesporu dobrá zpráva. Burton si… (více)

Reklama

Reklama