Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný hollywoodský režisér Tim Burton (Batman, Beetlejuice, Střihoruký Edward) natočil neotřelý, skutečný příběh o nejhorším režisérovi na světě jménem Ed Wood! Herecká hvězda Johnny Depp ztvárňuje výstředního filmaře, který odmítá dopustit, aby mu zpackané scény a příšerné recenze zavřely dveře do světa šoubyznysu. Společně se svým bizarním hereckým týmem – královnou televizních hororů, obřím švédským zápasníkem a polozapomenutou hollywoodskou legendou Belou Lugosim (Martin Landau ve své oscarové® roli) – Ed posouvá umění pokleslé filmové tvorby na historicky nejnižší úroveň. Fascinující a k popukání vtipný snímek Ed Wood přináší nepřetržitý proud zábavy. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (713)

Fr 

všechny recenze uživatele

Tak, pane Weiss, už nehledejte. Jsem váš člověk! Pracuji rychle a vyplatím se. Píšu a režíruju. A jsem dobrý …. Životopisné filmy nemusím. Vzhledem k tvůrcům a hercům jsem se rozhodl udělat výjimku. Přes nízké hodnocení tvrdím, že T.Burton je pan režisér a J.Depp pan herec. Osobně mě však nejvíc zaujal ,,výstřední“ B.Murray a z toho plyne, že se fanouškem E.Wooda nikdy nestanu, i když jeho smysl pro absurditu je mi sympatický a dokázal bych s ním spolupracovat. Třeba zadarmo! Neplánujete někdo natočit strašlivý děsný film? ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Edík by se neměl posuzovat podle standartních měřítek, které používáme při porovnávání režisérů. Byl to magor s neskutečným zápalem pro věc. Bylo mu jedno jestli film je a nebo není cool, chtěl být součástí toho dementního kolotoče jménem Hollywood a i když se nezapsal do těchto análů zrovna přívětivě, prostě tam je a basta.A tenhle film by se mu rozhodně líbil a co já vím, třeba by si i uvědomil, že byl přeci jen trochu moc.__ Skok Burtona od bizarnostem k životopisu bylo jako posadit dítě z motorky na solární pohon na opravdickýho Harleye, kterému navíc nefachčí brzdy. Šokantní rozhodně! Špatné ne! Když se v době obsazování rolí dostal na přední plátky novin Johnny Depp s tím, že on bude ten nejhorší režisér všech dob, musela se zákonitě zvednout mexická vlna na všech kontinentech. Je to borec a v roli Eda mi silně připomínal jednoho mého učitele (teď myslím svým ekcentrickým vystupováním a tak...). Kdo ale září jako atomový hřib nad prosluněnou oblohou je Martin Landou, jehož Bela Lugosi je zahrán úctyhodným způsobem ("On je ještě naživu?"). Ke konci už film trochu sjíždí hrany, přesto se ale jedná o jeden z nejlepších životopisných filmů všech dob. A chlupatý svetry zase přídou do módy, to vám říkám :D ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Zajíjmavý film. Tak předně, nemám rád Deppa. Ale musím uznat, že tahle role mu opravdu sedla. Nevím, nemám s čím srovnávat, poněvadž pravého Edwarda D.Wooda, Jr. neznám a neměl jsem čest s žádným jeho filmem (a ani možná radši nechci ;-)) Ano, člověka musí chytnout za srdíčko ten neuvěřitelný zápal našeho hlavního hrdiny, všude tam, kde nestačí s talentem, doplňuje svým nadšením. Musím říct, že to natáčení jeho filmů mě docela dostalo (a taky mě pobavilo, ikdyž to bylo vlastně docela smutné, absolutní amatérství; příkladem za všechny souboj Lugosiho s chobotnicí). Navíc Martin Landau podle mě výborně ztvárnil postavu zašlé hvězdy, která by ráda zažila comeback (nevím, jestli je to přímo na oskara, ale ocenění si to určitě zaslouží). Možná kdybych věděl o pravém Woodovi něco víc, hodnotil bych plným počtem. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Film o filmu, to je profláklá záležitost, ale film o režisérovi, to už se jen tak nevidí a navíc, tohle není ledajaký film a není ani o ledajakém režisérovi, je přímo o tom nejhorším režisérovi všech dob... Edward D. Wood, Jr, král nejhorších a nejdebilnějších horrorů pod sluncem (resp. měsícem) a přesto od něj nemusíte znát ani jeden film, abyste si dokázali Burtonova Ed wooda vychutnat. Škola hrou je totiž hadra, tohle je biografie v tom nejzábavnějším stylu, ale vůbec se nejedná o nějaké zesměšňování. Burton naopak Ed Woodovi vzdává spíše jakousi poctu a obdiv k jeho nadšení a entusiasmu, který nezná hranic. Komické jsou tak situace kdy např. Ed Wood na každý nepovedený záběr řekne s úsměvem "perfect", nebo když na osočení, že natočil nejhorší film všech dob reaguje, že ten příští bude jistě lepší. Je to milé a odhadnout přesnou míru tohoto inteligentního humoru určitě nebylo jednoduché, Burton to však zvládl a nebyl jediný, kdo prokázal svůj talent. Depp byl kouzelný a spolu s Landauem předvedli mistrný výkon... Nevím, co vytknout, ale zase na 5* se mi to jaksi nelíbilo. 8/10 ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Let´s shoot this fucker!" Pozrite sa na dátum môjho komentára. Áno, je to deň, keď som Burtonov majstrštyk videl prvýkrát. Je teda pochopiteľné, že som sa obával (ako v prípade iných velebených a mňa následne sklamávajúcich filmov), či to bude môj "cup of tea". Bol. Skvostne som sa bavil. A Martin Landau tu podáva jeden z najlepších hereckých výkonov, aké som kedy videl. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (31)

  • Film měl původně vzniknout pod záštitou společnosti Columbia Pictures. Šéf studia Mark Canton však měl námitky proti černobílému filmu. Tim Burton tak začal obcházet další studia, až se ho ujala společnost Walt Disney pod hlavičkou Touchstone Pictures. Burton zároveň dostal naprostou tvůrčí svobodu. (don corleone)
  • Rozpočet úvodní scény filmu byl vyšší, než rozpočet jakéhokoliv filmu Eda Wooda, a rozpočet celého filmu byl vyšší než rozpočty všech Woodových filmů dohromady. (don corleone)

Související novinky

Burton a Waltz mají „velké oči“

Burton a Waltz mají „velké oči“

04.04.2013

A scénář poskytnou Scott Alexander a Larry Karaszewski, kteří stáli za Edem Woodem, objektivně asi nejlepším (a určitě nejuznávanějším) Burtonovým filmem. To je bezesporu dobrá zpráva. Burton si… (více)

Reklama

Reklama