Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na východě Mississippi nenajdete legračnější dvojici než mluvku Rayforda a konzervativního Clauda. Náhoda je svedla dohromady při společné cestě za rychle získanými penězi a nevědomky se zapletli do zločinu. Nekonečná smůla je dostane až před soud, ale oba zjišťují, že ať budou kdekoli, jsou a budou přáteli na život a na smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Upozornenie na úvod - nečakajte bláznivú komédiu a nebudete sklamaní! Toto je jednoznačne najlepší film dua Murphy+Lawrence, pri spočítaní všetkých pozitívnych dojmov dávam vyše 4*. Smutnotrpká veselohra plná južanskej atmosféry a slnka. Pohodový filmík, odľahčená "muphyovská", ale nie zbabelo ľahkovážna variácia na Shawshank a Zelenú míľu. Príjemný zážitok s odľahčeným koncom. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Na poli komedie to fuguje dobre bohuzel vsak tema neni zvoleno uplne nejstastneji. Dramaticka cast si totiz az moc vypujcuje z Vykoupení z věznice Shawshank, ne ze by to bylo uplne spatne ale dokupy to proste nefunguje. Samotne tema a celkov pozadi i pres znacny optimizmus je natolik smutny, ze clovek u zaverecnych titulku ma opravdu rozpacite pocity. Jednim faktem ale zustava, ze duo Eddie Murphy a Martin Lawrence funguje skvele a ackoli jsou oba herci spise komedialni tak obe role zvladaji pomerne dobre. Zvlaste tedy Murphy u ktereho jsem v posledni dobe na rozpacich o jeho vykonech. Davam sice tri ale i tak jde o pekny film, ktery svou rozpacitosti ale ujizdi nekam do prumeru. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Wyclef Jean: 1. 25 To Life - Xzibit/Juvenile/Nature/Ja Rule/Reptile [4:03] ,2. It's Like Everyday - DJ Quik [4:26] ,3. Stimulate Me - Destiny's Child [4:13] ,4. Fortunate - Maxwell [4:59] ,5. Lovin' You - Sparkle [3:57] ,6. Every Which Way - Talent [4:05] ,7. It's Gonna Rain - Kelly Price [4:02] ,8. Discovery - Brian McKnight [4:19] ,9. Follow The Wind - Trisha Yearwood [4:28] ,10. Why Should I Believe You? - Mya [4:09] ,11. What Would You Do? - City High [3:32] ,12. What Goes Around - Khadeja [4:27] ,13. Speechless - The Isley Brothers [4:52] ,14. Life - K-Ci & Jo Jo [3:43] ,15. New Day - Wyclef Jean [3:59], ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kokain od Demmeho se mi moc líbil a nemám nic ani proti Doživotí. Nejedná se o zase nějak ztřeštěnou komedii a chvílemi se i hraje na docela vážnou notu. Až mě to zarazilo. Duo Eddie/Martin hlavně v první polovině šlape jako na drátkách. PS: Zjišťuji že v roce 99 prožíval Eddie své znovuzrození. Trošku škoda že po roce 2000 přestal mít štěstí na podobné filmy. ()

Kremik 

všechny recenze uživatele

Toť otázkou, jestli je to komedie nebo vážný příběh. Každopádně v obou směrech to funguje a komediální dvojice Murphy Lawrence tu dokazuje, že není jen přiblblou černou komediální dvojicí...Má to jiskru, patos. Je to prostě sakra dobré komediální drama, či dramatická komedie o přátelství...Ray a Claude si získali moje sympatie:) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Ve scéně, kde je Rayford (Eddie Murphy) zmlácen Goldmouthem, Rayford pronese : "Znám mrchu jménem Della, která umí dát větší ránu, než ty." Žena jménem Della vystupuje v Murphyho filmu Noci v Harlemu a rovněž jeho postavě v bitce namlátí. (D3VIL)
  • Hned 4 tvůrci podílející se na vzniku filmu zemřeli v poměrně nízkém věku. Herec Bernie Mac v roce 2008 na zápal plic ve věku 50 let. Michael Taliferro v roce 2006 na mozkovoiu mrtvici ve věku 44 let. Rick James v roce 2004 na předávkování kokainem ve věku 56 let a režisér snímku Ted Demme v roce 2002 vě veku 38 let, rovněž na předávkování kokainem. (korbitch22)
  • Ačkoliv je příběh filmu zasazen do Mississippi, natáčení probíhalo v Kalifornii. (PanBlack)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno