Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na východě Mississippi nenajdete legračnější dvojici než mluvku Rayforda a konzervativního Clauda. Náhoda je svedla dohromady při společné cestě za rychle získanými penězi a nevědomky se zapletli do zločinu. Nekonečná smůla je dostane až před soud, ale oba zjišťují, že ať budou kdekoli, jsou a budou přáteli na život a na smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy a Martin Lawrence neprávem obviněni z vraždy v třicátých letech. Kdy se s takovými prostě nezacházelo nejslušněji, natož s černochy. Scénář jsem už někde viděl, avšak v mnohem lepčejším filmečku (Vykoupení z věznice Shawshank). I když se oba snaží na tuto vězeňskou klasiku to mít absolutně nemůže, ale je to podobné :-) Na komedii se divák zrovna moc nenasměje, ale čas strávený s filmem a dobrým koncem uteče jako voda. Slušný a drsný filmík :-) ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Murphy a Lawrence aj samostatne unesú a oživia nejakú uletenú komédiu, ale v tomto filme okrem toho, že boli perfektne vymaskírovaní, sa udialo viac tragického ako komického. Vo filme vôbec nebol využitý ich komický talent a výsledný efekt bol rozťahaný melodramatický príbeh a miestami dokonca s lacným humorom, ale za niektoré vtipné momenty mierny nadpriemer. ()

Reklama

new4nomaly 

všechny recenze uživatele

Dávám tři a to díky příjemnému konci. Jinak, děj přímočarý téměř bez vtipu a to je celkem u těchto dvou pánů komiků velikánská škoda. Dabingový hlas Martina Lawrence je přímo katastrofální, ale to je asi jen můj sugestivní názor. Nebýt těchto zásadních nedostatků, věřím, že by se jednalo o velmi slušný film. ()

walkingdead 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších společných počinů dvojice Murphy - Lawrence mapující příběh dvou černých smolařů, kteří se dostanou ve špatný čas na špatné místo a díky tomu pak tráví mnoho desítek let na opravdu špatném místě... 13.4.2021:Až teď mi došlo, že je to (kromě Shreka a s přimhouřenýma očima Mr. Churche) poslední Murphyho film, který se mi líbil... ()

Kremik 

všechny recenze uživatele

Toť otázkou, jestli je to komedie nebo vážný příběh. Každopádně v obou směrech to funguje a komediální dvojice Murphy Lawrence tu dokazuje, že není jen přiblblou černou komediální dvojicí...Má to jiskru, patos. Je to prostě sakra dobré komediální drama, či dramatická komedie o přátelství...Ray a Claude si získali moje sympatie:) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Hned 4 tvůrci podílející se na vzniku filmu zemřeli v poměrně nízkém věku. Herec Bernie Mac v roce 2008 na zápal plic ve věku 50 let. Michael Taliferro v roce 2006 na mozkovoiu mrtvici ve věku 44 let. Rick James v roce 2004 na předávkování kokainem ve věku 56 let a režisér snímku Ted Demme v roce 2002 vě veku 38 let, rovněž na předávkování kokainem. (korbitch22)
  • Spankyho (Rick James) kulhání nebylo předstírané. Scéna totiž byla natočena po Jamesově operaci. (D3VIL)
  • Ačkoliv je příběh filmu zasazen do Mississippi, natáčení probíhalo v Kalifornii. (PanBlack)

Reklama

Reklama