Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na východě Mississippi nenajdete legračnější dvojici než mluvku Rayforda a konzervativního Clauda. Náhoda je svedla dohromady při společné cestě za rychle získanými penězi a nevědomky se zapletli do zločinu. Nekonečná smůla je dostane až před soud, ale oba zjišťují, že ať budou kdekoli, jsou a budou přáteli na život a na smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Kaceris 

všechny recenze uživatele

Tento film začal úplne inak ako som očakával, a skončil ešte úplnejšie inak ako som si myslel že skončí. Mám rád filmy kde sa stretne nejaké dobré duo hercov, je to potom o to viac zábavy. Predstavte si, že vás nejaký človek prv zachráni, a potom vás dostane na doživotie do väzenia. Fakt by som aspoň ja nevedel či mu mám ďakovať, alebo ho chcieť zabiť, a toto tam bolo cítiť. Murphy za jedna, Lawrence za jedna, film za *****. ()

new4nomaly 

všechny recenze uživatele

Dávám tři a to díky příjemnému konci. Jinak, děj přímočarý téměř bez vtipu a to je celkem u těchto dvou pánů komiků velikánská škoda. Dabingový hlas Martina Lawrence je přímo katastrofální, ale to je asi jen můj sugestivní názor. Nebýt těchto zásadních nedostatků, věřím, že by se jednalo o velmi slušný film. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kokain od Demmeho se mi moc líbil a nemám nic ani proti Doživotí. Nejedná se o zase nějak ztřeštěnou komedii a chvílemi se i hraje na docela vážnou notu. Až mě to zarazilo. Duo Eddie/Martin hlavně v první polovině šlape jako na drátkách. PS: Zjišťuji že v roce 99 prožíval Eddie své znovuzrození. Trošku škoda že po roce 2000 přestal mít štěstí na podobné filmy. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

V devadesátých letech přišel úpadek Murphyho herecké kariéry, buď totiž jeho projekty byly propadáky po komerční stránce nebo po obsahové, většinou však film propadl v obou aspektech. Rok 1999 mohl být pro Eddieho restart kariéry, protože nejprve šel do kin projekt Teda Demmeho Life, který byl rozhodně inteligentním filmem, který přechází z komedie do dramatu a naopak, scénář je sice plochý a předvídatelný, ale film rozhodně neurazí a Murphy ukázal, že to jde i vážněji. Navíc se autorům velmi vydařily masky hlavních představitelů. V létě 99 studio Universal nasadilo do kin další projekt s Eddiem, Bowfingera, ve kterém se Stevem Martinem zkoušeli resuscitaci svých kariér. Přestože se jednalo o zajímavé filmy, v tržbách to nebylo žádné velké posvícení. Platilo však, že jak Life, tak Bowfinger byly citelný vzestup kvality Murphyho filmů. Bohužel pro něho přišly katastrofální Zamilovaný profesor 2 a Dr. Dolittle 2, ve kterých opět spadl do trapných fórů a nechutností. A aby toho nebylo málo, tak v roce 2002 Eddiemu nejprve propadl v kinech Showtime, poté přišla finanční zkáza v podobě Pluto Nash a do třetice všeho špatného propadla v témže roce i buddy komedie I, Spy, kde hrál s Owenem Wilsonem. A star power Murphyho byla nenavrátně pryč, pak už za zmíňku stojí jen hlas oslíka ve Shrekovi. A teď k zpátky k Life, viděl jsem to na AMC a kdo čeká crazy komedii, ten bude zklamán, kdo vězeňskou komedii s nádechem dramatu, ten bude překvapen nenuceným Murphyho projevem. 3* ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Murphy a Lawrence aj samostatne unesú a oživia nejakú uletenú komédiu, ale v tomto filme okrem toho, že boli perfektne vymaskírovaní, sa udialo viac tragického ako komického. Vo filme vôbec nebol využitý ich komický talent a výsledný efekt bol rozťahaný melodramatický príbeh a miestami dokonca s lacným humorom, ale za niektoré vtipné momenty mierny nadpriemer. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • V polovině filmu, kdy vězni sledují zprávy z druhé světové války, nastoupí do věznice Porouchanej (Bokeem Woodbine), který je draftován Pittsburghskými vranami. Zmíněný tým však existoval pouze v letech 1930 až 1938, tedy o 3 roky dříve, než USA vstoupili do války. (Hopkins)
  • Ačkoliv je příběh filmu zasazen do Mississippi, natáčení probíhalo v Kalifornii. (PanBlack)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 63x. (D3VIL)

Reklama

Reklama