Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na východě Mississippi nenajdete legračnější dvojici než mluvku Rayforda a konzervativního Clauda. Náhoda je svedla dohromady při společné cestě za rychle získanými penězi a nevědomky se zapletli do zločinu. Nekonečná smůla je dostane až před soud, ale oba zjišťují, že ať budou kdekoli, jsou a budou přáteli na život a na smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

helloween93 

všechny recenze uživatele

V devadesátých letech přišel úpadek Murphyho herecké kariéry, buď totiž jeho projekty byly propadáky po komerční stránce nebo po obsahové, většinou však film propadl v obou aspektech. Rok 1999 mohl být pro Eddieho restart kariéry, protože nejprve šel do kin projekt Teda Demmeho Life, který byl rozhodně inteligentním filmem, který přechází z komedie do dramatu a naopak, scénář je sice plochý a předvídatelný, ale film rozhodně neurazí a Murphy ukázal, že to jde i vážněji. Navíc se autorům velmi vydařily masky hlavních představitelů. V létě 99 studio Universal nasadilo do kin další projekt s Eddiem, Bowfingera, ve kterém se Stevem Martinem zkoušeli resuscitaci svých kariér. Přestože se jednalo o zajímavé filmy, v tržbách to nebylo žádné velké posvícení. Platilo však, že jak Life, tak Bowfinger byly citelný vzestup kvality Murphyho filmů. Bohužel pro něho přišly katastrofální Zamilovaný profesor 2 a Dr. Dolittle 2, ve kterých opět spadl do trapných fórů a nechutností. A aby toho nebylo málo, tak v roce 2002 Eddiemu nejprve propadl v kinech Showtime, poté přišla finanční zkáza v podobě Pluto Nash a do třetice všeho špatného propadla v témže roce i buddy komedie I, Spy, kde hrál s Owenem Wilsonem. A star power Murphyho byla nenavrátně pryč, pak už za zmíňku stojí jen hlas oslíka ve Shrekovi. A teď k zpátky k Life, viděl jsem to na AMC a kdo čeká crazy komedii, ten bude zklamán, kdo vězeňskou komedii s nádechem dramatu, ten bude překvapen nenuceným Murphyho projevem. 3* ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nemám to sice prakticky vyzkoušené, ale asi by mne nebavilo vyhrát doživotní pobyt v base za něco, co jsem nespáchal. Jsem však majitelem bílé pleti, no možná spíš zdravě světle zelené a vraždím naprosto minimálně, takže by se mi to nemělo stát. Ale kdyby k tomu došlo, tak by v mé rebelské duši jistě bouchly saze, po pětašedesáti odmakaných letech bych nadšeně zrychlil pohyb svého chodítka a ukázal bych dozorcům shrbená záda. - Předchozí bláboly jsou jasným důkazem toho, že i film s Eddiem Murhym a Martinem Lawrencem může díváka přinutit k takřka filozofické úvaze. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jelikož film natočil Ted Demme, o kterém jsem tehdá také psal, nemohu jinak než hodnotit pozitivně. Doživotí je totiž ve skutečnosti supr komedie, kde hlavní roli hrají Eddie Murphy a Martin Lawrence. Také je to jedna z nejlepších komedií právě s nimi. Možná by na první pohled mohlo vypadat, že film je stoprocentně pro černošskou menšinu, ale ve skutečnosti to tak není. Stačí si uvědomit, že režisér je běloch. Každopádně ke komedii samotné. Já se u ní bavil, dokonce jsem jí viděl víckrát jak jednou a natočené je to také s vervou. Bůhví kde by Ted Demme byl, kdyby neskončil, tak jak skončil. Rozhodně měl nakročeno na jednoho z nejlepších režisérů doby, leč to nestihl. Alespoň tu na něj jsou vzpomínky, jako je právě tento film, které se jen tak neztratí. ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Murphy a Lawrence aj samostatne unesú a oživia nejakú uletenú komédiu, ale v tomto filme okrem toho, že boli perfektne vymaskírovaní, sa udialo viac tragického ako komického. Vo filme vôbec nebol využitý ich komický talent a výsledný efekt bol rozťahaný melodramatický príbeh a miestami dokonca s lacným humorom, ale za niektoré vtipné momenty mierny nadpriemer. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Výborná dvojica černoškých komikov robí z tejto komédie niečo vďaka čomu som mal veľa pozitívnych zážitkov. Ani sám sa neviem rozhodnúť kto je lepší, istú časť filmu kraluje Eddie, ale potom sa dotáva do ráže Martin a zase je to vyrovnané. Hlavne zo začiatku je Murphy tou dominantnejšou persónou. Ale Martin Lawrence sa vie pre mňa až priam dokonale šklebiť a ksichtiť v pravý moment. Lawrence Vás rozosmeje už len svojou prítomnosťou. Nezabnuteľná je aj hudba napr. pri priereze černoškou históriou v USA alebo v záverečných titulkoch. A aj keď to moc nemusím (presladený Made in USA koniec) v tomto filme som si ho naprosto užil. Ku koncu som rozmýšlal o 3*, ale hlavne záver filmu, keď sú už obaja aktéry na "dôchodku" je úžasne dobre zvládnutý. Veľkú podstatu v tom aj zohralo aj režisíjné počínanie Demmeho. Česť jeho pamiatke. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Ačkoliv je příběh filmu zasazen do Mississippi, natáčení probíhalo v Kalifornii. (PanBlack)
  • Ve scéně, kde je Rayford (Eddie Murphy) zmlácen Goldmouthem, Rayford pronese : "Znám mrchu jménem Della, která umí dát větší ránu, než ty." Žena jménem Della vystupuje v Murphyho filmu Noci v Harlemu a rovněž jeho postavě v bitce namlátí. (D3VIL)
  • První běloch se ve filmu objeví po 14 minutách. (Sprite)

Reklama

Reklama