Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na východě Mississippi nenajdete legračnější dvojici než mluvku Rayforda a konzervativního Clauda. Náhoda je svedla dohromady při společné cestě za rychle získanými penězi a nevědomky se zapletli do zločinu. Nekonečná smůla je dostane až před soud, ale oba zjišťují, že ať budou kdekoli, jsou a budou přáteli na život a na smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kokain od Demmeho se mi moc líbil a nemám nic ani proti Doživotí. Nejedná se o zase nějak ztřeštěnou komedii a chvílemi se i hraje na docela vážnou notu. Až mě to zarazilo. Duo Eddie/Martin hlavně v první polovině šlape jako na drátkách. PS: Zjišťuji že v roce 99 prožíval Eddie své znovuzrození. Trošku škoda že po roce 2000 přestal mít štěstí na podobné filmy. ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Murphy a Lawrence aj samostatne unesú a oživia nejakú uletenú komédiu, ale v tomto filme okrem toho, že boli perfektne vymaskírovaní, sa udialo viac tragického ako komického. Vo filme vôbec nebol využitý ich komický talent a výsledný efekt bol rozťahaný melodramatický príbeh a miestami dokonca s lacným humorom, ale za niektoré vtipné momenty mierny nadpriemer. ()

Reklama

Ivoman 

všechny recenze uživatele

No jako koukatelný, ale takový vleklý. Na to, že se ve filmu setkají dva komici, je tam vtipných scén pomálu. Spíše se jedná o černošský film, který je lehkou komedií a lehkým dramatem. Ke konci je tam dost patosu a pak zase srandička, no nevím. Stárnutí hlavních hrdinů, je ale provedeno dokonale. Komedii roku od toho ale nečekejte, režisér nějak pozapomněl ve 3/4 filmu, že toho je ještě dost vykládat a tak to zkrátil, ale spíše u toho období, kdy se Eddie snaží utíkat z vězení měl zůstat déle a ne jen jeden útěk a konec,. ()

Igy007 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní film. Nemyslím ani tak díky velmi slušnému námětu a lidskému herectví; spíš je to tou formou. Možná jde tak trochu o černou odpověď na Shawshank. Každopádně je moc dobře, že tento film, který jsem poprvé v životě shlédla až včera, vznikl. Těší mě ten konec (neříkám jaký). A že většinou hodnotím na základě vyvolaných emocí, nemůžu jinak než pět (a je mi jedno, zda má ten film nějaké chyby, já nejsem Spáčilka, jsem jen divačka). ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších filmov Eddieho Murphyho po roku 1990 a asi najznesiteľnejší film s Martinom Lawrenceom. Film je síce komédiou, ale ani tak neútočí na bránicu, ako skôr pripravuje pohodovú južanskú atmosféru. Nebolo veľa pasáži, kde som sa smial, ale iba o tom komédie nie sú. Life je ako stvorený na pohodový večer pri TV. PS: tie masky, ktoré zobrazujú hercov v jednotlivých vekoch, sú jednoducho geniálne a dokonalé. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 63x. (D3VIL)
  • Spankyho (Rick James) kulhání nebylo předstírané. Scéna totiž byla natočena po Jamesově operaci. (D3VIL)
  • Ačkoliv je příběh filmu zasazen do Mississippi, natáčení probíhalo v Kalifornii. (PanBlack)

Reklama

Reklama