Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na východě Mississippi nenajdete legračnější dvojici než mluvku Rayforda a konzervativního Clauda. Náhoda je svedla dohromady při společné cestě za rychle získanými penězi a nevědomky se zapletli do zločinu. Nekonečná smůla je dostane až před soud, ale oba zjišťují, že ať budou kdekoli, jsou a budou přáteli na život a na smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Kaceris 

všechny recenze uživatele

Tento film začal úplne inak ako som očakával, a skončil ešte úplnejšie inak ako som si myslel že skončí. Mám rád filmy kde sa stretne nejaké dobré duo hercov, je to potom o to viac zábavy. Predstavte si, že vás nejaký človek prv zachráni, a potom vás dostane na doživotie do väzenia. Fakt by som aspoň ja nevedel či mu mám ďakovať, alebo ho chcieť zabiť, a toto tam bolo cítiť. Murphy za jedna, Lawrence za jedna, film za *****. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Ray Gibson (Eddie Murphy) je malý zlodějíček, který se živí krádežemi peněženek na pánských záchodcích. Claude Banks (Martin Lawrence) je právě jedním z okradených. Tak či onak, oba jsou zrovna bez peněz, a nemaj na zaplacení útraty v klubu mafiána Spankyho. Ale ten má na mafiána měkké srdce, a dá jim ještě poslední šanci - přivézt mu zásilku alkoholu ze západního pobřeží. Po cestě ale oba mládenci přijdou o přidělené peníze, a zároveň připletou k vraždě, což znamená - Doživotí v místním kriminále. A komu by se chtělo tak dlouho sedět ? ... Taková normální komedie, která pobaví, neurazí ale zároveň také dlouho nezůstane v hlavě. Oba hlavní protagonisté podávají standardní (Murphy oproti svému standardu dobré) výkony (hlavně jejich stárnutí je dost dobré - však byl také film nominován na Oskara za masky)... Typicky průměrná krimi-komedie... ()

Reklama

Hopkins 

všechny recenze uživatele

5 hvězdiček si to v mých očích zaslouží. Nápad dobrej dva černoši sheriff co nesnáší negry černá mrtvola a auto plný gořalky a úžasná věta ,, mi jsme nic neudělali a gořalka je spankyho co horšího se nám může stát. "DOŽIVOTI" :o) Kolik by stálo udělat z koláče pro bílí černoškej koláč a co kdybych si stebe udělala černoškej koláč a na závěr Claude Banks do šmajchlkabinetu . Osobně jsem se u toho zasmál koukal jsem na tu komedii v originále s titulkami a následně i po našemu a ten dabing se jim povedl podle mě . Když jsem tak nad tím přemýšlel co tu spousta lidí napsala že se to tváří jako vězenské drama a komedie hodlám nesouhlasit že je to schyzofrenické , přijde mi to vyvážené takže se z toho stává film o dvou černoších co dostanou od soudce pernamentku a snaží se tím vším protlouct se zdravou kůži aby si to nehodili :o)) a pro mě je to film na který jsem se rád večer podíval :) a nebyl jsme zklamán . ()

Kremik 

všechny recenze uživatele

Toť otázkou, jestli je to komedie nebo vážný příběh. Každopádně v obou směrech to funguje a komediální dvojice Murphy Lawrence tu dokazuje, že není jen přiblblou černou komediální dvojicí...Má to jiskru, patos. Je to prostě sakra dobré komediální drama, či dramatická komedie o přátelství...Ray a Claude si získali moje sympatie:) ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Murphy a Lawrence aj samostatne unesú a oživia nejakú uletenú komédiu, ale v tomto filme okrem toho, že boli perfektne vymaskírovaní, sa udialo viac tragického ako komického. Vo filme vôbec nebol využitý ich komický talent a výsledný efekt bol rozťahaný melodramatický príbeh a miestami dokonca s lacným humorom, ale za niektoré vtipné momenty mierny nadpriemer. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 63x. (D3VIL)
  • Ačkoliv je příběh filmu zasazen do Mississippi, natáčení probíhalo v Kalifornii. (PanBlack)
  • Hned 4 tvůrci podílející se na vzniku filmu zemřeli v poměrně nízkém věku. Herec Bernie Mac v roce 2008 na zápal plic ve věku 50 let. Michael Taliferro v roce 2006 na mozkovoiu mrtvici ve věku 44 let. Rick James v roce 2004 na předávkování kokainem ve věku 56 let a režisér snímku Ted Demme v roce 2002 vě veku 38 let, rovněž na předávkování kokainem. (korbitch22)

Reklama

Reklama