Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na východě Mississippi nenajdete legračnější dvojici než mluvku Rayforda a konzervativního Clauda. Náhoda je svedla dohromady při společné cestě za rychle získanými penězi a nevědomky se zapletli do zločinu. Nekonečná smůla je dostane až před soud, ale oba zjišťují, že ať budou kdekoli, jsou a budou přáteli na život a na smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy a Martin Lawrence neprávem obviněni z vraždy v třicátých letech. Kdy se s takovými prostě nezacházelo nejslušněji, natož s černochy. Scénář jsem už někde viděl, avšak v mnohem lepčejším filmečku (Vykoupení z věznice Shawshank). I když se oba snaží na tuto vězeňskou klasiku to mít absolutně nemůže, ale je to podobné :-) Na komedii se divák zrovna moc nenasměje, ale čas strávený s filmem a dobrým koncem uteče jako voda. Slušný a drsný filmík :-) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nemám to sice prakticky vyzkoušené, ale asi by mne nebavilo vyhrát doživotní pobyt v base za něco, co jsem nespáchal. Jsem však majitelem bílé pleti, no možná spíš zdravě světle zelené a vraždím naprosto minimálně, takže by se mi to nemělo stát. Ale kdyby k tomu došlo, tak by v mé rebelské duši jistě bouchly saze, po pětašedesáti odmakaných letech bych nadšeně zrychlil pohyb svého chodítka a ukázal bych dozorcům shrbená záda. - Předchozí bláboly jsou jasným důkazem toho, že i film s Eddiem Murhym a Martinem Lawrencem může díváka přinutit k takřka filozofické úvaze. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Ray Gibson (Eddie Murphy) je malý zlodějíček, který se živí krádežemi peněženek na pánských záchodcích. Claude Banks (Martin Lawrence) je právě jedním z okradených. Tak či onak, oba jsou zrovna bez peněz, a nemaj na zaplacení útraty v klubu mafiána Spankyho. Ale ten má na mafiána měkké srdce, a dá jim ještě poslední šanci - přivézt mu zásilku alkoholu ze západního pobřeží. Po cestě ale oba mládenci přijdou o přidělené peníze, a zároveň připletou k vraždě, což znamená - Doživotí v místním kriminále. A komu by se chtělo tak dlouho sedět ? ... Taková normální komedie, která pobaví, neurazí ale zároveň také dlouho nezůstane v hlavě. Oba hlavní protagonisté podávají standardní (Murphy oproti svému standardu dobré) výkony (hlavně jejich stárnutí je dost dobré - však byl také film nominován na Oskara za masky)... Typicky průměrná krimi-komedie... ()

Kaceris 

všechny recenze uživatele

Tento film začal úplne inak ako som očakával, a skončil ešte úplnejšie inak ako som si myslel že skončí. Mám rád filmy kde sa stretne nejaké dobré duo hercov, je to potom o to viac zábavy. Predstavte si, že vás nejaký človek prv zachráni, a potom vás dostane na doživotie do väzenia. Fakt by som aspoň ja nevedel či mu mám ďakovať, alebo ho chcieť zabiť, a toto tam bolo cítiť. Murphy za jedna, Lawrence za jedna, film za *****. ()

Ivoman 

všechny recenze uživatele

No jako koukatelný, ale takový vleklý. Na to, že se ve filmu setkají dva komici, je tam vtipných scén pomálu. Spíše se jedná o černošský film, který je lehkou komedií a lehkým dramatem. Ke konci je tam dost patosu a pak zase srandička, no nevím. Stárnutí hlavních hrdinů, je ale provedeno dokonale. Komedii roku od toho ale nečekejte, režisér nějak pozapomněl ve 3/4 filmu, že toho je ještě dost vykládat a tak to zkrátil, ale spíše u toho období, kdy se Eddie snaží utíkat z vězení měl zůstat déle a ne jen jeden útěk a konec,. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Spankyho (Rick James) kulhání nebylo předstírané. Scéna totiž byla natočena po Jamesově operaci. (D3VIL)
  • Ve scéně, kde je Rayford (Eddie Murphy) zmlácen Goldmouthem, Rayford pronese : "Znám mrchu jménem Della, která umí dát větší ránu, než ty." Žena jménem Della vystupuje v Murphyho filmu Noci v Harlemu a rovněž jeho postavě v bitce namlátí. (D3VIL)
  • Hned 4 tvůrci podílející se na vzniku filmu zemřeli v poměrně nízkém věku. Herec Bernie Mac v roce 2008 na zápal plic ve věku 50 let. Michael Taliferro v roce 2006 na mozkovoiu mrtvici ve věku 44 let. Rick James v roce 2004 na předávkování kokainem ve věku 56 let a režisér snímku Ted Demme v roce 2002 vě veku 38 let, rovněž na předávkování kokainem. (korbitch22)

Reklama

Reklama