Reklama

Reklama

Old Henry

Trailer 1

Obsahy(1)

Henry Mccarty (Tim Blake Nelson), muž, ktorý podstúpil v živote už veľa výziev, sa usadil ako farmár. Žije na území Oklahomy so svojim synom Wyattom (Gavin Lewis). Pri rúbaní dreva na večer farmár zbadá v diaľke uviaznutého koňa. Na ceste pomôcť mu nájde takmer mŕtveho muža a lup. Odvedie ho späť na farmu, aby mu pomohol, keď ho vyrušia traja jazdci, ktorí prišli hľadať muža aj korisť. (Arsenal83)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (123)

ER 

všechny recenze uživatele

Minimalistický děj, který využívá všechny filmové prvky na maximum. Zvuk vrzající podlahy i když se našlapuje opatrně, kulky,zavrtávající se do dřevěné stěny. K tomu gradace děje, patřičné herecké výkony a osudovost, která sálá z každé scény. Masakr může začít a budou si chrochtat nejen prasata na farmě. Snad jedině herecký projev syna ( a herec sám ) mi nesednul a finálová pointa už tak trochu "opisovala" z jiných filmů . ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Hodně kratičký western, je to taková povídka ze samoty jeden den cesty od zapadákova. Co se stane, když legendární zabiják odloží zbraně a začne farmačit, ale psanci mu zkříží cestu. Střet charakterů a prozaické vyprávění nejprostějšího příběhu, ale do kterého se vešla DOSLOVA celá historie jedné legendy. ()

Reklama

Brooks 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, archetipálna westernová storka, odohrávajúca sa na jednej lúke, ale poctivá, s jedným prekvapivým zvratom a jednou slušnou prestrelkou. Jej jedinou výraznejšou devízou je charakterovo zaujímavý hlavný hrdina, stvárnený charizmatickým Timom Blakeom Nelsonom. 3* ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Být film ještě o něco vygradovaný, finální přestřelka na stopáž filmu byla zbytečně krátká, bylo by to za jasných pět. Hodně dobrý western, byť komornějšího ražení s překvapivým koncem, který tady zbytečně někteří vycancali do komentů. Doporučuji o filmu nic nečíst a nejdříve se podívat. Suché drsné, nekompromisní, takové, jako to bývalo v dřívějších dobách. Děkuji za kvalitní westernový zážitek. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pistolníků na odpočinku, kteří jsou pod tíhou okolností nuceni znovu tasit kolty, by se člověk asi nedopočítal. Ale od westernu vlastně něco podobného čekám a vlastně i požaduji, takže potud v pořádku. A fajn bylo i zpracování. Pravda, místy se to trošku moc táhne, ale sychravá atmosféra mi seděla, brutalita nepůsobí samúčelně a herecky, pokud nepočítám toho portivného hošíka, to bylo na úrovni. Navíc je fajn vidět, že i s malým rozpočtem se dá natočit fajn žánrovka. Zvrat či vysvětlení, které přišlo v závěru, by mě asi normálně přivodilo kyselý výraz, ale tady se mi to líbilo. Za mě dobrý. 70% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Natáčalo sa v mestečku Watertown v americkom štáte Tennessee. (MikaelSVK)
  • Herecké obsadenie je výlučne mužské, bez akýchkoľvek ženských úloh. (MikaelSVK)

Související novinky

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

19.12.2021

Jako každý rok, i letos si bývalý americký prezident a zároveň obří filmový fanoušek Barack Obama sedl, aby sestavil své oblíbené kulturní žebříčky. Vedle knížek tak došlo pochopitelně i na filmovou… (více)

Reklama

Reklama