Reklama

Reklama

Old Henry

Trailer 1

Obsahy(1)

Henry Mccarty (Tim Blake Nelson), muž, ktorý podstúpil v živote už veľa výziev, sa usadil ako farmár. Žije na území Oklahomy so svojim synom Wyattom (Gavin Lewis). Pri rúbaní dreva na večer farmár zbadá v diaľke uviaznutého koňa. Na ceste pomôcť mu nájde takmer mŕtveho muža a lup. Odvedie ho späť na farmu, aby mu pomohol, keď ho vyrušia traja jazdci, ktorí prišli hľadať muža aj korisť. (Arsenal83)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (123)

hrona 

všechny recenze uživatele

Být film ještě o něco vygradovaný, finální přestřelka na stopáž filmu byla zbytečně krátká, bylo by to za jasných pět. Hodně dobrý western, byť komornějšího ražení s překvapivým koncem, který tady zbytečně někteří vycancali do komentů. Doporučuji o filmu nic nečíst a nejdříve se podívat. Suché drsné, nekompromisní, takové, jako to bývalo v dřívějších dobách. Děkuji za kvalitní westernový zážitek. ()

Brooks 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, archetipálna westernová storka, odohrávajúca sa na jednej lúke, ale poctivá, s jedným prekvapivým zvratom a jednou slušnou prestrelkou. Jej jedinou výraznejšou devízou je charakterovo zaujímavý hlavný hrdina, stvárnený charizmatickým Timom Blakeom Nelsonom. 3* ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Western roku a dost možná i Indie překvápko roku. Zpočátku jsem film ignoroval a přiznám se, že se mi do filmu příliš nechtělo, ale jsem mile překvapen. Ano není to žádný Godless, ale od Hostiles a Salvation si působivější Western nevybavím, byť klasické propriety Westernů zde nejsou, ale na minimalistický počin velmi dostačující. V první půli je film komorní Western drama, kde zaujme poctivé řemeslo, Eastwoodovský nádech, vypjatá atmosféra a velmi dobří herci ( Tim Blake Nelson v roli farmáře úžasný a záporák Stephen Dorff si rval pozornost na sebe kdykoliv se objevil). Finále se však přelomí do nádherně akční a brutální Western jízdy, kde hlavní hrdina sám proti všem v Assassin módu za pomocí brokovnice, koltů, nože a seker udělá pěknéj bordel a navrch dva solidní zvraty k tomu. Tohle si myslím od tak nenápadného počinu nečekal nikdo. Sice nic objevného, ale dostatečně poutavého, aby zabavilo na nudný chlapský večer. Go for it and enjoy it ! Příběh 4/5, Akce 4/5, Humor 0/5, Násilí 3/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 4/5, Herci 5/5. 8/10. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Film se tak moc snaží být “normální” a “realistický”, až mě začal v polovině celkem solidně nudit. Začátek navnadí. Pak se hodinu dost žvaní a na konci se zrychlí z nuly na 100 za 5 sekund. Na to, že jsem vždy měl westerny rád, z něho opravdu urvaný nejsem. Na průměr to ale stačí. Pozn.: proč si nechával svoje “letáčky”? ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Old Henry je najlepšia variacia revizionarskeho westernu s velmi zaujimavým hrdinom Henrym McCarthym.Muž záhadnej minulosti a zdanlivo obyčajnej prítomnosti teraz žije na územi Oklahomy v roku 1906 zo svojím dospevajúcim synom.Old Henry síce neponuka v ramci žanru vela nového,ale samotný príbeh je vyrozprávany a nakrutený velmi dobre a výborný je aj herecký vykon Nelsona ako utiahnuteho ovdoveného farmára,ktorého násilna minulost príde vhod,ked pomôže zranenemu cudzincovi,ktorého hladaju velmi nebespeční muži. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Natáčalo sa v mestečku Watertown v americkom štáte Tennessee. (MikaelSVK)
  • Herecké obsadenie je výlučne mužské, bez akýchkoľvek ženských úloh. (MikaelSVK)

Související novinky

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

19.12.2021

Jako každý rok, i letos si bývalý americký prezident a zároveň obří filmový fanoušek Barack Obama sedl, aby sestavil své oblíbené kulturní žebříčky. Vedle knížek tak došlo pochopitelně i na filmovou… (více)

Reklama

Reklama