Reklama

Reklama

Pee Wee, přerostlý chlapec se sportovním sestřihem, rtěnkou a scvrklým flanelovým oblekem, žije ve svém bizarním domově vcelku idylickým životem. Tedy až do chvíle, než mu někdo odcizí jeho nejcennější majetek: vzácné požární kolo. Okamžitě se vydává na zběsilou pouť ve snaze najít svou ztracenou lásku. Po cestě se spřátelí s nejrůznějšími podivíny, navštíví Alamo, ustojí děsivé halucinace a mnohem víc! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Za normálnych okolností, by sa mi tento film vôbec nepáčil a prvých 5 minút tomu aj nasvedčuje, lenže potom ako keby sa z počiatku nesympatického Pee- Weeho, stane sympaťak a vy si na jeho šialenstvo zvyknete. Začnete sa smiať a keď dojde na strhujúce finále - ktoré by som prirovnal príchodu Jaya a Silent Boba do Miramaxu - uvedomíte si, že sledujete síce film, ktorý spĺna všetky žánrové klišé amerického priemyslu, ale vďaka Burtonovi je krásne iný, aspoň v tom smere, že tu slovíčko klišé budete ťažko hľadať, aj keď sa tam nachádza. Príjemne som sa pri tom bavil a hlavne je to natočené s úžasnou ľahkosťou, ktorú umocňuje fakt, že tu sekundujú Twisted Sisters a Japonská Godzzila. ()

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Atkinson musel v mnoha chvílích vycházet z alter ega Paula Rubense. Není možný, aby nejslavnější komik světa nekopíroval, když je toto o pár let starší. nemyslím přímo black adder, ale samotného beana. Když se přenesete přes prvních 5 minut které budete bud nenávidět nebo milovat, rozhodnou o tom jeslti se podíváte na celý film. Bych ani nevěřil, že je to od Burtona, kdybych to neviděl v titulcích. Tolik výborných skečů a gagů, hrozná úchylárna toto. PeeWee Herman má nakažlivý smích, kterým se snad nechce smát nikdo, nechce ho ani slyšet jak mu leze na nervy, ale jak ho slyší tolikrát tak si ho beztak zkusí. Hrozně skvělej film. Šup s ním do top 10 ()

Reklama

Purity 

všechny recenze uživatele

Až někdy budu říkat šílené, myslím tím tohle. Film postavený na jedné, naprosto fantasmagorické myšlence... Film, ve kterém se hlavní hrdina řehtá od začátku, až do konce. Když jsem se smál já, tak hlavně jemu:) Ale musím uznat, že jsme se nenudil:) Normálně bych dal asi 3*, ale že je to Burton jsou tam 4... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pee-wee's Big Adventure je film o naprostym idiotovy s idiotskejma vtipama a idiotskym hercem. Ale cely to pusobi svizne a mile. Pee-Wee je neco mezi Beanem (na toho ale nema) a Laurelem. Pribeh je taky strasna uchylarna, jde jen o hledani kola. Ale i kdyz je film komedie, misty neuveritelne stupidni a Pee-Weeho smich mi sel na nervy, i presto je tu v nekolika "hororovejch" scenach mozno poznat Burtonuv rukopis (treba Large Marge, vesteni z karet). Filmu dodava smrnc Elfmanovo hudba, ktera je mistama ale zbytecne vtirava. I kdyz se jedna o Burtonuv slabsi kousek, neda se filmu uprit zabavnost a svoje kvality urcite ma. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem vidět první Burtonův film, a věřte mi, že bylo opravdu těžké ho sehnat, nebyla to žádná legrace, ale nakonec se to relativně vyplatilo, ale řikám, jen relativně. Pee-Wee je totiž tak trošku retard, kterého si buď zamilujete nebo ho budete nenávidět. Na mě se usmálo štěstí, protože tenhle človíček mi ukázal jak dokáže příjemně bavit, bez násilí, bez toho všeho, čeho jsem v dnešní době ve filmech svědkem, a přeci jen zpříjemní náladu, ať už špatnou, nebo neutrální tak důrazně že po filmu budu snad pokaždé odcházet s úsměvem na rtech. Burtonovská základna je ale už i tady na filmu znát, sice trošičku, ale je znát. Pruhované černobílé rekvizity nezklamou a samotná atmosféra rozhodně bude mít co říct. Pokud máte smysl pro humor, pokud máte často úsměv na rtech a pokud máte rádi Burtona, určitě si zamilujete i Pee Weeho a jeho velké dobrodružství, určitě si to zaslouží. Věřím, že tenkrát dokázal vykouzlit mnoha lidem úsměv na rtech, a věřím, že to dokáže i dnes. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Auto, které řídí Mickey, když Pee-wee stopuje, je 1959 Edsel Corsair kabriolet. (MeanWhile)
  • Když Velká Marge vypráví svůj příběh, ani jednou nemrkne. (MeanWhile)
  • Skupina, ktorá pred štúdiami natáča svoj nový videoklip, je glam-rocková kapela Twisted Sister. Pesnička, ktorú môžeme počuť, nesie názov "Burn in Hell" a je z albumu Stay Hungry (1984). K pesničke však v skutočnosti videoklip natočený nikdy nebol. (Lukoh)

Související novinky

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama