Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Poslední recenze (650)

plakát

Pod jedním stromem (2017) 

Komedie z islandu? Tak zo asi zrovna u tohohle snimku nebude. A nakonec jsem se ani nesplet. Ono je par druhu humoru. Pro bezmozky, normalni, cerny, britsky, a zda se ze pak ten sileny seversky a islandsky... Misty to je hodne pritazene za vlasy ale inge je proste pekna svine Atli uplne idiotsky blb, byt mu pred smrti jest odpusteno, ale jinak je to jen hodne ponure drama bez slunicka, inu, jak vetsina islandskych filmu.

plakát

Modré diamanty (2018) 

Dlouha utahana nuda s Johnem Wickem, ktery prijede na sibir dealovat diamanty a nudi se. Na sibiri se podle filmu dat jen tri veci - šukat, chlastat a strilet divocaky (a psy) a taky jeste šukat. Prachsprosta nudna vec o nicem

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

V prvé řadě bych rád uvedl před veřejnou porotou pro svou obhajobu před hatery, že sérii SW zbožňuji. Původní trilogie je ikona filmového světa, ta druhá je graficky o mnoho hezčí, ale je pořád vidět, že vychází z pera jednoho z nejlepších spisovatelů space opery (pokud teda nepočítám třeba pro mě Hamiltona nebo Simmonse). Jenže pak se zase po nějaké té dekádě rozhodne, že budou další filmy. Každý režíruje někdo jiný, každý napíše někdo jiný, do toho jsou tady nějaké ty SW themed filmy (alespoň dle mého mínění je Rogue One absolutně zbytečný film, který hraje jen do noty vymyšleného světa a ukázku krásy novodobé grafiky) a ono už to rozhodně není takový randál, jako to bývalo. Force Awakens jsem bral jako začátek do nové trilogie, která potřebuje delší intro, což o to, přežil jsem to a hodnotil docela vysoko. Bylo tam mnoho světů, dost příjemných charakterů, nový zajímavý antihrdina a k tomu i Han Solo, Leia a Luke (jo i ten žvejk tam byl). A pak je tady The Last Jedi, i když vlastně tam žádný poslední Jedi není, jak sám Luke, ještě předtím než se rozplyne do Valhally, stačí říct, zruší hologram a vykašle se na nějaké hnidopišské války o nadvládu vesmíru. To jsem si říkal jakože WAT? Cože to bylo? Máchám tady hlavou a rukama v totálním rozhořčení nebo spíš nepochopení. No co, řeknu to na rovinu. Dal bych tomu filmu klidně odpad, kdyby se mi nelíbila alespoň zpracování a grafika. Mnohokrát jsem si během sledování říkal, jestli to není náhodou první film, který rejža a scénárista v jedné osobě dělá, střihačovi asi trošku utekla myška a některé scény musel chtě nechtě zkrátit tam, kde by byly impozantní, ale nakonec z nich vznikla poněkud neskutečná změť ani ne vteřinových záběrů mezi dlouhými táhlými. AT-AT walkeři, kteří všichni zastavují v jednom záběru a potom i v tom druhém, i když už v předchozím všichni stojí? Cože? Nikdo to nevidí tady tyhle divnozáběry? Rose, která se už vrací plnou rychlostí od děla Prvního Řádu a nakonec ještě dostihne Finna, vrazí do něj, jí se něco stane, ale řekne ji, že ho zachránila? To tam opravdu musel být nějaký lovestory, alespoň maličký titěrný náznak něčeho takového, jinak by to nebylo už tak dost velké sračkoidní klišé? Tak nevím, jestli už jsem zdegenerovaný potřebou toho, aby film a seriál byl opravdu natočený dobře a precizní, aniž by tam byla sebemenší chybička, nebo jsem jen hnusák, který chce sám sobě podprahově znehodnotit film, a v nitru duše věřit, že jen ty původní tři filmy byly ty nejlepší? Nevím. Ale nechám se přesvědčit Solem a IX episodou, jestli nezavrhnu SW úplně.

Poslední hodnocení (2 312)

Gran Turismo (2023)

20.02.2024

IO (2019)

16.01.2024

Šťastný nový rok (2019)

odpad! 03.12.2023

Ostravak Ostravski (2016)

odpad! 03.12.2023

Buď chlap! (2023)

07.10.2023

Finch (2021)

04.10.2023

See (2019) (seriál)

17.08.2023

Rok, který změnil Zemi (2021)

17.08.2023

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023)

17.08.2023

Reklama