Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pavlovi (Jakub Prachař) sice táhne na čtyřicet, ale stále ještě úplně nedospěl. Bydlí s mámou a chybí mu odvaha dělat v životě to, co by ho skutečně naplňovalo. Tu získá až ve chvíli, kdy potká svou dětskou lásku Terezu (Tereza Ramba) a prožije s ní dobrodružnou noc. Tereza však není připravena opustit svůj dosavadní život pro někoho, kdo podle ní není opravdový chlap. Pavel se tedy rozhodne se přesně takovým chlapem stát. Přihlásí se na výcvikový tábor v Tatrách vedený Weisnerem (Ondřej Sokol), který vyučuje vše od sekání dříví po svádění žen. Podaří se Pavlovi překonat sama sebe a stát se chlapem, po kterém Tereza touží? (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (153)

honajz 

všechny recenze uživatele

Trefil se mi ten film do nálady, ačkoliv mi na něm od počátku dost věcí vadilo a v průběhu děje přibyly nějaké další výhrady. Ale nakonec si mě to chytilo tím vyzněním, že lidé by tu měli být pro sebe navzájem, bez ohledu na to, co se děje a jak vše může dopadnout, čímž vlastně nejvíce dávají najevo svou lásku - jedno jestli kluk k holce a naopak, nebo v rodině rodiče a děti. Ano, vadila mi tam Ramba, která celou dobu jen na někoho hystericky řve a tu romantiku jí nevěřím ani z rychlíku, možná by tu hlavní roli mohla hrát raději Ester Geislerová, té bych to věřil víc. Ano, vadí mi, že náborové video do kempu připomíná videa Marka Vašuta ze seriálu Comeback, jen jsou zde delší a bez vtipu. Ano, vadí mi, že je to celé vlastně jakákoliv survival soutěž doplněná a ženský výjezd na tábor. Ano, vadí mi, že u komedie zas na začátku umře jeden z rodičů, to už je snad moderní klišé včetně amerických animovaných pohádek (ačkoliv zde to má jakýs takýs smysl). Ano, vadí mi, že je zde naroubován autismus, asi i homosexualita, a také odkaz na "potravu budoucnosti" - baštění červů. A ano, vadí mi, že starý Praktik po jednom dni ve vodě skvěle fotí a vznikne z něj hromada snímků. Vadí mi, že nejsou dořečeny postavy chlapů na táboře, kteří prostě z vyprávění jen tak zmizí, a přitom ten překladatel nebo právník mohli mít skvělé zakončení jejich minipříběhů. Postava Ondry Sokola také potřebovala víc prokreslit, aby nešlo o karikaturu. Ale jak říkám - les, příroda, pohodové a řekněme láskyplné vyznění, zkrátka mi to sedlo do nálady, a i když opravdu nejde o filmový majstrštyk, aspoň to vede nějaký příběh, je to slušně natočení, svým způsobem uvěřitelné a předává to nějaké pozitivní poselství. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Možná, že na začátku probleskne něco jako inteligentní, citlivá, romantická komedie, ale jakmile Voříšková nechá Prachaře doma, že chce chlapa, tak to jde z kopce a jediná hvězda je za zvířátka. Sokol jakoby vytasil ty nejslabší vtipy z Na lovu (2021) a tím tahle zbytečnost docválá do konce. Sorry, že mám rád hory, ale mně to přišlo debilní. ()

Reklama

motyka52 

všechny recenze uživatele

Dám tomu dvě, protože si myslím, že film, jehož "příběh" je totálně vycucaný z prstu a nedává vůbec žádný smysl, si víc nezaslouží. Tím spíš, ža zrovna nehýří ani vtipnými momenty. A potenciálně zajímavé scény (medvěd) zabíjí naprosto rutinní režií. Přesto ale musím říct, že se mi na to nekoukalo tak špatně jako na některé jiné rádobykomediální sračky z posledních let. Za nikoho mi nebylo trapně, Prachař a Sokol jsou OK a Terezka je tady nejvíc cute minimálně od koupací scény v Bobulích (nebo šukací scény v Rafťácích, vyberte si). Na hodinku a půl zabití času v letním kině to bohatě vystačí. ()

Slepejsek 

všechny recenze uživatele

Celkem slibný námět (jak z chcípáků udělat chlapáky) je utopen v klasických klišé. Nekonečně dlouho trvá než se k němu přes retrospektivu z dětství a zamilovávací úvod prokoušete a když se to konečně stane, než napočítáte do deseti je zase pryč a místo něho sledujete nájezd mamin s kytarou a všemi nemožnými potomky do panenské přírody. "Zabékat si k ohňu". Po předvýchově Troškou a všech těch "diváckých" love-story posledního desetiletí jsem si myslel, že už není kam klesat. Mýlil jsem se. Teď vidím, že scénáře může psát každý. Netřeba se žinýrovat. Stupidnosti se meze nekladou... PS: Klasický přešlap, že někdo spadne do vody a vyleze suchý, je tady osvěžujícím ostrůvkem logiky. Těch pár procent je za Sokola. PS2: Jediné, co by mne ještě mohlo zajímat, je otázka Kam se poděl zbytek chlapáckého tábora? Ale bojím se to vyslovit nahlas, aby to neslyšel autor a nevzal to jako námět pro pokračování... ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Chápu, že pro tebe nejsem chlap!" Udělat z blbečka Prachaře pořádného muže je zcela nemožné, to mi věřte. Jeden úplně trapný a neromanticky tupý survivor v horách. Ošetření vymknutého kotníku tričkem působí amatérsky jako celý film. K tomu debilní Sokol s humorem na úrovni školáka. Jedna hvězda za Terezu Ramba. 2/10 ()

Galerie (53)

Zajímavosti (5)

  • Při natáčení scén s medvědem bylo zvíře za plůtkem s elektrickým proudem. Herci uvedli, že poslední den natáčení zjistili, že v něm žádný proud nebyl. (Olík)
  • Jakub Prachař (Pavel) uvedl, že film je v zásadě o ženách a jejich problémech a měl by mít spíše název „Buď ženou!“. (Olík)
  • Pavel (Jakub Prachař) na kurzu v Tatrách skočí do řeky zachraňovat kamaráda, přičemž potopí starší fotoaparát, který rozhodně není vodotěsný, ale později s ním fotí dál. (blondak16)

Reklama

Reklama