Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku Strážci galaxie: Volume 3 od Marvel Studios se oblíbená parta vesmírných ztroskotanců zabydluje na Kdovíkde. Jejich spokojený život však brzy naruší ozvěny Rocketovy bouřlivé minulosti. Peter Quill, který se stále trápí ztrátou milované Gamory, musí vypravit svůj tým na nebezpečnou misi s cílem zachránit Rocketův život, přičemž nezdar v této misi může znamenat konec Strážců tak, jak je známe. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (810)

Lima 

všechny recenze uživatele

První cca třetina byla stěží na 3*, situační vtípky nefungovaly a humor byl na Gunna příliš prvoplánový (asi ještě jel po průměrném vánočním speciálu na volnoběh). Ale pak si to sedlo. Tím, jak se prohlubovaly Rocketovy flashbacky a ukazovaly jeho příkoří, příběh dostával potřebný emocionální náboj a navíc je tu ještě jeden pro mě důležitý aspekt – jak se někde zachraňují bezbranná zvířátka, nebo je snaha je zachránit, film u mě získává plusové body. A konec byl dojemný a zimomřivkový, né že ne, a jenom podal důkaz, že nejsoudržnější a nejzajímavější partičkou v celém MCU vesmíru byli právě Strážci. Těšilo mě velmi, vy milí sympatičtí pošuci. ___ PS: Gunnovy filmy jsou osobité a mají mají svůj ksicht, proto je mám tak rád. Jaký to rozdíl oproti továrním rychlokvaškám, které Marvel nabídl po ´Endgame´, ty se můžou jít s ostudou zahrabat. ___ PPS: Vzkaz rodičům malých dětí: pokud nechcete, aby vaše děti měly trauma, neberte je na to. Pro malý caparty to fakt není :o) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Po těch všech odkladech a zbytečném (naštěstí dočasném) vyhazovu režiséra jsem už ani nedoufal, že by Strážci mohli naposled přijít ve stejné formě a vše hezky uzavřít. Nakonec to pro mě byla rozlučka maličko vychtěná, jelikož se zkrátka musela uzavřít trilogie a mnoho lidí jde nyní od válu, ale stejně jsem ocenil, že to nakonec dopadlo jak to dopadlo. Jen od prvního filmu uteklo 9 let a za tu dobu se i trošku vyprofiloval můj filmový vkus a už to zkrátka na mě nepůsobí tolik jako dřív. Cgi je tu na poměry Marvelu (zvlášť v posledních letech) pečlivě vypulírované, akce obstojná (nejvíce mě bavila ta v úzkém koridoru), každá z postav dostala svůj prostor a vše tak nějak zapadlo do sebe. Jen to zkrátka už je malinko okoukané a překvapuje mě zdejší možná až trošku přepálené hodnocení. Emoce se ale na povrch vyderou, ne že ne. ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se hovnotí tuze na hovno. Jako jo, dokázala sem pochopit, že se Džejms Bouchačka rozhodnul zavděčit všem a tak do třetích strážců nasral co nejvíce duhy v podobě zachraňování dětiček a zvířátek a Rocketův vypíčenej život před tím, než se stal tím super cynikem. Určitě nejednomu člověku slza ukápla, když mu zastřelili Mrožíka, Kjájíčka a ... co byla vlastně ta jeho Vyholená? Vypadalo to jako potomek lasičky, kterou prcal tuleň. Každopádně na mě tohle žádnej dojem neudělalo. Ne, nebrečela sem, emoce to ze mě neždímalo a max mě ta parta nedodělků, co kromě lasičky měly IQ max na to, aby si nenasraly do plen, kolosAnálně srala. Koukajíc jak mrož na vozejku hraje na babu s pavoučím králíkem, Rocketem a tou lasičkou, to byl porod. A ty jejich jména..."Budu Nazemi, protože ležím na zemi." "Já budu Zupy, pjotože mám zuby." no ty kokot to si snad dělaj prdel, že nějakého diváka, po této smršti sraček, fakt dojme, že je postříleli...Humor místy funguje, místy je strašlivě trapnej až to téměř fyzicky bolí...Takže toto bych hovnotila jako sračku. Na druhou stranu nám Bouchačka naservíroval snad nejvymrdanějšího záporáka v celé hysterii komixáren. Týpka, kterého budete z duše nenávidět, ultimátního zmrda, totálního pračůráka, kde naopak emoce tuze fungujou (jelikož sem se snažila přes televizi vlézt do filmu a rozmrdat mu hlavu o beton). A víte, co je na tom nejkrásnější ?? JE ČERNEJ !! Konečně někdo kdo se nebál, z ubrečeného bývalého sběrače bavlny, udělat padoucha. Nigga záporákem vraždícím zvířátka a děti. Hip hop hurá, 3x díky, protože tohle naše bavlňáky muselo tak ukrutně nasrat, že je úplně živě vidím jak hulákaj, s banánem v ruce, něco o extrémním rasismu. Za to, a akční scény, plnou palbu. Tááák a co teď ? Na jednu stranu sračka, hrající na citlivé emoce, co nefunguje a na druhou stranu megazápornej nigga, kterého opravdu nenávidíte a tam vše naplno funguje. No bylo by to za tři, ALE jelikož už sem dlouho nebyla obviněna z rasismu, tak dám plnou palbu čistě pro tu radost, že největší záporák ve vesmíru je černej zmrd. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Gunnova velká rozlučka a pocta Strážcům. První půlka byla taková pomalejší, pár hluchých míst ale od toho středu a hlavně jak se film blížil ke konci to fakt šlapalo. S klidem mohu napsat, že je to s přehledem nejlepší Marvel této fáze i když těžkou konkurenci teda neměl. [IMAX 3D] . Nejlepší je pro mě stále první díl. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Po tej mizérii, čo Marvel vypúšťal, James Gunn trošku vrátil Marvel na výslnie. Rovnako ako predošlé diely aj toto je pekelne dobra a hlavne vtipná zábava s partou podivínov, ktorých máme radi. No jednotka mi príde stále najlepšia. Trojka ma znova niekoľko super vtipných scén (Ty poznáš ich jazyk, prečo si nám to nepovedal ? Nepýtali ste sa) alebo akčných (vynikne hlavne scéna na jeden záber). No najväčšie mínus je pre mňa príbeh ,ktorý je vlastne iba o záchrane kamoša. Viac menej je tento diel venovaný hlavne Rocketovy. O jeho temnej minulosti sme niečo počuli už v predošlých dieloch, no tu keď vidíme tie flashbacky naberá to úplne iný rozmer. James Gunn pridal toľko nechutných a zvrátených scén, že deťom, ktoré videli predošlé diely, by som tento tretí určite zakázal. Do istej miery je to fajn, budí to vašu pozornosť a viete, že s úhlavným nepriateľom nie je reč a chcete toho mamrda zabiť tou najhoršou smrťou. No potom sú tu vtipne scény, ktoré to kazia. Chcel by som to o trošku menej vtipnejšie, aspoň v závere, nech to ma poriadne grády, takto ste nejako furt vedeli, že všetko dopadne dobre. Už v predošlých dieloch mi miestami kombinácia vážnych a vtipných scén nesedela a tu sa to znova opakuje. Tak isto aj Adam Warlock mi prišiel dosť nevyužitý a ani herec Will Poulter mi v tej roli moc nesedel. Naopak čo mi sedelo je Zoe Saldana ako iná Gamora. Veľké plus je opäť aj hudba, či už orchestrálna alebo pesničková, dokáže chytiť za srdce pri dojemných scénach a prekvapivo to v závere dobre funguje, čo je asi najvýraznejšie plus tohto filmu. Po skončení som s kina odchádzal spokojný, no mohlo to byť o minimálne jeden Rocketov fúzik lepšie. P.S.: za titulkami sú dve scény. Obľúbený soundtrack: Dido's Lament, It Really Is Good to Have Friends, I Love You Guys. 85% - 4* ()

Galerie (60)

Zajímavosti (73)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama