Reklama

Reklama

Marvel's Luke Cage

(seriál)
Trailer 2
USA, (2016–2018), 24 h 27 min (Minutáž: 46–69 min)

Hrají:

Mike Colter, Simone Missick, Theo Rossi, Alfre Woodard, Rosario Dawson, Mahershala Ali, Mustafa Shakir, Ron Cephas Jones, Frank Whaley, Rob Morgan (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(26)

Nezlomný bývalý trestanec v mikině s kapucí chce očistit své jméno a zachránit svou čtvrť. On bojovat nechtěl, ale lidé potřebují hrdinu. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (125)

Laxik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál o třetím Defenderovi pokračuje v tradici temných, stylových, nadmíru zábavných marveláckých adaptací, které se nebojí načnout závažnější témata. Proto jdu s hodnocením tak vysoko nehledě na několik zásadních problémů, které s Lukem Cagem mám. Třeba ten, že jsou evidentně všechny postavy v seriálu naprostí idioti, co nedokážou přemýšlet ani v rámci vlastního žánru (natož uvažovat jako lidi). Vždyť co je první věc, kterou udělá každý rozumný antagonista, když mu po čtvrti pobíhá neprůstřelný hromotluk se jménem Luke Cage? Přece se zaměří na jeho nejbližší! Ale ne, to tu místní gangsterskou sebranku ani nenapadne. Stejně tak do propasti zapomnění vyšumí jakoby mimochodem nadhozená idea toho nepřůstřelného mstitele utopit, otrávit, ... a místo toho se všichni ženou za superkulkou, co tu jeho hroší kůži provrtá. Cottonmouth, ač pitomec, je ale aspoň zajímavou postavou, dalším z řady vyvedených netflixáckých záporáků, a jeho sestřenka Maria je docela povedená mrcha. Tradice svělých záporáků tak umírá až s Diamondbackem, retardovaným králem podsvětí, co z něj sice jde docela strach, ale po většinu času je to jen ufňukanej zhrzenej blbeček. Ve skutečnosti bych pro tyhle a další blbečky a blbosti Lukeovi srazil vaz podobně jako nedávno Doctoru Strangeovi, ale tady celý seriál (nehledě na to, jak idiotský celý poslední díl byl) vytahují vedlejší charaktery - nejprve Pop, později a o to víc Shades a Claire, které jsem si možná až příliš oblíbil. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Neflix ty seriály umí, ale musím říct, že tenhle byl kapánek nudnější než Daredevil a JJ. Akce tam byla to jo a taky jsem rád, že tam byl i odkaz na komiksovýho Luka Cage a to jak to z něj udělali, i když tady je to trochu jinak, ale prostě to bylo prvních 5 dílů a pak přišli 4 díly nudy a pak finále, což taky nebyl úplně super díl. Jako komplet, ale Luke Cage šlape a já se moc těším na The Defenders, tak uvidíme co nám přinesou. 65% ()

Reklama

evilmind 

všechny recenze uživatele

S01: Začátek série slušné, ale postupně se to rozplyzne v nejuplakanějšího hrdinu ever. Hrozná nuda v posledních episodách pak vrcholí závěrečným soubojem, který jsem měl sto chutí vypnout. 2/5S02: Tak to už bylo jiné kafe, parádní temná jízda se skvělou hudbou (hlavně ten jazz v první půlce sezony). 5/5 ()

Timak 

všechny recenze uživatele

První dva díly takové rozjezdové. Dalších 6 bylo naprostá pecka. Bohužel potom to začalo lehce klopýtat, až nakonec to nějakým způsobem dokráčelo do konce. Suma sumárum, nebylo to špatné, ale asi jsem vážně čekal trochu víc. Daredevil i Jones je prostě o level jinde. Ovšem věřím až v magické propojení těchto postav. Myslím, že Defenders budou opravdu nářez. Avangers Netflixu. ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Popravde, zo začiatku som bol prekvapený. Bola tam fajn osobná linka, zaujímavé postavy, sympatický hrdina a atypický záporák, drsný, ale zároveň sa mu rútil svet okolo. Zápletka bola tiež obstojná. A ten soundtrack, panebože ten číry harlemský sound ktorý za posledné storočie definoval černošskú hudbu ladil perfektne do pulpového štýlu. Potom to utrpelo klasickú ranu týchto netflixových marveloviek- je to dlhé a "druhý akt" je vždy únavný, čo zatiaľ akotak dokázal udržať nejakým zázrakom len Daredevil. Striedačka záporákov bolela, Diamodback bol na smiech, motívy začali byť hlúpe, ľudia náhodne padať, nezaujímavým spôsobom. Yo mama fight vo finále bol na mňa už moc a z poslednej koláže postáv mám už teraz kŕče... ()

Galerie (126)

Zajímavosti (26)

  • V epizodě se objeví hláška ze seriálu Hra o trůny (od r. 2011): „Dracarys“. Což je nemožné, aby seriál existoval v MCU, jelikož herec Dannyho Renda (Finn Jones), hrál v seriálu jednu z významných postav. (ČSFD)
  • Hlavními záporáky série jsou Cornell ''Cottonmouth'' Stokes (Mahershala Ali), který se poprvé objevil v roce 1974 v komiksovém sešitu "Power Man #19" a Willis ''Diamondback'' Stryker (Erik LaRay Harvey), kterého jsme mohli poprvé vidět v roce 1972 v komiksovém sešitu "Luke Cage, Hero for Hire #1". (Bube1)

Související novinky

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Punisher oficiálně zrušen

Punisher oficiálně zrušen

19.02.2019

A je to oficiální. Měsíc po premiéře druhé řady Punishera s Jonem Bernthalem v hlavní roli se streamovací gigant Netflix rozhodl definitivně zavřít dveře za marvelovskými seriály a oficiálně tak… (více)

Netflix zrušil Daredevila

Netflix zrušil Daredevila

30.11.2018

Netflix a Disney jsou momentálně uprostřed drahého rozvodu a další obětí jejich nenaplněné lásky se teď oficiálně stal jednoznačně nejúspěšnější z marvelovských seriálů, komiksový Daredevil. Po třech… (více)

Netflix ruší Iron Fista

Netflix ruší Iron Fista

13.10.2018

Iron Fist je prvním hrdinou od Marvelu, kterého se Netflix rozhodnul samostatně zrušit po dvou řadách. Zpráva přichází trochu jako šok, jelikož druhá řada byla vnímána jako podstatné zlepšení oproti… (více)

Reklama

Reklama