Reklama

Reklama

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech

  • USA Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou je superhrdina čínského původu Shang-Chi, který je konfrontován se svojí minulostí, když je zapleten do sítě tajemné organizace Deset prstenů. Jedná se o druhý film ze čtvrté fáze MCU. Ve filmu uvidíme skutečného záporáka Mandarina. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (581)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sympatický Marvel MA Origin, který dopadl lépe, než jsme všichni čekali. Pro mne jakožto milovníka Asie jsem se na Shang-Chiho poměrně těšil, protože koho by nelákalo vidět Marvel verzi IP-mana, že jo a zčásti se to Marvelu i podařilo, byť je film rozdělen na 2 poloviny, kde ta první je výrazně lepší. Hlavní hrdina je neznámý Simu Liu a je překvapivě zdatný a dost sympatický na to, aby mu divák dokázal fandit ( Scéna v autobuse je opět jasný vrchol filmu- Zdravím Nobodyho) a parádní byla akční scéna s Ninjama, tu fyzicky údernou a silně kontaktní Kung-Fu akci marvel zvládl velmi dobře a byť není úplně realistická, je dostatečně efektní a strhující, abych jí to dokázal odpustit. Druhá půlka výrazně zpomalí tempo ( asi na půl hodiny Shang-Chimu dojde dech) ale naštěstí finále je opět hezky velkolepé, je podáno do Fantasy Stylu- tedy druhý nejoblíbenější žánr Číny hned po Martial Artu, takže za mne naprosto logické vysvětlení proč rozdělit film na 2 různé žánry a veklolepá bitva dvou draků byla naprosto nářezová ( od GOT a Pána Prstenů si nepamatuji větší Fantasy nálož). Chválím i parádní Soundtrack, každý jeden track je už na mém playlistu. Film však pár nedostatků má a to jest například Awkwafina, která je pro mne docela nesnesitelná, humor, který jsem tu vyloženě postrádal, opravdu nevím, co kde zde mělo být vtipného a záporák, který sice měl jasný motiv, ale ve výsledku toho moc nepředvedl. Vizuálně to trochu působí jako Marvel v začátcích, ale nad tím se dá přivřít oko. Jsem rád, že s Wu Xiou se Marvel držel při zemi. Celkově slušné, určitě lepší než Black Widow, ale do další projekce se úplně nehrnu. Příběh 3/5, Akce 4/5, Humor 1/5, Násilí 0/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5, Emoce 2/5, Herci 3/5. 7.5/10. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Sympatická a lehce vstřebatelná reklama na východ a vše co je na něm dobré. Filozoficky a umělecky snáze uchopitelná verze Tygra a Draka. Až do závěrečných minut inteligentní, nenáročné, se zaměřením na rodinné hodnoty. Posledních pár minut už je to zase jen marvelovský digifest o záchraně světa. Humor OK, některé akční scény fantastické. Trochu slabší triky, ale stále v pohodě koukatelná zábava, která se narozdíl od některých jiných "sekundárních" marvelovek dá slupnout jako malina. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Při závěrečné bitvě přišel Shang-Chi o většinu trumfů, kterými mě tu předchozí hodinu a půl tak skvěle bavil, a je to škoda. Úžasná choreografie soubojů, jakou jsem neviděl asi od Tygra a draka, nádherná výprava včetně hudby, úplně nové, ale přitom tak sympatické a do světa Marvelu přirozeně zapadající postavy, zajímavý a působivý příběh - rodinné drama, samozřejmě humor... To všechno dalo dohromady naprosto vynikající dobrodružství a zkrátka nastavilo laťku tak vysoko, že ji zmíněné finále už nemělo kam posunout. Ovšem čtyři hvězdičky by zkrátka byly málo, protože je to velmi poctivý film, na němž si tvůrci dali záležet, a je o tolik lepší než minule Black Widow. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina je sympaťák, Awkwafina kupodivu není až tak na vraždu jak jsem čekal, ale jinak tu nic není. Dobrá wushu akce ze začátku, ale fantasy v druhé půlce to posouvá do vod současných Čínských blockbusterů, a to fakt není pochvala - neexistuje rozdíl mezi tímhle a třeba Velkou čínskou zdí. 6/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Marvel, ktorý našťastie, a po dlhej dobe, nevyzerá vôbec ako Marvel. Ide totiž, minimálne z polovice, o regulérne východoázijské fantasy so všetkým, čo k žánru patrí. Problém je, že ma nikdy žiadne východoázijské fantasy poriadne nebavilo a Shang-Chi nie je žiadnou výnimkou. Zaujímavý je fakt, kto sa ukáže byť hlavným záporákom filmu, pričom v záverečnom akte sa aj tieto pozície menia. Asi nikoho neprekvapí, že na filme sú najlepšie scény s Benom Kingsleym. Subjektívne ma ale rovnako "ázijský" Snake Eyes bavil viac. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (55)

  • Wenwu (Tony Leung Chiu-wai) je pojmenován podle čínského duálního konceptu wen (občanská správa) a wu (vojenská správa). (Kubaaa97)
  • Ve filmu můžeme vidět organizaci Ten Rings, kterou vede Mandarin (Tony Leung Chiu-wai) a název získala podle jeho prstenů, v nichž je uvězněno 10 velkých válečníků z dob minulých. Tato organizace „tahala za nitky“ s cílem získat moderní technologie za účelem ovládnutí světa a ovlivnila tak mnoho příběhů v rámci MCU. Poprvé jsme na ni mohli narazit v Iron Man (2008), kde její členové, v čele s Razou (Faran Tahir), zorganizovali únos Tonyho Starka (Robert Downey Jr.), aby jim postavil raketu Jericho. Dále pak z ústraní pomáhala tato organizace s pomstou Ivana Vanka v Iron Man 2 (2010), kdy mu její členové sehnali technologii a zprostředkovali mu dopravu do Monaka a tak dále. Konání této organizace se nejvíce projevilo v Iron Man 3 (2013), kde jsme mohli vidět hned několik členů (jako Aldrich Killian či Maya Hansen) a nastrčeného falešného Mandarina (viz. zajímavost níže). Po těchto událostech se Ten Rings stáhla do ještě většího ústraní z obavy jejího odhalení, ale stále opatrně zasahovala do děje. V Ant-Man (2015) se na centrále společnosti Pym Technologies objeví její nepojmenovaný člen, který spolupracuje s buňkou Hydry Mitchella Carsona, a má zájem o produkt Darrena Crosse – oblek Yellowjacket. Mezi fanoušky se také spekuluje nad jistým vlivem organizace v dalších filmech jako Spider-Man: Homecoming (2017), kdy Vultureův byznys byl prodej mimozemských zbraní (bůhví komu) a také Ant-Man a Wasp (2018), kde jistý Sonny Burch, obchodník na černém trhu, našel kupce pro Pymovy částice. Jeho identita však byla neznámá, ale řada fanoušků má jasno, že i zde má své prsty Ten Rings. (3T)
  • Shang-Chi se narodil v provincii Hu'nan v Čínské lidové republice a později se usadil v malé rybářské vesnici Yang Yin v provincii Kwang Tung. I když je tato vesnice smyšlená, má veliký význam v rámci jeho příběhové linky. (3T)

Související novinky

Příští Avengers film našel režiséra

Příští Avengers film našel režiséra

26.07.2022

No, tak to šlo docela rychle. Kdekdo by čekal, že Marvel potažmo producent Kevin Feige využije šance, a vše důležité a neodkladné oznámí na Comic-Conu, případně si to nechá za pár měsíců na D23 Expo.… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

21.06.2022

Kevin Feige potažmo další lidé z Marvelu rozhodně nelhali, když neustále tvrdili, že snímek Avengers: Endgame znamená konec celé jedné kapitoly vyprávění o superhrdinech. První tři fáze zde zkrátka… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Reklama

Reklama