Reklama

Reklama

Spider-Man: Daleko od domova

  • USA Spider-Man: Far from Home (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Peter Parker se vrací ve snímku Spider-Man: Daleko od domova, který je další kapitolou filmové série Spider-Man: Homecoming! Náš dobrý soused a superhrdina se vydá se svými kamarády Nedem, MJ a ostatními na prázdniny do Evropy. Petrův plán nechat na pár týdnů superhrdinství a užívat si vezme brzy za své, neboť Spider-Manovi zkříží cestu agent Nick Fury. Ten po Peterovi chce, aby mu pomohl vypátrat, proč na starý kontinent útočí obří elementálové. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 7

Recenze (766)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Je to vtipné, postavy sú skvelo napísané, medzi Petrom a MJ to riadne iskrí, no ten príbeh s cestovaním po Európe pôsobí dojmom, že bol na poslednú chvíľu pozliepaný na základe toho, ktorá krajina poskytla väčšiu investičnú pomoc. Vyslovene iritujúca je potitulková scéna, kedy (SPOILER) Marvel uponáhľane prezradí identitu svojho posledného hrdinu, ktorý sa pred verejnosťou skrýval. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nejen výborné pokračování příběhu Spider-Mana (a Petera Parkera... a Noční opice), ale také výborné rozvinutí celého Marvel světa, který po Endgame prodělal opravdu zajímavé změny, z nichž může scénář těžit - a také těží. Snad jen záporák mohl být lepší (Vulture v minulém filmu nasadil laťku velmi vysoko), ale promakané a nápadité skvělé scény s iluzemi jsou dost solidní kompenzace té předvídatelnosti. Líbí se mi, jak se ze Spider-Mana teprve stává ten opravdový Spider-Man (akorát strýčka Bena mu dělá někdo jiný, že ano) a jak Peter Parker nezapomíná na to, že má být také Peterem Parkerem. Tom Holland je v té roli senzační a Zendaya ještě lepší než minule. Komedie, akce, překvapení, všechno tu je. Režie bezproblémová, hudba Michaela Giacchina opět za sto bodů (i když s motivem Avengers si chvílemi hraje tak, že zní skoro jako Pán prstenů)... Kdyby měla Praha nouzi o turisty, mohla by se na ně začít chystat. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Si myslim, že tímhle směrem už se marvelovský omalovánky dál nedovalí. Triky jsou super (jako vždy), vkusně pubertální humor OK (osvědčená klasika), příběh... meh. Celá zápletka kolem záporáka je bohužel intergalakticky imbecilní a jediná její výhoda je, že díky Mysteriovým projekcím může předvádět roztodivný vizuální kejkle (což ovšem dělá tak na půl plynu). Ve výsledku je to pořád jen další variace na totéž. Uvidíte, zapomenete. MCU bude potřebovat novej impuls. Potěší vlastně jen za potitulkový scény, který jsou tentokrát správně podrazácky humorný a dokazujou, že si tvůrci celej ten cirkus taky občas dovedou škodolibě namazat na chleba. 5/10 ()

dennykr 

všechny recenze uživatele

(Drobné spoilery) Necítím sice nekritické nadšení, ale ani po třech fázích nemám s MCU žádný velký problém. Dokonce považuji Far From Home – spolu s Homecoming a Webbovým prvním dílem – za vůbec nejlepší Spider-Many. Pár poznámek, které mě napadly při projekci. // Stále se pracuje s využíváním žánrové nadstavby, do níž se zabalí velký blockbuster. Tentokrát ji poskytuje typicky americký středoškolský eurotrip, který nabízí odlehčenou milostnou zápletku, absurdní vyobrazení Evropy, pestrost prostředí i lokálně specifické stereotypy. Blockbuster se pak rozděluje do dvou polovin, přičemž ta první je tradičním buddy-movie a druhá sympatickou vzpourou neviditelné pracovní síly. V téhle rovině se načrtává paralela k Homecoming, který také vyprávěl o malých a nenápadných záporácích. Jejich motivace se však obrací – Toomes chtěl zůstat neviditelný, Mysterio chce být na očích. // Zároveň se chytře navazuje na původní komiksové řady Amazing Spider-Mana, kde byl Quentin Beck neúspěšný herec a tvůrce speciálních efektů. To zde sice neplatí, ale pravidelně je situován do pozice režiséra s vlastním štábem. Má kameramana, kostymérku i scenáristu, na to Gyllenhaal navazuje excentrickými gesty a promluvami. Jedna scéna je dokonce přiznaně vystavěna jako zkouška. // Naprosto zásadní je pak práce s obsazením postav učitelů. Minule to byl vynikající Hannibal Buress v roli tělocvikáře, jehož deadpan komika se otiskla do školního zpravodajství. Tentokrát se objevuje JB Smoove a hlavně dostává více prostoru vynikající Martin Starr jako zmatený učitel – paradoxně v opačné herecké poloze, než která ho proslavila v Silicon Valley. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Mno, oproti prvnímu filmu zřetelné zlepšení, a konečně si vybrali jako globální hrozbu něco opravdu děsivého, totiž deepfake. Samuel L. by měl odejít štandopedo do důchodu, protože posledních pár let pouze balancoval na hranici mezi hereckým výkonem a nechtěnou parodií sebe sama, ale teď už docela určitě přepadl na temnou stranu síly a jenom se zesměšňuje. Ned for president. Musím se konečně podívat na nějaké ty inťoušské filmy s Tomem Hollandem, neboť mám podezření, že by mohl být dobrý herec. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (108)

  • Jake Gyllenhaal (Quentin Beck) vtipkoval, že se občas cítil jako T-Rex, když měl na sobě Mysteriovo brnění, ve kterém se mu špatně hýbalo s předloktím. (ČSFD)
  • V původním znění je slyšet čeština. Když Peter (Tom Holland) a MJ (Zendaya) vycházejí na procházku po Praze, v hotelu je zapnutá televize a v ní zprávy na ČT24. Dále je slyšet na Hlavním nádraží tradiční hlas při odjezdu vlaku, když Spider-Man jede do Berlína. (3T)
  • Celosvětová premiéra proběhla 26. června 2019 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

30.08.2021

Přestože se roky držel v komorních a nezávislých filmech, v posledních letech se Jake Gyllenhaal přesunul do blockbusterové produkce. Ve Spider-Man: Daleko od domova ztvárnil záporáka Mysteria a brzy… (více)

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

26.08.2021

Myslím, že odpověď na otázku, kterého superhrdinu mají vlastně lidé nejradši, je díky posledním pár dnům už docela jasná. Fanoušci zkrátka milují Spider-Mana, nebo spíš – Spider-Many. Jakmile totiž… (více)

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

20.04.2021

Herečka Olivia Colman (Favoritka, The Father) se letos uchází o svého druhého Oscara, má za sebou taky čerstvě druhou sérii seriálu Koruna, v němž ztvárnila královnu Alžbětu II., a rovněž nadabovala… (více)

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Reklama

Reklama