Reklama

Reklama

Scarlett Johansson alias Black Widow se po dekádě v Marvel Cinematic Universe konečně dočkala svého prvního sólového dobrodružství, které však bude úplně jiné, než jaké doposud poznala. Skupina velmi nebezpečných lidí odhalila její už téměř zapomenutou minulost, a proto se musí vydat na cestu napříč celým světem, zatímco je pronásledována Taskmasterem – neúprosným zabijákem, jehož jediný úkol je zničit Black Widow. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (755)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Jakoby nestačilo, že všechny mužský postavy tu jsou tak trochu blbci, zlouni nebo směšný figurky, tak ještě k tomu z Taskmastera udělali ženskou... ale to je jedno, ona to je hlavně celkem dost nezáživná rutina a Vdova samotná je prostě k uzoufání nudná postava. Škoda, ženský akční žánr by si rozhodně zasloužil víc a díky za Sofii Coppolu a její živoucí ženské charaktery. Tohle je spíš výsměch. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Fakt zlý scenár. Film Black Widow nie je pre marvelácke univerzum dôležitý. Je však dôležitý pre postavu Čiernej vdovy. V Avengers: Endgame sa s nami rozlúčila. Vyzerala byť zmierená. S temnotou. Ktorá ju celý život obostierala. So zlými vecami. Ktoré spáchala. S minulosťou. Ktorá bola všelijaká, len nie pekná. No a vo filme Black Widow sa dozvieme, ako k tomuto zmiereniu došlo. V tomto smere, ako pomník postavy, film funguje celkom solídne. Scarlett Johansson (ktorá to aj produkovala) sa vrátila k červeným vlasom a hneď je to lepšie (áno, niekedy stačí tak málo). Poteší tiež ozrutný sovietsky Captain America. Po dlhom čase som znova rád videl Rachel Weisz. Florence Pugh bola... adekvátna, akčné scény slušné (ale tie z Captaina Americu 2 neprekonali). Potitulková scéna slabá. Finále naťahované. Skrátka, čakal som viac. Ale malo to svoje momenty: retro úvod z Ohia 1995, humoru nebolo veľa, ale bol správne nadávkovaný. Dojemných scén takisto nebol extrémne vysoký počet, no keď už sa vyskytli, dojali (motív hľadania biologickej matky pokojne mohli natiahnuť o pár minút a scén navyše). Slovné (bohužiaľ len) narážky na Avengers potešili. Práca s postavami možno lepšia, než si zaslúžili. William Hurt tu mal... koľko? 69 sekúnd? Taskmaster ako záporák fajn (aj jeho šéf Ray Winstone), ale škoda, že z neho viac neurobili Terminátora, predpoklady (zjavná fyzická prevaha, hudobný motív, absolútna neochota prestať prenasledovať svoj cieľ) na to nepochybne mal a oni ho takto potopili. Niektoré momenty wtf (výmena „tvárí“, prasatá, robenie si srandy z vyoperovania maternice). Mrzí ma, že použili tak málo pesničiek, lebo akonáhle niečo zaznelo, skvele to urobilo atmosféru (prerábka – samozrejme ženská – Smells Like Teen Spirit od Nirvany bežiaca pod úvodnými titulkami a môj miláčik American Pie). Určite to neradím medzi najslabšie marvelovky (Thor 2, Captain America 1, Doctor Strange 1), ale zďaleka to nemalo ani na najlepšie. Cinemax TN 2021 ()

Reklama

somnar 

všechny recenze uživatele

Rodinu líp pořešili Strážci Galaxie, zabijácké komploty druhý Kapitán Amerika a ten padající helicarrier už taky někde byl, ne? Nová je snad jen ta popíková emancipační message o znovuzískání vlastních těl, která by ještě před pěti lety byla big deal, dneska už je ale prostě příliš průhledná. Herečky a herci ale moc fajn, úplně jiná liga než třeba košťata ve Falcon and the Winter Soldier. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

ČSFD filmový víkend 2021 Boskovice. Hmm tak musím dát za pravdu většině komentářů tady, že se bohužel jedná  o film dvou rozporuplných polovin. Tou první kdy akce střídá akci a lokace lokaci jsem byl unešen. Zdálo se mi, že Marvel konečně natočil i něco pro dospělé s realistickými akčními scénami a minimem infantilního humoru. To už však bohužel neplatí pro druhou polovinu která se zvrtne v tradičně otravnou a rádoby hrozně vtipnou záležitost pro celou současnou rodinu. Souhlasím taky s tím, že záporácká grupa je poměrně nevýrazná a tak padesátikilový holky v pohodě zase zachrání svět. No a když přežijete tu nezbytnou porci teen humoru, tak sice dostanete relativně velkolepé akční finále, ale tady už bohužel o fyzickou akci nezavadíte ani náhodou a je to jen jak by napsal Laco současný nezáživný a přepálený digibordel. Takže na jednu stranu mi ty dvě hodiny celkem svižně utekly a nebyl jsem nijak zásadně iritován. Na druhou stranu v tom vidím jistou promarněnou příležitost, ale co už aspoň jsem se skoro po roce zase jednou podíval do kina.60% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Když se poprvé Natasha objevila v Iron Manovi 2, byla její postava doslova zjevením a volalo se po sólovce, jenže Kevin Feige měl jiné plány. Černá vdova se zjevovala v sólovkách druhých a samozřejmě týmovkách. V roce 2021 nastalo sucho a než se Avengers posunou někam dál na své další misi, Feige projistotu ještě jednou zkontroluje šuplíky a hle. Diváci si přejí Černou vdovu, je potřeba narychlo spíchnout nějaký origin o jejím původu a k tomu samozřejmě ještě povolat nějakou začínající ideálně režisérku. Výsledek asi všichni dokážeme zhodnotit, tak že nás to sice úplně nenasralo, ale skvělý film vypadá úplně jinak. Kdyby tahle Černá vdova nevznikla, asi by se vůbec nic nestalo. Myslím že v roce 2021 si tento origin už nepřál vyloženě snad nikdo. Určitě jedna z úplně nejslabších (možná i nejslabší) Marvelovek, která plní funkci absolutní záplaty, před tím důležitějším. 55% ()

Galerie (78)

Zajímavosti (68)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Harapes)
  • Ve vězení se Alexei (David Harbour) utká v páce s obrem jménem Ursa. V komiksech je Mikhail Ursus alias Major Ursa mutant, který se dokáže měnit v medvěda a má obrovskou sílu. (NiWi)

Související novinky

Ředitelé Disneyho jsou malicherní egoisté

Ředitelé Disneyho jsou malicherní egoisté

12.09.2023

Ředitelé největších hollywoodských studií jako Disney mívají spíš status seriózních, velice inteligentních a logikou byznysu vedených lidí. Nový report televize CNBC ale tento pohled v případě Boba… (více)

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Čína pokračuje v bojkotu marvelovek

Čína pokračuje v bojkotu marvelovek

01.05.2022

Naděje na čínskou premiéru Doctora Strange v mnohovesmíru šílenství jsou zřejmě mrtvé, tamější autority totiž po kontrole filmu došly k názoru, že snímek neodpovídá té správné socialistické vizi… (více)

Reklama

Reklama