Reklama

Reklama

WandaVision

(seriál)
Trailer 4
USA, 2021, 5 h 30 min (Minutáž: 27–47 min)

VOD (1)

Epizody(9)

Seriál WandaVision od Marvel Studios je zmesou klasických televíznych sitkomov a filmového sveta Marvel. Wanda Maximovová (Elizabeth Olsen) a Vision (Paul Bettany), dve superbytosti žijúce v malom mestečku, zisťujú v tomto seriáli, že nie všetko je také idylické, ako sa na prvý pohľad zdá. (Disney+)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (351)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Rutinne napísaná post-moderná žánrová hra, ktorá by bola originálna možno v 90tych rokoch. Je neuveriteľné, ako mizerne sú napísané sitcomové časti. Tie absolútne nie sú vtipné a je to len povrchná žánrová hra, ktorá sa síce vyžíva v replikovaní dobovej estetiky, ale zabúda na to, že má byť komédiou. Keď dôjde na vysvetľovanie všetkých podivností a integrovanie príbehu do Marvel univerza, je to už plnoformátová zívačka s generickými zvratmi. Čo je škoda, lebo námet bol uchádzajuci, ale opäť sa ukázalo, že dobrý námet nestačí. Obzvlášť keď ide o post-modernu a žánrové hry. Tie sú samé o sebe nudné už azda dobrých pätnásť rokov. 5/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TOHLE JE NÁŠ DOMOV…“ /// Tak takovejhle seriál asi čekal málokdo. Myslím provedením. Přitom soužití muže stroje s čarodějnicí, tvořících dokonalej pár, by mohl bejt zajímavej sitcom… To černobílý retro je – když na tu hru na naivitu přistoupíte – fajn, stejně jako ty debilní (naivní) ftípky. Nemíním v tom hledat víc než snahu o originalitu a trochu toho Marvelovskýho předvádění. Baví mě, jak z tý jednoduchosti postupně přejdeme k tomu, co tyhle bytosti představují. Pravda, ta linie s „Babou“ je trochu nečekaná, ale ve světě, kterej chce každou chvíli zničit nějaký monstrum… asi to nemá cenu hrotit. Já to bral jako zábavu a tak jsem se bavil! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vždycky jsem chtěl, aby Avengers byli sitcom. 2.) Nenapadlo by mě, že rozšíření hranic světa, kterej jsme si doma vysnili, může znamenat katastrofu. 3.) Thx za titule „Titulkomat“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem zklamán, jako herecké výkony hlavní dvojice úžasné, to nezpochybnuju, ale na to jak se říkalo, jak to bude zásadní se nestalo vůbec nic, tohle na mě působí naprosto zbytečně, že to předchází DS2 z toho nejde cítit, jako nějaké otázky zůstaly které nejspíš někde dál budou zodpovězeny ale vše co tohle mělo dle různých leaků, drbů a prohlášení přinést, nepřineslo nic... Ten ředitel SWORDU je nejhorší padouch marvelu, Agatha byť skvělou herečkou zahrana je vágní a jako hlavní padouch zcela nezajímavá. Ze začátku byla ta tajemnost a postupné odhalování, že něco není v pořádku, skvělá, ale poslední díly ač měly plno plusů a hodně věcí odhalovaly, měly bohužel více mínusů.. Konec ani nekomentuju, poslední díl mě zklamal. Nekonečný boj čarodějek po nějaké době začal nudit a nejzajímavější část dílu byl rozhovor Visionů a loučení Visiona s Wandou.. Jinak jsme se vlastně nic nedozvěděli..chybi mi nějaké zakončení, nechápu tu proklamovanou inspiraci Klanem M, o které se mluvilo.. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jde to asi respektovat jako flex Marvelu, do čeho je schopný a ochotný nacpat peníze, aby mu s tím lidi urvali ruce. Ale velmi brzy bylo jasné, že to je jen stylistické cvičení na téma baby's first Truman Show. Rozhodně bych tomu mohl dát s čistým svědomím tři hvězdy - to by asi bylo hodnocení adekvátní dvaceti minutám neškodně zabitého času týdně. Ale ta urputná snaha tvářit se, že to o něčem je, že to odkryje nejen zábavnou zápletku, ale k něčemu se to vyjádří, tomu prostě nesvědčí. Plus se fakt nepovedl konec - sice bylo od začátku jasné, že se to všechno ukáže jako samoúčelný gimmick, ale myslel jsem, že z toho přece jenom vybruslí trochu líp. Ta absolutní bezradnost a nesouvislost východiska a celý vpád "čarodějnictví" jsou tak moc přestřelené, že tvůrci nejspíš mysleli, že se tomu člověk zasměje, přijme to jako nadsázku a v záplavě smířlivosti si neuvědomí, že to předchozích 7 epizod a celou premisu háže do koše a odhaluje jejich prázdnotu. Mandalorian je tady seriál pro děti, který některý dospělí berou moc vážně, ale ten se aspoň netváří, že z něj někdy vyplyne nějaká sžíravá satira. Nekladu tu přitom na WandaVizi jiné cíle, než které ona sama avizuje a přislibuje, i když nikdy nebyla sebemenší šance, že by je naplnila. Nevím, co pak s tím, než považovat to za špatně vymyšlený seriál. ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Tak jsem o sobě zjistil, že jsem prostě naivní kretén. Diky MaRveLe. Fakt jsem si po těch dvou třech prvních epkách řekl, Jo! Tohle může bejt fakt velký. Čekal jsem, že by se snad Marvel mohl vydat nějakou odvážnější cestou, představit nám psychologický rozklad postav (Neříkám, že přímo Ingmar Bergman, ale alespoň nějaká Light verze...), ovšem s přibívajícími reakcemi, jsem pochopil, že tímhle směrem se Marvel nevydá, protože by je jejich fanoušci sežrali za živa. Dneska totiž asi definice dobrého seriálu je nasrat 30 cameí, odkázat na 50 komiksů, odpálit pár domů a to je všechno. Kam se poděla ta hravost prvních epizod? Kde je ta inovace a ten rozpad osobnosti? Já vám řeknu kde... Poslední epizoda a pomyslné finále nemá absolutně nic. Chybí tam citová vazba k charakterům, protože je rozbitá naprosto špatně dramaturgicky vyváženou akcí a nebo stopáži, která by pro takovej poměr linek dávala smysl. Oni, ale potřebovali nacpat 3 hlavní záporáky do jednoho 40 minutového dílů a ende. Bílej Vision, naprosto k ničemu. Darcy tam byla jen proto aby nabourala? Agathu... Radši ani nezmiňuju.. . Prostě trapárna a řekl bych, že i na podobné úrovni jako některé CW věci typu šestá série Flashe. Je škoda že Paul Bethany si to tady dává jako naprostej pán a, že tohle "finále" je dost možná poslední vzpomínka, která mi na jeho Visiona zůstane. Ikdyž víte vy co? Nikdy neříkej nikdy vole, v Doctoru Strangeovi Wanda odcestuje do paralelního vesmíru, s paralélním Visionem si udělá paralélní děti a třeba dožijou, mě už je to ale fakt jedno. Prvních epizod mi je líto, mohlo to bejt super. Škoda. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (142)

  • V domě Wandy (Elizabeth Olsen) a Visiona (Paul Bettany) je na stole soška Whizzera. V komiksech byl Whizzer superrychlý superhrdina a byl považován za Wandina otce. (Kubaaa97)
  • Herec Paul Bettany byl ve skutečnosti natřen modře namísto červené, protože modrá lépe fungovala na černobílém filtru. (Kubaaa97)

Související novinky

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

04.04.2024

Fantastická čtyřka, vlajková loď příštích marveláckých let, opět získává reálnější kontury. Ústřední kvartet je již jasný, v hlavních rolích se objeví Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Ebon Moss-Bachrach… (více)

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Reklama

Reklama