Reklama

Reklama

WandaVision

(seriál)
Trailer 2
USA, 2021, 5 h 30 min (Minutáž: 27–47 min)

Tvůrci:

Jac Schaeffer

Režie:

Matt Shakman

Kamera:

Jess Hall

Hrají:

Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Kat Dennings, Teyonah Parris, Randall Park, Kathryn Hahn, Fred Melamed, Debra Jo Rupp, Jolene Purdy, David Lengel (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Seriál WandaVision od Marvel Studios je zmesou klasických televíznych sitkomov a filmového sveta Marvel. Wanda Maximovová (Elizabeth Olsen) a Vision (Paul Bettany), dve superbytosti žijúce v malom mestečku, zisťujú v tomto seriáli, že nie všetko je také idylické, ako sa na prvý pohľad zdá. (Disney+)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (351)

silentname 

všechny recenze uživatele

Napriek veľmi zaujímavému začiatku sa "WandaVision" nakoniec ukázalo, že o Marvel momentky nebude predsa len núdza. Musím povedať, že už dlho som fanúšikom Wandy Maximoff a tak nejako som chcel, aby jej postava bola nejako viac využitá a nejakým spsôbom Marvel využil jej možnosti. A myslím si, že ak v "Endgame" neukázala čoho je schopná, tak tu v tejto minisérii skutočne mala možnosť ukázať ako ďaleko jej schopnosti až siahajú. A čo ma osobne asi najviac na tomto projekte vzalo sú jeho emocionálne momentky. Osobne by som povedal, že práve vďaka nim sme sa dočkali veľmi silného finále, ktoré zo mňa dostalo aj celkom silnú reakciu. Možno nie super silnú, ale počíta sa to. No predposledná epizóda "Previously On" bol pre mňa asi najžiarivejší moment tohto seriálu. Vidíme Wandinu minulosť a v spojení s čím si prešla počas minulých filmov bolo úplne cítiť, že Wandino emocionálne rozpoloženie je veľmi náročné.V mojich očiach je asi jednou z najkomplexnejších hrdinov, ktorých sme v rámci MCU mali možnosť spoznať. Najmä aj keď vidíme, že má v sebe aj tú temnú stránku, ku ktorej ju často vedia dohnať jej vlastné emócie. A je to úplne prirodzené. Rovnako Vision je v tejto sérii skvelý. A ich spoločný vzťah pôsobí veľmi úprimne. Akokoľvek zvláštne to znie. No na všetky tieto momentky si treba trošku počkať. V úvode totiž žijeme trošku v sitcomlande a snažíme sa pochopiť čo sa vlastne skutočne deje a ako k tomu došlo. A keď začneme od epizódy "We Interupt This Program" začneme dostávať odpovede, tak to funguje skvele. Najobľúbenejšie epizódy sú asi pre mňa tie, ktoré boli pre všetkých ostatných. "On A Very Special Episode..." , "All-New Halloween Spooktacular!" a "Previously On". A hoci tie sitcomové epizódy vedia byť trošku zvláštnym pridávkom pre tento seriál a sú trošku kostrbaté, tak ma úprimne pobavili a užil som si aj tie. Len nie sú tak emocionálne silné a skvelé ako to, čo reálne nakoniec tento seriál ponúkol. Už sa teším, až sa Wanda Maximoff vráti Hodnotenie: A- ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Dost podivný počin, u kterého nechápu, pro koho je vlastně určen. Líbila se mi pocta starým sitcomům, u které s každým dílem poskočíme o dekádu dopředu a tomu odpovídá i vizuální styl. Tyto díly jsou pro věkovou skupinu 30+. Po prolomení čtvrté stěny jsem byl stále natěšený, protože jsem doufal v něco ve stylu Kingova Pod kupolí (a na kratičký okamžik jsem plánoval doplnit si těch 20 marvelovských filmů, co jsem nikdy neviděl). Bohužel se z toho ale rychle stala typická marvelovská blbina pro věkovou skupinu 15-, ve které postavy poletují vzduchem a metají po sobě z rukou blesky. Poslední díl byl už skoro nekoukatelný. A neumím si představit, že někdo dokáže docenit všechny části seriálu najednou. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Očekávala jsem, že to bude víc sebe vědomé, hihi. (Kathryn Hahn je bohyně, fakt že jo, i když je ta její role tak hloupá.) Asi v protikladu k většině názorů, co jsem tak na internetu četla, mi přišly ty první "iluzornější" epizody zajímavější. Z pohledu diváka, který zná historii MCU, jsem si užívala využívání notoricky známých televizních formátů k nastolení jednoduchého bizarního děje, do kterého znepokojivě pronikají divné zvuky zvenčí, postavy říkají, že večeře bude hotová "in a snap" a Wanda sama nechápe, co se děje. Čím víc se však seriál blížil "skutečnému světu", tím víc jsem ztrácela zájem, protože všechno jedinečně vlastní tomuto konkrétnímu projektu mizelo a začala převládat jenom stereotypní "blikající-světla-a-hlasité-exploze" mizérie současných akčních filmů. Seriálová forma omezená krátkým dávkováním informací v rámci jednotlivých epizod také znemožnila věnovat se konkrétním věcem "do hloubky", takže se navíc tvůrcům ani moc nedařilo udržovat iluzi, hihi, že se v seriálu doopravdy něco děje. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Paráda! Tomuto seriálu nelze nic vytknout. Jsem rád, že Marvel to čtvrtou fází posunul trošku do takovýchto nápaditých a hlavně jednou sérií ukončených televizních sérií. WandaVision je totiž díky této myšlence nápady přetékající pecka, kde od prvního dílu nevíte, co si myslet, abyste oné genialitě postupně přicházeli na chuť, a která hlavně končí přesně včas, aby Vás dokázala adekvátně ukojit. Myslím si, že je škoda více slov. Na seriál jsem šel s minimem informací a tak jsem díl za dílem objevoval další a další narážky a nápady, které seriálem protékaly, až jsem se dostal k jádru toho, proč se zde děje to, co se děje....a po dlouhé době jsem byl scénáristicky příjemně šokovaný. Myslím si, že vědět o chlup více, už bych si to tolik neužil...a pokud je ještě někdo, kdo má Marvel rád a WandaVision neviděl, tak ať ani chvíli neváhá. Asi to nejoriginálnější, co od Marvelu vzešlo. Vůbec ne prvoplánové, odkazující na mnoho filmových dekád zpět a s láskou ke kinematografii, kterou já vždycky moc rád ocením. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv mám zhlédnuté všechny MCU celovečeráky, seriálovým produkcím jsem se (z časových důvodů) doposud vyhýbal, nicméně v případě WandaVision jsem se rozhodl udělat výjimku, jelikož jsem se nechal chytit na lákavý námět a nadmíru sympatické obsazení. (Spoiler alert!) "Wandin Vision" popřípadě "Wandina vize" je bezpochyby povšímnutíhodný seriálový projekt a netradiční žánrový hybrid v jednom - během devíti epizod se divákovi dostane tradičního sitcomu, superhrdinské romance, ale i temného fantasy a rodinného dramatu. Na rozdíl od MCU filmů, jež sází zejména na okázalý (a pro někoho možná přeplácaný) audiovizuál, se WandaVision snaží poctivě pracovat s postavami a jít do hloubky - i když chvílemi tvůrci tlačili okatě na city, tak já jsem jim to sežral i s pomyslným navijákem. Paul Bettany a Elizabeth Olsen mi byli oba opravdu sympatičtí a výborně mezi nimi fungovala chemie, o čemž jsem se přesvědčil již z předchozích filmů. Ve vedlejších rolích jim skvěle přihrávali Kat Dennings, Teyonah Parris a (místy lehce teatrální) Kathryn Hahn. Zaujala mě (a do jisté míry též dojala) motivace postav, jež hnala děj kupředu. Vedle toho jsem si užíval drobných (ale i tak stále uspokojivých) napojení na předchozí MCU projekty a rovněž mě potěšilo budování čarodějnické mytologie. I přes pár slabších momentů jsem se seriálem ve výsledku spokojený. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (142)

  • Název epizody odkazuje na frázi, která se používala na začátku sitcomů, aby diváci byli informovaní, že se jedná o skutečný a nikoliv o předehraný smích. (Kubaaa97)
  • V celé minisérii je víc trikových záběrů než Avengers: Endgame (2019). (ČSFD)
  • Na hrdle vína si můžeme všimnout velkého M, které odkazuje na House of M, což je jedním z Wandiných příběhových oblouků v komiksech, který zároveň silně ovlivnil seriál WandaVision. (Kubaaa97)

Související novinky

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

04.04.2024

Fantastická čtyřka, vlajková loď příštích marveláckých let, opět získává reálnější kontury. Ústřední kvartet je již jasný, v hlavních rolích se objeví Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Ebon Moss-Bachrach… (více)

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Reklama

Reklama